Jump to content

Το Surface Duo, το πρώτο Android smartphone της Microsoft ήδη δοκιμάζεται δημόσια


Advertisements

Recommended Posts

295224567_surfaceduo.jpg.de1553ff8b19f41479dd280a8ee75ea7.jpg

Ο Israel Rodriguez, χρήστης του Twitter, είδε το smartphone και έσπευσε να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο για να απαθανατίσει το πρώτο Android τηλέφωνο της Microsoft. Το βίντεο δείχνει επίσης ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν υπήρχε στην παρουσίαση του περασμένου Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα LED Flash δίπλα από την κάμερα.

Το Surface Duo έχει μία κάμερα στη δεξιά του οθόνη, η οποία χάρη στο μηχανισμό αναδίπλωσης 360 μοιρών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως βασική αλλά και ως selfie κάμερα. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ένας άσπρος κύκλος δίπλα από την κάμερα, ο οποίος παραπέμπει σε LED Flash.

 Ένα αρνητικό γεγονός που κίνησε την περιέργεια των χρηστών συνέβη στο 46ο δευτερόλεπτο του βίντεο. Η εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο τυχερός χρήστης, φαίνεται να μην ανταποκρίνεται με τον ίδιο να χρειάζεται μερική ώρα προτού καταφέρει να την τερματίσει. Βέβαια, με το τηλέφωνο να κυκλοφορεί επίσημα κοντά στο τέλος του έτους που διανύουμε, η Microsoft έχει ακόμη 9 ολόκληρους μήνες μπροστά της έως ότου διορθώσει όλα τα bugs.

Εκτός βέβαια από το τυχαίο κόλλημα ή όχι της συσκευής, βλέπουμε και το πώς ανταποκρίνεται σε καθημερινή χρήση. Το τηλέφωνο μπορεί να διπλώσει ώστε να απεικονίζει μία οθόνη, δύο οθόνες ή και να είναι εντελώς κλειστό. Μάλιστα ανοίγοντας τις δύο οθόνες, τη μία δίπλα στην άλλη, ο χρήστης έχει επαρκή χώρο για να διαβάσει με άνεση ακόμη και ένα e-book.

Εκτός του ότι το smartphone θα εξοπλίζεται με λειτουργικό σύστημα Android, θα έχει δύο οθόνες των 5.6’’ αλλά και το ότι θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2020, δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες αναφορικά με τις λειτουργίες και τις δυνατότητές του. Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει πληροφορίες για τον επεξεργαστή, τη μνήμη RAM ή τη μπαταρία με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να κάνει μία ανεπίσημη εκτίμηση της τιμής του. Συνήθως οι συσκευές Surface κοστολογούνται αρκετά υψηλά αλλά όταν μιλάμε για ένα αναδιπλούμενο smartphone, η τιμή θα μπορούσε να είναι κάπου ανάμεσα στα $1000 έως και τα $2700.

Με τη Microsoft βέβαια να θέλει να λύσει αρκετές απορίες των προγραμματιστών και το πώς θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των δύο οθονών, ήδη έκανε διαθέσιμο το SDK από τον προηγούμενο μήνα, ούτως ώστε να δώσει μία καλύτερη ιδέα για το πώς θα εμφανίζονται οι android εφαρμογές.

Arstechnica

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...