Jump to content

[Top 10]Hackers


`NexiM™

Recommended Posts

hackers600_01_65019_A1UT12.jpg

Το προφίλ του πανούργου χάκερ, όπως τουλάχιστον το έχουμε συνηθίσει στις ταινίες δράσης δεν είναι πάντα σαφές. Χάκερ μπορεί να είναι ένας high-tech υπερκατάσκοπος, όπως ο Ethan Hunt στο Mission Impossible που κρέμεται από το ταβάνι για να υποκλέψει το ηλεκτρονικό σύστημα της CIA και να κλέψει την «λίστα NOC», μπορεί όμως να είναι και ο μοναχικός, αντικοινωνικός έφηβος (όπως ο Mat Farrell στο Die Hard 4) που απλά αναζητά διασκέδαση.

 

Στην πραγματικότητα, όμως, οι χάκερς αποτελούν ένα σαφώς ποικιλόμορφο είδος, μία ομάδα που μισείται και λατρεύεται με το ίδιο πάθος. Ο λόγος; Τα άτομα αυτά με τις λαθραίες εισχωρήσεις τους μπορούν να κοστίσουν σε μία εταιρία ή έναν οργανισμό υπέρογκα ποσά, ενώ ταυτόχρονα είναι εκείνοι που συμβάλλουν στην εξέλιξη του Παγκόσμιου Ιστού και στην ίδρυση κορυφαίων τεχνολογικών εταιριών.

Και επειδή η αλήθεια είναι πάντα προτιμότερη της φαντασίας, σας παρουσιάζουμε τους δέκα διασημότερους πραγματικούς χάκερς του κόσμου, τους πέντε δηλαδή πιο μισητούς και τους πέντε πιο «ηρωικούς», για να σας βάλουμε σε υποψίες πως χάκερ μπορεί να είναι και ο τύπος που αυτή τη στιγμή κάθεται… δίπλα σας!

 

Οι «κακοί» hackers:

 

1. Jonathan James (κωδικό όνομα: «c0mrade»): Ο James έγινε γνωστός ως ο πρώτος έφηβος που -στα 16 του- καταδικάστηκε σε φυλάκιση για hacking. Σε off-the-record συνέντευξη ο James θα δηλώσει: «Απλά έπαιζα, χαζολογούσα. Αυτό που είχε πλάκα ήταν η πρόκληση να δω μέχρι πού μπορώ να φτάσω. Οι κυριότερες «εισβολές» του αφορούσαν σημαντικούς κρατικούς και μη οργανισμούς, όπως ένα παράρτημα του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας και η NASA, από όπου υπέκλεπτε προσωπικά e-mail (στην πρώτη περίπτωση) και λειτουργικά συστήματα τεράστιας αξίας (στη δεύτερη). Στις κατηγορίες του δικαστηρίου απάντησε: «Ο κωδικός ασφαλείας ήταν της πλάκας… σε καμία περίπτωση δεν άξιζε τα 1.7 εκατομμύρια δολάρια που λένε πως τους κόστισε».

 

Χάρη στο νεαρό της ηλικίας του, ο James κόντεψε να γλιτώσει με περιορισμό κατ’οίκον και απαγόρευση ψυχαγωγικής χρήσης υπολογιστή, εξέτισε, ωστόσο, ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης. Σήμερα σκέφτεται να ιδρύσει τη δική του εταιρία προστασίας υπολογιστών.

 

2. Adrian Lamo: Η φήμη του Lamo προέρχεται από τις «εισβολές» του σε γιγαντιαίους οργανισμούς όπως οι New York Times και η Microsoft. Το προσωνύμιο «homeless hacker» του δόθηκε επειδή χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο από διαφορετικά μέρη (βιβλιοθήκες, καφετέριες). Όπως είπε κάποτε και ο ίδιος: «Έχω ένα λάπτοπ στο Pittsburgh και μία αλλαξιά ρούχα στο D.C. Αυτό επαναπροσδιορίζει κατά κάποιον τρόπο τη φράση ‘πολλαπλών δικαιοδοσιών’ (multijurisdictional).» Αυτό που έκανε ο Lamo ήταν να ανακαλύπτει τα σφάλματα στην ασφάλεια λειτουργικών συστημάτων διαφόρων εταιριών και να τους ενημερώνει έπειτα για την ανεπάρκειά τους. Κάτι εντελώς παράνομο αν δεν έχει προσληφθεί κανείς επί τούτου.

 

Η «διάρρηξή» του στους New York Times, ωστόσο, αποκαλύφθηκε και, πέραν των περιοριστικών μέτρων, τιμωρήθηκε με τη χρηματική ποινή των 65.000 δολαρίων ως αποζημίωση. Σήμερα ο Lamo εργάζεται ως βραβευμένος δημοσιογράφος και δημόσιος ομιλητής.

 

3. Kevin Mitnick: Το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης τον περιγράφει ως τον «πιο περιζήτητο εγκληματία ηλεκτρονικών προγραμμάτων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών». Οι «σκανδαλιές» του προβλήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης περισσότερο από όσο τους άξιζε. Ο νεαρός Mitnick ξεκίνησε την «καριέρα» του ως hacker κατορθώνοντας να εισχωρήσει στο ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων των λεωφορείων του Los Angeles για να ταξιδεύει με αυτά δωρεάν. Έπειτα προχώρησε στις τηλεφωνικές υποκλοπές, ενώ η καταδίκη του αφορούσε την «εισβολή» του στο δίκτυο της Αρχής Ψηφιακού Εξοπλισμού και την κλοπή λειτουργικών.

 

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης, και οχτώ μήνες από αυτά σε κράτηση σε απομόνωση, απέβαλε τον μανδύα του «κακού» χάκερ και εργάζεται ως σύμβουλος ασφαλείας υπολογιστών, συγγραφέας και ομιλητής.

 

4. Kevin Poulsen: Γνωστός και ως «Dark Dante», ο Poulsen έγινε γνωστός για την υποκλοπή στις τηλεφωνικές γραμμές του ραδιοσταθμού Kiss στο Λος Άντζελες, η οποία του απέφερε, μεταξύ των υπόλοιπων «δώρων», και μία ολοκαίνουργια Porsche. Οι αρχές τον αποκάλεσαν «Ο Hannibal Lecter του ηλεκτρονικού εγκλήματος» και –παρόλο που ήταν μετρ των τηλεφωνικών υποκλοπών- ξεκίνησαν να τον καταζητούν όταν αντιλήφθηκαν πως επιχειρούσε να εισβάλλει στα αρχεία του FBI.

 

Ο Poulsen τελικά συνελήφθη σε ένα σούπερ-μάρκετ και καταδικάστηκε για πέντε χρόνια. Σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του Wired News. Το πλέον εξέχον άρθρο του αφορά την ανακάλυψη 744 σεξουαλικών παραβάσεων μέσω του MySpace.

 

5. Robert Tappan Morris: Ο γιος του πρώην επιστήμονα της αμερικανικής Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Robert Morris, είναι γνωστός ως ο δημιουργός του Morris Worm, του πρώτου worm (= σκουλήκι) υπολογιστών (ένα είδος ιού) που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Στο δικαστήριο δήλωσε ότι το έκανε με σκοπό να ανακαλύψει πόσο ευρύ είναι το Ίντερνετ. To «σκουλήκι», ωστόσο, πολλαπλασιάστηκε τρομακτικά, με αποτέλεσμα να μειώνει τόσο πολύ τις ταχύτητες των υπολογιστών που καθιστόνταν τελικά άχρηστοι. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι το worm προσέβαλλε περί τους 6.000 υπολογιστές.

 

Ο Morris καταδικάστηκε σε τρία χρόνια αστυνομικής επιτήρησης, τετρακόσιες ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο 10.500 δολαρίων. Σήμερα εργάζεται ως μόνιμος καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρονικής Επιστήμης και Τεχνητής Νοημοσύνης του πανεπιστημίου ΜΙΤ.

 

Οι «καλοί» hackers:

 

1. Stephen Wozniak: Ο Woz είναι διάσημος ως ο «άλλος Steve» της Apple, αφού αυτός μαζί με τον φίλο του Steve Jobs, είναι οι ιδρυτές της κορυφαίας εταιρίας υπολογιστών. Ο Wozniak έχει βραβευθεί με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας και διάφορα διδακτορικά πανεπιστημίων, ενώ το 2000 καταχωρήθηκε στο Hall of Fame των Εθνικών Εφευρετών. Ξεκίνησε ως hacker τηλεφωνικών υποκλοπών, δημιουργώντας μαζί με τον φίλο του τα λεγόμενα μπλε κουτιά που χάρη στην έρευνά τους στις συχνότητες, τους βοηθούσαν να κάνουν υπερατλαντικά τηλεφωνήματα στον οποιονδήποτε (Με ένα μπλε κουτί κάλεσε και τον Πάπα, προσποιούμενος πως ήταν ο Henry Kissinger). Όταν παράτησε το κολέγιο, είχε τη φαεινή ιδέα, μαζί με τον Jobs, να κατασκευάζει ολοκληρωμένους υπολογιστές με ενσωματωμένα λειτουργικά συστήματα. Ο πρώτος τους Apple κόστισε στον έμπορο που τον αγόρασε 666.66 δολάρια. Η συνέχεια είναι γνωστή.

