Jump to content

Απαγόρευση του Office 365 σε γερμανικά σχολεία εξαιτίας φόβων για την ιδιωτικότητα


Maxtor

Recommended Posts

Office_Office365.jpg.80c6646323374c14736

Σύμφωνα με τον επίτροπο της χώρας, υπεύθυνο για την προστασία των δεδομένων, η χρήση της τυπικής έκδοσης της δημοφιλούς σουίτας, εκθέτει προσωπικές πληροφορίες σχετικά με μαθητές και δασκάλους, στις οποίες «πιθανόν μπορούν να έχουν πρόσβαση αξιωματούχοι των ΗΠΑ.» Η ιστορία αυτή μπορεί να ακούγεται ως ακόμα μια περίπτωση ανησυχιών από την Ευρωπαϊκή πλευρά για τα προσωπικά δεδομένα και την πολιτική των ΗΠΑ, όμως είναι αποτέλεσμα πολυετούς διαμάχης και εγχώριων συζητήσεων για το αν τα γερμανικά σχολεία θα πρέπει να χρησιμοποιούν γενικά λογισμικό της Microsoft.

Όπως συμβαίνει και με άλλο λογισμικό, έτσι και το Office 365 στέλνει δεδομένα τηλεμετρίας στη Microsoft των χρηστών της σουίτας, με Ολλανδούς ερευνητές να ανακαλύπτουν πριν δύο χρόνια ότι αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιέχουν οτιδήποτε, από στοιχεία χρήσης ως κομμάτια κειμένου από έγραφα και e-mail. Όλα αυτά έρχονται σε ευρεία σύγκρουση με τον "Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων" ή αλλιώς το GDPR. To ίδιο το Ομοσπονδιακό Γραφείο που είναι υπεύθυνο για την προστασία των πληροφοριών, εξέφρασε πρόσφατα τις ανησυχίες του για τα δεδομένα τηλεμετρίας που συγκεντρώνει και στέλνει πίσω στους servers της Microsoft τα Windows 10, μια διαδικασία που η Microsoft έχει κάνει πιο ξεκάθαρη.

Για να καθησυχάσει το κοινό, η Microsoft προχώρησε το 2017 σε επένδυση εκατομμυρίων σε μια γερμανική cloud υπηρεσία σε συνεργασία με τη Deutche Telekom, με τις αρχές της Έσσης να δηλώνουν τότε ότι τα τοπικά σχολεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Office 365 αν τα δεδομένα παρέμεναν στη Γερμανία. Όμως τον Αύγουστο του 2018, η Microsoft αποφάσισε να κλείσει αυτή την υπηρεσία, με τα δεδομένα των Office 365 χρηστών θεωρητικά να ταξιδεύουν πάλι σε αμερικανικούς servers. Αρκετοί νόμοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του 2018 CLOUD Act, αλλά και αυτού περί ελευθερίας του 2015, δίνουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ περισσότερα δικαιώματα στο να ζητούν δεδομένα από εταιρείες τεχνολογίας.

ZDNet

View the full article

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Office 365 is something that I use everyday at my work. Words cannot describe how important it is to me. And that's why protecting my data with Office 365 backup from Spinbackup is a great solution for me.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now


×
×
  • Create New...