Jump to content

[REVIEW] Mass Effect 3


`Rοmeο

Recommended Posts

Tgbf8.jpg

 

Κυκλοφορεί σήμερα στη βόρεια Αμερική το Mass Effect 3, τρίτο μέρος της διάσημης gaming τριλογίας της Bioware, το οποίο θεωρείται πως θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters του 2012.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί από την Electronic Arts για Microsoft Windows, Playstation 3 και Xbox 360. Η κυκλοφορία του στην Ευρώπη αναμένεται στις 9 Μαρτίου. Ο παίκτης καλείται για άλλη μία φορά να αναλάβει το ρόλο του (ή της, καθώς η εμφάνιση και το φύλο του χαρακτήρα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα) Commander Shepard (ο οποίος στην αρχή του παιχνιδιού περνά στρατοδικείο εξαιτίας των γεγονότων του «Arrival», τελευταίου DLC του Mass Effect 2), που έρχεται αντιμέτωπος με την εξωγήινη φυλή των Reapers: έναν στόλο αρχαίων νοημόνων διαστημοπλοίων που επανέρχονται στο γαλαξία ανά διαστήματα 50.000 ετών για να καταστρέψουν τους εξελιγμένους πολιτισμούς, σε έναν «κύκλο» γενοκτονικής δραστηριότητας που επαναλαμβάνεται επί 37 εκατομμύρια χρόνια.

Οι Reapers επιστρέφουν για άλλη μία φορά και πρωταρχικός τους στόχος τώρα είναι η Γη, καθώς ο Shepard, η ανθρωπότητα και οι εξωγήινοι σύμμαχοί της έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν μέχρι τώρα την εισβολή, η οποία ήταν σχεδιασμένο να ξεκινήσει με ένα αιφνιδιαστικό πλήγμα (όπως αποκαλυπτόταν στα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού της τριλογίας).

Οι επιλογές και ο χαρακτήρας που ο παίκτης έχει διατηρήσει από το πρώτο Mass Effect μπορούν να μεταφερθούν και στο τρίτο μέρος, διαμορφώνοντας το πρόσωπο του κόσμου στον οποίο θα κινηθείτε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος να ξεκινήσει «από το μηδέν». Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη βελτίωση των μαχών, ενώ το παιχνίδι διατηρεί τον υβριδικό action-roleplaying χαρακτήρα του, με τον παίκτη να μπορεί να διαμορφώσει τον Shepard κατά τις προτιμήσεις του. Για πρώτη φορά το παιχνίδι έχει multiplayer επιλογή, κατά την οποία ο παίκτης μπορεί να συνεργαστεί με άλλους για την εκτέλεση αποστολών.

Παλιοί φίλοι, σύμμαχοι και εχθροί, αντιπαλότητες αλλά και έρωτες επιστρέφουν από τα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ ο παίκτης έχει την ευκαιρία να βρεθεί ξανά σε γνωστά από τα prequels μέρη. Ο μοναδικός κινηματογραφικός χαρακτήρας του παιχνιδιού παραμένει στην «καρδιά» της εμπειρίας, η οποία παραπέμπει σε σειρά ή high budget ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον παίκτη πρωταγωνιστή, ενώ σε κάθε σημείο της ιστορίας ο Shepard βρίσκεται μπροστά σε επιλογές οι οποίες καθορίζουν την πορεία προς το τέλος αλλά και τη φύση του φινάλε.

Σύμφωνα με την Bioware, το παιχνίδι θα ολοκληρώνει την ιστορία του Commander Shepard, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο κυκλοφορίας μελλοντικών τίτλων που θα λαμβάνουν χώρα στο «σύμπαν» του Mass Effect.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock