Jump to content

[Πληροφορίες]Κάποια χρήσιμα πράγματα για την Java


Recommended Posts

Γειά σας,ο οδηγός που θα ακολουθήσει είναι ((το περισσότερο μέρος του),από ένα βιβλίο,έχει χρήσιμα πράγματα και σκέφτικα να τα γράψω εδώ)σχετικά με την Java.

-Τι είναι Java?

H Java άρχισε να γίνετε παγκοσμίως γνωστή το 1996,όταν εμφανίστηκε με πάταγο στο νέο σκηνικό του Παγκόσμιου Ιστου μέσα σε ένα φωτοστέφανο υπερβολικής διαφήμισης.Εκείνη την εποχή προσωπικά δεν θα μου προκαλούσε καμία έκλπηξη αν έβλεπα πρωτοσέλιδα που θα ισχυρίζονταν ότι ή Java αποτελεί θεραπεία για τον καρκίνο ή λύση σε παγκόσμια προβλήματα.

Κάποια στιγμή η υπερβολή υποχώρησε για να αντικατασταθεί από την αντίληψη ότι η Java ήταν μια παταγώδης αποτυχία.Καμία σχέση με την πραγματικότητα.Η Java δεν εκπλήρωσε  όλες τις υποσχέσεις της για τον απλούστατο λόγο ότι κάτι τέτιο δεν ήταν δυνατό.Τελικά,σιγά-σιγά,η γενικότερη αντίληψη άρχισε να συμβδαδίζει με την πραγματικότητα.Σήμερα η Java θεωρείται χρήσιμο κομμάτι του προγραμματιστικού πάζλ του Ιστόυ.

Η Java δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία γλώσσα προγραμματισμού,όπως ήτανε πάντα δηλαδή.Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι αποτελεί μια θαυμάσια γλώσσα προγραματισμου:πολύ μικρή,χρήσιμη,και συμβατή με κάθε υπολογιστικό σύστημα.

-Γιατί να μάθει κανείς Java?

Για ποιο λόγο θα πρέπει ένας μη προγραμματιστής να μάθει μια γλώσσα προγραμματισμού?

Στο ένθετο πλαίσιο μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα των πολλών αγγελιών αναζήτησης προσωπικού που έχουν περάσει από το γραφείο μου.Διαβάζοντας την αγγελία,θα διαπιστώσετε ότι αφορά μια θέση σχεδιασμού/μάρκετινγκ---μέχρι να φτάσετε την τελευταία παράγραφο.Πέρα από όλες τις άλλες απαιτήσεις που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία,ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωριζει και Java.

Καθώς η εργασια στον Ιστό εξελίσσεται διαρκώς,η διαχωριστική γραμμή μεταξύ προγραμματιστών και σχεδιαστών έχει γίνει μάλλον δυσδιάκριτη.Πολλές φορές,άνθρωποι που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους προγραμματιστές χρησιμοποιουν στην δουλειά τους την JavaScript Και CGI.Η γνώση java προσθέτει ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα των ικανοτήτων σας.Θα πρέπει τουλάχιστον να καταλαβαίνετε πότε πρέπει(και πότε δεν πρέπει)να χρησιμοποιείτε την Java---αν,μάλιστα,μπορείτε να γράψετε και κώδικα θα είστε πραγματικά αστέρι.

Αν είστε προγραμματιστής.έχετε ένα λόγο παραπάνω.Η Java είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας της δημιουργίας εφαρμογών για τον Ιστό,και στον ορίζοντα δεν φαίνεται κάτι που μπορεί να ανακόψει αυτήν την πορεία.Η προσθήκη της java στο βιογραφικό σας θα σας ανοίξει περισσότερες πόρτες.Η γνώση Java έχει ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση των ελευθέρων επαγγελματιών και των ανεξάρτητων συμβούλων που δραστηριοποιουνται στο χ΄βρο.Αν προσθέσετε και την Java στον οπλοστάσιό σας,θα κερδίσετε πόντους στα μάτια των υποψηφίων πελατών σας.

Τώρα θα σας γράψω κάτι που ίσως(οι περισσότεροι δεν το ξέρουνε)

-Μύθος:Η Java θα έπρεπε να γράφεται JAVA

Το όνομα Java δεν αποτελεί αρκτκόλεξο,είναι λέξη.Πάντως κάποιοι έχουνε την άποψη ότι μπορεί να σημαίνει "Just Another Vague Acronym" (που σημαίνει "Ακόμη Ένα Ασαφές Αρκτικόλεξο").

-Ασφάλεια της Java:

Ένας απο τους κυριότερους λόγους για τη διμοτικότητα της Java είναι πως είναι ασφαλής.Αυτό σημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να γράψει μια μικροεφαρμογη Java η οποία,όταν εκτελεστεί μέσω του φυλλομετρητή σας,θα διαγράψει αρχεία από το σκληρό σας δίσκο ή θα στείλει σε κάποιν μέσω ηλεκτρονικου το ταχυδρομείου των αριθμό των πιστοτικών σας καρτών.