 

Ο Wozniak σήμερα απασχολείται μερικώς στην Apple, ενώ αφιερώνει τον υπόλοιπο χρόνο του σε φιλανθρωπίες, προσφέροντας κυρίως τη γνώση του πάνω στους υπολογιστές σε υποβιβασμένα σχολεία της Αμερικής.

 

2. Tim Berners-Lee: Ο Berners-Lee είναι γνωστός ως ο δημιουργός του World Wide Web, του συστήματος δηλαδή που χρησιμοποιούμε όλοι για να έχουμε πρόσβαση σε ιστοσελίδες, αρχεία και φακέλους στο διαδίκτυο. Έχει δεχθεί για αυτό αναρίθμητες βραβεύσεις με αποκορύφωμα το Millenium Technology Prize. Η τεχνολογία πρέπει να ρέει στο αίμα του Berners-Lee αφού όχι μόνο έχει γονείς μαθηματικούς που εργάζονταν σε ένα από τα πρώτα projects για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και γιατί πιάστηκε στα πράσα, ενώ σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, να κάνει hacking. Δηλώνει πως η δημιουργία του WWW, που προέκυψε ενώ εργαζόταν σε ένα ευρωπαϊκό πυρηνικό ερευνητικό πρόγραμμα, ήταν για αυτόν παιχνίδι. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να φτιάξει ένα πρωτότυπο σύστημα υπερ-κειμένου που θα βοηθά τους ερευνητές να μοιράζονται και να ανανεώνουν πληροφορίες με ευκολία.

 

Σήμερα εργάζεται στη δημιουργία του World Wide Web Consortium, στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ, το οποίο είναι ουσιαστικά μία διεθνής κοινοπραξία στην οποία οι οργανισμοί-μέλη, το προσωπικό και οι πολίτες, συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα στάνταρ του Δικτύου.

 

3. Linus Torvalds: Ο Torvalds είναι ο πατέρας του Linux, του περίφημου λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στο σύστημα Unix. Αποκαλεί τον εαυτό του «μηχανικό», λέγοντας «θέλω μόνο να περνάω καλά και να δημιουργώ όσο τον δυνατόν καλύτερα λειτουργικά συστήματα». Εμπνεύστηκε από το λειτουργικό σύστημα Minix το οποίο τον οδήγησε στο Unix, το οποίο πλέον έχει χωριστεί σε πολλούς κλάδους και αναπτύσσεται από διάφορους εμπορικούς αλλά και μη κερδοσκοπικούς παράγοντες, αποτελώντας σήμερα τη βάση για τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα.

 

Σήμερα ο Torvalds παραμένει ο αρχηγός της Linux, συντάσσοντας τον ομώνυμο κώδικα στον πυρήνα του οποίου συνεισφέρουν εθελοντές προγραμματιστές. Έχει δώσει το όνομά του σε έναν αστεροειδή και έχει λάβει τιμητικά διδακτορικά διπλώματα για την προσφορά του στην τεχνολογία. Αποτελεί, άλλωστε και χαρακτηριστική φυσιογνωμία στο άρθρο του περιοδικού Time «60 Years of Heroes».

 

4. Richard Stallman: Η φήμη του Stallman πηγάζει από το project GNU, το οποίο ίδρυσε για να αναπτύξει ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα. Γι’αυτό είναι γνωστός ως ο πατέρας των ελεύθερων λειτουργικών, τα οποία, όπως λέει «είναι σημαντικά για να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους υπολογιστές». Ο Stallman ξεκίνησε να εργάζεται ως «υπάλληλος hacker» για διάφορα προγράμματα του πανεπιστημίου ΜΙΤ και η εκστρατεία του για ελεύθερα λογισμικά ξεκίνησε όταν έφεραν στο πανεπιστήμιο έναν εκτυπωτή του οποίου τον κώδικα του απαγόρευσαν να τροποποιήσει.

