Jump to content

Επίσημο το τεράστιο πρόστιμο των 5 δισ. δολαρίων στο Facebook για παραβίαση προσωπικών δεδομένων


Maxtor

Recommended Posts

facebook.jpg.7c599cf40784f4094a29be3dee2

Το Facebook κατηγορείται ότι παραπλάνησε τους χρήστες του, υπονομεύοντας την ίδια στιγμή οποιαδήποτε επιλογή προστασίας των δεδομένων τους. Το πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο το οποίο έχει ποτέ επιβάλλει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), 20 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο που είχε ανακοινωθεί και πάλι για θέματα ιδιωτικότητας.

Η απόφαση αποτελεί αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης 16 μηνών, χωρίς όμως να αναγκάζει τη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να αλλάξει σημαντικό τον τρόπο λειτουργίας της, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο πουλά διαφημιστικές υπηρεσίες ή συγκεντρώνει δεδομένα χρηστών. Το ύψος του προστίμου αν και τεράστιο, εντούτοις είναι μικρότερο ακόμα και από τα κέρδη του Facebook μόνο για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του έτους. 

Στη δήλωσή-απάντηση, ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg, αποδέχεται την απόφαση αναφέροντας ότι «εμείς στο Facebook έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε το απόρρητο των πολιτών. Εργαζόμαστε ήδη σκληρά για να ανταποκριθούμε στην ευθύνη αυτή, αλλά τώρα θα θέσουμε ένα εντελώς νέο πρότυπο για τη βιομηχανία μας». Ο Zuckerberg και οι αρμόδιοι υπάλληλοι που έχουν οριστεί για την παρακολούθηση των μελλοντικών ενεργειών του Facebook πάνω στο θέμα. πρέπει ανεξάρτητα να υποβάλουν τριμηνιαίες πιστοποιήσεις στην FTC ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με το πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής που έχει οριστεί βάσει της εντολής. Επιπλέον κάθε έτος, θα πρέπει να υπάρχει μια σχετική βεβαίωση ότι η εταιρεία τηρεί συνολικά την εντολή. "Οποιαδήποτε ψευδή πιστοποίηση θα έχει αποτέλεσμα την επιβολή ατομικών αστικών και ποινικών κυρώσεων» δήλωσε το FTC.

Variety

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...