Η Java το κατορθώνει αυτό χρησιμοποιώντας την έννοια του αμμόλακκου(του γνωστού κλειστού χώρου με άμμο που υπάρχει στις παιδικές χαρές).Επειδή ακριβώς το "παιχνίδι"των μικροεφαρμογών Java γίνετε μέσα στα όρια του αμμόλακκου,είναι πάρα πολλά αυτά που δεν μπορούν να κάνουνε στι νηχάνημα στο οποίο εκτελείται ο φυλλόμετρητής.Οι μικροεφαρμογές Java δεν μπορούν να διαβάσουν,να γράψουν,να διαγράψουν,να μετονομάσουν,ή να ελένξουν για την ύπαρξη αρχειών.Δεν μπρορούν να δουν τα περιεχόμενα φακέλων του δίσκου ή να δημιουργήσουν φακέλους,ούτε μπορούν να διαπιστώσουν αν ένα συγκεκριμένο όνομα αρχείου αντιστοιχεί σε αρχείο ή φάκελο.Επίσης,δεν μπορούν ούτε να τυπώσουν ούτε να εγκαθιδρύσουν μια σύνδεση μέσω δικτύου με κάποιον υπολογιστή διαφορετικό απο αυτόν στον οποίο φορτώθηκε αρχικά ο ίδιος κώδικας.

Αυτό αλλάζει,έως ένα βαθμό,σε επόμενες εκδόσεις της Java.

-Mύθος: Η Java συγγενεύει με την JavaScript

Η Java σχεδιάστηκε στα εγραστήρια της Sun Mircrosystems.H JavaScript,απο την άλλη μερία σχεδιάστηκε από τη Netscape προκειμένου να λειτουργεί στην πλευρά του πελάτη ως πρόσθετη δυνατότητα διαχείρισης δεσμών ενεργειών(σενάριων,scripts)για την HTML,και ονομαζόταν αρχικά LiveScript.Όταν η Java είχε αρχλισει να απογειώνεται,κάποιοι έξυπνοι τύποι στη ΝetScape βρήκαν έναν τρόπο ώστε να επωφεληθούν λίγο από όλο αυτόν το θόρυβο---μετονομάζοντας τη LiveScript σε JavaScript.Eίναι προφανές ότι πέτυχαν το στόχο τους,αλλά αυτή τους η κίνηση προκαλεί από τότε σύγχυση στον κόσμο.

-Mύθος:Η Java είναι μόνο για τον Ιστό

Σε γενικές γραμμές όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την Java,τους έρχονται στο μιαλό διάφορα μιρκά "μπιχλιμπίδια" που εκτελούνται σε παράθυρα φυλλομετρητωών του Ιστου του Internet.Κατά ένα μεγάλο ποσοστό,αυτή είναι και η πλευρά τηs Javaμε την οποία είναι εξοικειωμένοι οι περισσότεροι άνθρωποι.Το επίσημο όνομα για αυτά τα "μπιχλιμπίδια" έιναι μικροεφαρμογες (applets).Δεν πρόκειται για αυτόνομες εφαρμογές δεν είναι δυνατό να εκτελεστούν από μόνες τους και χρειάζονται κάποιο φυλλλομετρητή.

Ωστόσο,Με την Java μπορεί κανείς να γράψει απολύτως αποδεκτές εφαρμογές.Γιατί θα ήθελε κάποιος να το κάνει αυτό?

Για τον απλούστατο λόγο ότι η Java είναι μια μικρή και απλή γλώσσα προγραματισμού,συμβατή με όλα τα γνωστά υπολογιστικά συστήματα.

 

 

Λοιπόν αυτός ήτανε ο οδηγός με κάποια χρήσιμα πράγματα για την Java.(στην ουσία είναι η Ιστορία της Java και λίγα πράγματα για αυτήν)

Επαναλαμβάνω ότι το περισσότερο μέρος απο αυτό τον οδηγό είναι απο ένα βιβλίο που αγόρασα εχθές και είναι σχετικά με την Java.

Ελπίζω να σας άρεσε.

PS: για όποια ορθογραφικά βρείτε sorry.

Link to comment
Share on other sites

(το περισσότερο μέρος του)

 

Όλο δηλαδή αλλά τέλως πάντων.

Το όνομα του βιβλίου;

Γιατί δεν έχει αναφερθεί κάτι για την σχέση της με την JavaScript;

Link to comment
Share on other sites

Ναι το είδα μέσα στο βιβλίο αυτό για την JavaScript θα το βάλω τώρα.

το όνομα του βιβλίου είναι Java 2

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ωραιο.

Καλα εκανες και το ποσταρες εδω να το δουμε ολοι,αλλα πιστευω θα ηταν καλυτερα να εμπαινες και πιο βαθεια, να δουμε πιο μεσα τι παιζει. ;)

Anyway thnx

Link to comment
Share on other sites

Update.

H Java συγγενεύει με την JavaScript.

Πολυ ωραιο.

Καλα εκανες και το ποσταρες εδω να το δουμε ολοι,αλλα πιστευω θα ηταν καλυτερα να εμπαινες και πιο βαθεια, να δουμε πιο μεσα τι παιζει. ;)

Anyway thnx

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Το περίμενα.

Κακή επιλογή.

εμένα μου αρεσεί πολλή,τα έχει αναλυτικά όλα μέσα.:D

Link to comment
Share on other sites

http://el.wikipedia.org/wiki/JavaScript

Η Javascript δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη Java, που είναι διαφορετική γλώσσα προγραμματισμού και με διαφορετικές εφαρμογές. Τονίζεται ότι ο σωστός τρόπος γραφής της είναι "Javascript"  και όχι 'Java script' σαν δύο λέξεις, όπως λανθασμένα γράφεται ορισμένες φορές
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...