Jump to content

[GR] PassWords Power


`Gerero®

Recommended Posts

ΜΙΚΡΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ, ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ!

 

Πολλοι απο σας, και εγω επισης, χρησιμοποιουμε συνηθως για κωδικο σε καποιο φορουμ οπως εδω η και σε αλλα φορουμ ενα κωδικο ο οποιος συνηθως θελουμε να ειναι ευκολος και να τον θυμωμαστε, γι αυτο συνηθως βαζουμε την ημερομινια γεννησης μας η το κινητο μας η μπερδευουμε τη σειρα των γραμματων μιας λεξης κ.α. Κατι τετοιο ειναι λαθος γιατι αυτο ειναι το πιο ευκολο για καποιο χακερ να βρει τον κωδικο. Ενας χακερ δεν πρεπει να εχει φαντασια η να ξερει το θυμα του για να βρει τον κωδικο, απλα χρειαζετε το καταλληλο προγραμμα. Βλεπετε το σπασιμο ενος κωδικου δεν εξαρτατε απο το ποσο μεγαλη ειναι η λεξη η απο το ποσο μπερδεμενη η ασυνηθηστη ειναι.

 

ΒΑΝΑΥΣΗ ΔΥΝΑΜΗ!

 

Για να σπασει καποιος εναν κωδικο δεν ειναι κατι το ιδιαιτερα δυσκολο ετσι ωστε να εχετε καποιες φοβερα πολλες γνωσεις για να το κανετε. Το μονο που πρεπει να ξερετε ειναι ο τροπος με τον οποιο γινετε το σπασιμο. Η πιο διαδεδομενη μεθοδος σπασιμου ενος κωδικου ειναι η χρησιμοποιηση ενος brute forcer. Αυτο το προγραμμα δοκιμαζει πιθανους συνδιασμους χαρακτηρων που περιελαμβανονται σε ενα σετ το οποιο εχει επιλεξει ο χακερ. Εδω πρεπει να πουμε πως οι δοκιμες αυτων των κωδικων  ειναι τυφλες εξαιτιας της μεγαλης ταχυτητας που χαρακτιριζει ακομα και εναν παλιο υπολογιστη, ενασ ασθενης κωδικος ειναι πιθανον να βρεθει μεσα σε ελαχιστο χρονο. Βασικα, για το σχεδιασμο κωδικων υπαρχουν 4 σετ χαρακτηρων:

 

α. τα πεζα μονο γραμματα του αγγλικου αλφαβητου

β. τα κεφαλαια μονο γραμματα

γ. τα νουμερα απο το 0 εως το 9

δ. τα καθε λογης συμβολα που ειναι αποδεκτα για εναν κωδικο [$%^&].

 

Ενας κωδικος ο οποιος περιεχει χαρακτηρες μονο απο ενα σετ ειναι πολυ πιο ευαλωτος απο εναν αλλον ο οποιος περιεχει χαρακτηρες απο 2 και παραπανω σετ. Ο λογος ειναι φανερος. Στην πρωτη περιπτωση το προγραμμα θα δοκιμασει χαρακτηρες μονο απο το πρωτο σετ, ενω στην δευτερη περιπτωση θα κανει δοκιμες απο χαρακτηρες που  βρισκονται σε περισσοτερα σετ. Ας δωσουμε ενα παραδειγμα κωδικου.

 

πχ. maria

 

Αυτος ο κωδικος λογο του οτι ειναι μικρος και περιεχει χαρακτηρες μονο απο ενα σετ δεν θα κανει πανο απο 3-4 δευτερολεπτα. Θα βρεθει σχεδον ακαριαια. Ασφαλως, ο χρονος που απαιτειται εξαρταται απο τον επεξεργαστη, απο το πληθος των υπολογιστων και απο τον αριθμο των πιθανων συνδυασμων που μπορει να κανει ενα προγραμμα. Για να καταλαβουμε καλυτερα τα προηγουμενα, καλο θα ηταν να μιλησουμε και με αριθμους.

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!

 

Ο μεγιστος χρονος για να σπαστει ενας κωδικος σε δευτερολεπτα ισουμτε με (x^y)/m/k, οπου x ειναι το μεγεθος του σετ των χαρακτηρων, y το μεγεθος του κωδικου, m ο αριθμος των δοκιμων που μπορει να κανει ενα προγραμμα ανα 1 δευτερολεπτο και k ο αριθμος των υπολογισμων που χρησιμοποιουνται. Ετσι, αν υποθεσουμε οτι χρησιμοποιειτε ενας υπολογιστης και το προγραμμα μπορει να δοκιμασει ενα εκατομμυριο υπολογισμους ανα δευτερολεπτο [ νουμερο καθολου υπερβολικο - τουναντιον μαλιστα] ο κωδικος maria θα σπασει σε λιγοτερο απο 11 δευτερολεπτα αφου (26^5)/1000000/1=11. Ο υπολογισμος εγινε στο οτι ο κωδικος χρησιμοποιει μονο πεζους χαρακτηρες [26 στο πληθος] και ειναι μονο 5 γραμματα. Αν υποθεσουμε πως ο κωδικος ειναι maRia, δηλαδη περιλαμβανει και ενα κεφαλαιο γραμμα τοτε το σπασιμο θα γινει σε 6,3 λεπτα ενω αν προσθεσουμε εναν επιπλεον χαρακτηρα οπως maRiat το σπασιμο θα εκτοξευθει στις 5,4 ωρες. Για να μην μιλησουμε τι θα γινει αν προσθεσουμε και τους αλλους χαρακτηρες η κανουμε συνδιασμο ολων των σετ.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ!

 

Ολα τα παραπανω μας οδηγησαν στο συμπερασμα πως θα πρεπει να εχουμε ενα κωδικο που να περιεχει χαρακτηρες και απο τα 4 σετ και να ειναι μεγαλος . Εννοειτε οτι δεν εχει καθολου νοημα να κανουμε ενα μεγαλο κωδικο μονο απο ενα σετ. Για τους περισσοτερους απο μας ειναι δυσκολο να κανουμε ενα μεγαλο κωδικο που να εχει χαρακτηρες και απο τα 4 σετ και να ειναι ευκολομνημονευτος. Για να δειτε ποσο ισχυρος μπορει να ειναι ενας κωδικος πηγαινετε στο http://www.microsoft.com/hellas/athome/security/privacy/password_checker.mspx και δοκιμαστε τον κωδικο σας.

 

Αυτες οι ιστοσελιδεσ αξιολογουν με οσα ειπαμε παραπανω ποσο ισχυρος η ασθενης ειναι ενας κωδικος. Παρολα αυτα ειναι αρκετα δυσκολο καποιο να θυματε παντα 2-3 τετιους κωδικους και λεμε 2-3 γιατι ειμαστε της αποψης πως θα πρεπει να χρησιμοποιουμε διαφορετικο κωδικο σε καθε μας χρηση. Η χρηση ενος μονο κωδικου μπορει να προσφερει ευχρηστια, αλλα αν καποιοσ τον σπασει τοτε...

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ!

 

Ξεκινοντας τη δημιουργια ενος κωδικου πρεπει να εχουμε υποψην μας πως θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερος απο 7 χαρακτηρες και να περιεχει πεζα, κεφαλαι, αριθμους και συμβολα. Αν ακουγετε δυσκολο στην πραγματικοτητα ειναι αρκετα ευκολο. Το μυστικο ειναι ο κωδικος σας να προκειπτει απο μια φραση που θυμαστε. Ειτε τον τιτλο μιας ταινεια, μια ατακα, ενα σχολιασμο η κατι αλλο. Απο κει και περα εχετε τη δυνατοτητα να προσθεσετε περισσοτερους χαρακτηρες οπως την ημερομηνια γεννησησς σας. Για παραδειγμα, παιρνετε τα πρωτα γραμματα του τραγουδιου "i love rock and roll". Επιλεξτε μερικα γραμματα να ειναι κεφαλαια και στο τελος να υπαρχει το ετος γεννησης σας. Καπως ετσι δηλαδη: ilRAR-93 οπου το 93 ειναι το ετος γεννησης. Επισης βαζετε και ενα αλλο ξεκαρφωτο γραμμα οπως το i οπου εσεις θελετε. Καπως ετσι δηλαδη: iilRAR-80i

 

Αυτος ειναι ενας αρκετα πανισχυρος κωδικος τον οποιο το προγραμμα θα κανει κατι παραπανω απο καμποσους μηνες για να τον βρει.

 

Credits goes στο  ελληνικο περιοδικο Total Xackers το οποιο το βρηκα σε μορφη .pdf και εφραψα μονος μου [μιας και δεν γινετε c/p] οτι βλεπετε παραπανω!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Auto ine arketa kalo egw prosopika xrisimopio brute force otan xexnaw kodiko apo rar arxeia

ego se rar arxeia dn ksexnao pote ton kodiko gt dn bazo pote epidi dn ksero :P
Link to comment
Share on other sites

Auto ine arketa kalo egw prosopika xrisimopio brute force otan xexnaw kodiko apo rar arxeia

LoL!!!!

Nice job Genero!!! Keep Up!

Link to comment
Share on other sites

soz for the off topic but is gerero not genero! :P

Ela mwre! Enas to eipe la8os, egw ti na pw p 1 to exei pei swsta?!!

 

Pws ekatses k to antigrapses olo auto re 8irio. Bravo, gj!

Link to comment
Share on other sites

Ela mwre! Enas to eipe la8os, egw ti na pw p 1 to exei pei swsta?!!

 

Pws ekatses k to antigrapses olo auto re 8irio. Bravo, gj!

Natos o fakoykas ksafnika apo to megathirio tou l2! egine o asteiakias kai eugenikos (gentleman) Ms.Fakoykas!!

off-topic=ON!

Link to comment
Share on other sites

Ela mwre! Enas to eipe la8os, egw ti na pw p 1 to exei pei swsta?!!

 

Pws ekatses k to antigrapses olo auto re 8irio. Bravo, gj!

otan exo skopo kati kathomai kai afierono arketo xrono kai ipomoni

 

kai an to antegrafa kala tha tan ena c/p kai telos

 

ala to kako einai pos to ekana me to xeri :P

Link to comment
Share on other sites

umm, english maybe ? :F

psit.. boy! look what the title says! [GR] not [En], [iT], [RO], [table][tr][td] or something else.

 

[GR]! better to take a translator or not to reply

Link to comment
Share on other sites

Nice o dikos m einai asthenis :S Pws tha mporousa na ton allaksw?

an milas gia to forum pas

 

Profile>Account Related kai alazis pass

Link to comment
Share on other sites

nice information.

btw posi wra s pire ?

an fantastis oti egrafa apo tis 3 kai kati mexri tis 6 para ti tha m peis?? kai to kako einai oti dn ksero na grafo grigora sta ellinika giauto me pire toso

 

kai to idio me pire kai sta ipoloipa topics

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...