Jump to content

Recommended Posts

Posted

xPhZCg9AUAFhvrMpPGrana-970-80.jpg.a60c90

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Elec, η Samsung πλέον θα χρησιμοποιεί κόλλα αντί για διπλής όψης κολλητική ταινία, για να ενώσει τα εσωτερικά βασικά εξαρτήματα του Galaxy S11. Μάλιστα, η αλλαγή αυτή έχει ήδη ξεκινήσει στα μοντέλα Galaxy A και Galaxy M με τη Samsung να χρησιμοποιεί την κόλλα Weldbond στην Κίνα και την HB Fuller στις ΗΠΑ.

Ίσως η αλλαγή αυτή να μην είναι το ίδιο σημαντική με χαρακτηριστικά όπως η μπαταρία, η αυτονομία ή τον αισθητήρα της κάμερας, αλλά σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα επιδιόρθωσης είναι κάτι που πρέπει κάποιος να λάβει υπόψη, προτού επενδύσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στην αγαπημένη του συσκευή.

Το iFixit, γνωστό κέντρο επιδιόρθωσης συσκευών, είχε βαθμολογήσει το Samsung Galaxy S10 με 3/10, αναφορικά με την ευκολία επιδιόρθωσής του. Νούμερο το οποίο μπορεί να πάει ακόμη χαμηλότερα, αν το επίπεδο δυσκολίας στο S11 είναι αυξημένο. Η επόμενη γενιά Galaxy αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση MWC 2020 στο τέλος του Φεβρουαρίου, οπότε και θα μάθουμε περισσότερα.

Από την πλευρά της Samsung, η χρήση της κόλλας θα μειώσει τα κατασκευαστικά κόστη ενώ ίσως δίνει και τη δυνατότητα να μειωθούν ακόμη περισσότερα τα περιμετρικά πλαίσια. Ενδεχομένως λοιπόν η απόφαση να αλλάξει το υλικό εφαρμογής, να έχει να κάνει με στρατηγική απόφαση της Samsung και όχι απαραίτητα να αποτρέψει κάποιον να επιδιορθώσει το τηλέφωνο.

Βέβαια, η διπλής όψης ταινία είναι ανθεκτικότερη απέναντι στο νερό και είναι ευκολότερο να την αντικαταστήσει κάποιος, αν για κάποιο λόγο το τηλέφωνο αποσυναρμολογηθεί. Σε κάθε περίπτωση, 2 μήνες μας χωρίζουν έως ότου παρουσιαστεί το νέο Galaxy S.

TechRadar

View the full article

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock