Jump to content

Η Xiaomi ετοιμάζει το δικό της εργοστάσιο κατασκευής high-end smartphones με 5G


Maxtor

Recommended Posts

xiaomi-drone-release-2016.jpg.2befae5df9

Κατά την διάρκεια του keynote, ο Lei Jun αποκάλυψε ότι η εταιρεία του βρίσκεται στα τελευταία στάδια κατασκευής του δικού της εργοστασίου 5G, στο οποίο θα αναπτύσσει και θα παράγει τις ναυαρχίδες της με δυνατότητες 5G. Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Το εργοστάσιο κατασκευάζεται στη Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου και όπως αναφέραμε σε αυτό η Xiaomi πρόκειται να κατασκευάζει τα κορυφαία της κινητά. Θα διαθέτει μεγάλης έκτασης αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για την βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής, καθώς και εργαστήρια 5G ενώ στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται και υποδομές για υπηρεσίες cloud.

Το εργοστάσιο καλύπτει μία περιοχή 187 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, και αναμένεται από τις γραμμές παραγωγής να «βγαίνουν» περίπου 60 μονάδες το λεπτό, δηλαδή ένα smartphone το δευτερόλεπτο, που είναι 60% παραπάνω από όσα μπορούν οι σημερινές μονάδες να επιτύχουν.  

xiaomi.jpg.5dd83830d8f5c3c879bac997a34fcedc.jpg

Σε πρώτη φάση, το εργοστάσιο θα παράγει 1 εκατομμύριο μονάδες, που δεν είναι και πολλές, αν θεωρητικά οι μονάδες παραγωγής είναι ικανές για 30 εκατομμύρια περίπου συσκευές μέσα σε 365 ημέρες. Με τον καιρό ωστόσο, η παραγωγή θα αυξηθεί σημαντικά. Χάρη στο νέο αυτό εργοστάσιο, η εταιρεία θα μπορεί να πραγματοποιήσει «flash sales» συχνότερα και θα μπορεί να φέρνει τις συσκευές της στην αγορά πολύ ταχύτερα από ότι στο παρελθόν.

GSMArena

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...