Jump to content

Η Apple αναστέλλει το πρόγραμμα για τη Siri όπου τρίτοι άκουγαν τις ερωτήσεις σας


Maxtor

Recommended Posts

Siri.jpg.966a6dc85a7328ed8df86d53e478324

Σε δήλωση της στο TechCrunch, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιεί μία διεξοδική αναθεώρηση, και πως αναστέλλει το πρόγραμμα παγκοσμίως. Τα νέα έρχονται λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι και η Google θα αναστείλει προσωρινά το δικό της πρόγραμμα με τον Google Assistant στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν και η Apple δεν ξεχνά να υπενθυμίσει σε όλους, πόσο ενδιαφέρεται για την ιδιωτικότητα και πως τα προϊόντα της προωθούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής, και πως δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών της για να πουλήσει διαφημίσεις όπως οι Amazon και Google, εντούτοις φαίνεται πως βασίζεται σε πραγματικούς ανθρώπους για να βελτιώσεις την τεχνητή νοημοσύνη της ψηφιακής βοηθού Siri. Όπως αναφέρεται στο άρθρο της Guardian, στις ακροάσεις πραγματικών ηχογραφήσεων θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται διάφορα πράγματα, όπως εγκληματικές δραστηριότητες ή ακόμα και σεξουαλικές επαφές. Όπως επισημαίνεται από το TechCrunch, στους όρους χρήσης, υποδηλώνεται η ύπαρξη τέτοιου προγράμματος, αλλά κατά πόσο γίνεται κατανοητό από τους τελικούς χρήστες ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιος άλλος άνθρωπος, και όχι μηχανή, να κρυφακούει τις συζητήσεις ή τα ερωτήματα του –ακόμα και αν έχει υποβληθεί για επανεξέταση λιγότερο από το 1% των ερωτημάτων- παραμένει άγνωστο.    

Αν και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το πρόγραμμα και αν η Apple σκέφτεται να το επαναφέρει, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση του λογισμικού, θα ζητείται από τους χρήστες να επιλέξουν ρητά αν θέλουν ή όχι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η δήλωση της Apple: «Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε μία εξαιρετική εμπειρία με τη Siri προστατεύοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα των χρηστών. Καθώς πραγματοποιούμε μία διεξοδική αξιολόγηση (της κατάστασης), αναστέλλουμε το πρόγραμμα βαθμολόγησης Siri παγκοσμίως. Επιπλέον, ως μέρος μίας μελλοντικής αναβάθμισης λογισμικού, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν αν θέλουν να συμμετάσχουν στην βαθμολόγηση».

Engadget

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...