Jump to content

To PlayStation 4 έφτασε τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις ταχύτερα από κάθε άλλη κονσόλα


Maxtor

Recommended Posts

ps4pro.jpg.bac8efa28ac4926eca5f834e9a6bd

Το προηγούμενο τρίμηνο είχε ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις του PlayStation 4 είχαν φτάσει συνολικά τις 96,8 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό σημαίνει, ότι το PlayStation 4 έφτασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων πωλήσεων μέσα σε πέντε χρόνια και επτά μήνες, δύο μήνες δηλαδή νωρίτερα από το Nintendo Wii και αποτελεί πια την κονσόλα που «έφτασε» ταχύτερα στο παραπάνω εντυπωσιακό νούμερο. Να αναφέρουμε, ότι οι μισές πωλήσεις -50 εκατομμύρια- σημειώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι πωλήσεις του PlayStation 4 σήμερα παρουσιάζουν πτωτική τάση, κάτι μάλλον φυσιολογικό λαμβάνοντας υπόψη το σημείο που βρίσκεται στον κύκλο ζωής του. Πέρυσι πουλήθηκαν 17,8 εκατομμύρια, και άρα 1,2 εκατομμύρια λιγότερες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2017). Η Sony μάλιστα προειδοποίησε –και με βάση την βουτιά του προηγούμενου τριμήνου- ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.

Η επόμενη γενιά της κονσόλας, PlayStation 5, άλλωστε θα φτάσει στην αγορά το Φθινόπωρο του 2020, και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίζει ray tracing, 3D audio, θα εξοπλίζεται με solid state drive και θα προσφέρει backward-compatibility με τους τίτλους του PS4. Επίσης θα διαθέτει έναν custom-made οκταπύρηνο επεξεργαστή που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική 3ης γενιάς Ryzen της AMD.

Η Ιαπωνική εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά, οι gamers αγοράζουν περισσότερα παιχνίδια σε ψηφιακή μορφή (digital downloads) από ότι σε φυσική μορφή (discs), ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τη τάση της εποχής.

Πέρα από τα νέα για το PlayStation, η Sony έκανε γνωστό επίσης ότι τα έσοδα της από τα smartphones μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε λιγότερα από τα μισά smartphones σε σχέση με το τρίμηνο της περσινής χρονιάς, μόλις 900 χιλιάδες. Από την άλλη, το τμήμα καμερών/ αισθητήρων της Sony συνεχίζει να παρουσιάζει υψηλή απόδοση, χάρη στις πωλήσεις αισθητήρων για κινητά αλλά και χάρη στις πωλήσεις καμερών της σειράς «α» (Alpha), αν και η τελευταίες σημείωσαν μία μικρή πτώση, κάτι που βεβαίως οφείλεται στην τάση της εποχής (επειδή οι κάμερες στα κινητά εξελίσσονται διαρκώς). Παρόλα αυτά, το τμήμα καμερών της Ιαπωνικής εταιρείας είναι από τα πλέον κερδοφόρα στην βιομηχανία, και αυτό είναι καλό σημάδι για την βιομηχανία γενικότερα.

Engadget

GSMArena

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...