 

Η ζωή του συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από την προώθηση των ελεύθερων λογισμικών, ενώ μάχεται ενάντια σε κινήσεις όπως της Διοίκησης Ψηφιακού Δικαίου, μέσω οργανισμών όπως ο Free Software Foundation and League. Έχει βραβευθεί και τιμηθεί τέσσερις φορές με διδακτορικού τίτλους.

 

5. Tsutomu Shimomura: Ο Shimomura έγινε διάσημος με έναν μάλλον ατυχή τρόπο: Υπέστη hacking από τον Kevin Mitnick. Μετά από αυτήν την προσωπική επίθεση έκανε στόχο ζωής να βοηθήσει το FBI να τον συλλάβει. Το κατάφερε υποκλέπτοντας κατά κάποιο τρόπο τα τηλεφωνήματά του, με την κάλυψη βέβαια του ίδιου του FBI. Χρησιμοποίησε για αυτό μία κυτταρική συχνότητα και μία κεραία ενός laptop πού τον οδήγησε στο να εντοπίσει το διαμέρισμα από το οποίο δρούσε ο Mitnick.

 

Μετά το «κυνηγητό» ο Shimomura έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με το περιστατικό, το οποίο αργότερα γυρίστηκε σε ταινία.

 

πηγή: in2life.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kevin Mitnick the best για μένα!Έχει γράψει και βιβλίο.

 

kai exei vgei kai se tainia alla nomizw pos o Tsutomu Shimomura to egrapse takedown legete i tainia einai tou 2000 katevasetin isos sou aresei!

Link to comment
Share on other sites

Kevin mitnick aint a hacker you dipsh*t, he is a  social engineer lol <.<

He was a hacker too.But he used social engineering to steal money from stupid people.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Posts

    • to my store : https://topestore.mysellix.io/fr/ 2015-2022 Aged Discord Account 2015 Discord Account : 50.99 $ 2016 Discord Account : 10$ 2017 Discord Account :3.99 $ 2018 Discord Account : 3.50$ 2019 Discord Account : 2.70 $ 2020 Discord Account :1.50$ 2021 Discord Account :0.99$ 2022 Discord Account :0.70$ Warranty :Lifetime Payment Methods : Crypto/ PayPal Contact Me On Discord Or Telegram Discord : @ultrasstore11 Telegram : https://t.me/ultrastore11 Whatsapp ; +212614849119
    • This is my first and last topic created on a Lineage Forum, because if there's one thing that causes headaches for a lot of people, it's the critical error, that's why I decided to share it...   I'm creating a server again and before starting configurations I started collecting dozens of customs, without realizing my system folder had 950MB of files, so I started to enter the game, every 1 to 2 hours my client was reaching the maximum limit of virtual memory of the game due to the absurd amount of customs inside the system folder, reaching the maximum limit of 2047MB virtual ram, automatically we get critical, regardless of the error that appears on your screen, "THE WORDS ARE IRRELEVANT, unless it is a critical error before the ram memory limit reaches its limit", if you are seeing "2047 MB", it means that the game's virtual memory has reached its limit, and this memory is not configurable due to the game being created on 32-bit architecture, so I significantly reduced the amount of customs within the system from 950MB to 625MB, so my client started to reach the maximum memory limit every 10 to 12h, a huge progress, but my goal was at least 24h before reaching the virtual memory limit (playing frantically), so I reduced the system's custom files from 625MB to 267MB, the result was a first virtual memory limit critical error appearing after 41h.   My client is H5, the only types of customs I added to the game were focused only on equipment, one of the main causes were these skins and cloaks, they consume a huge amount of MB's within the "system", the problem is not adding customs to the client, the problem is adapting a custom and adding it inside the system folder, the system folder was not created with the intention of storing a huge amount of files.   Adding customs to the system folder means significantly reducing the time your client can remain open before reaching the virtual ram limit and make no mistake, there are hundreds of different critical errors with a small summary of the cause of the error, but if the critical table shows 2047MB of RAM, the problem is only 1. Example: I can see 3, 5, 9 critical error with different messages, but if this table is showing 2047MB ram, the reason was the virtual memory limit, an important detail is that this 2047MB ram is not a "fixed message or information from your computer", this 2047MB only appear when the cause is the virtual ram limit, it means that when you get a critical error with random numbers of ram memory appearing, such as 358MB ram, 715MB ram, it means that the cause of this error has no connection with ram virtual memory.
    • DISCORD : utchiha_market telegram : https://t.me/utchiha_market SELLIX STORE : https://utchihamkt.mysellix.io/ Join our server for more products  https://discord.gg/hoodservices https://campsite.bio/utchihaamkt
  • Topics

×
×
  • Create New...