Jump to content

[Guide][Gr]Σπαστε Password, Με Την Καρτα Γραφικων Σασ


Recommended Posts

Δεν χρειάζεται να ναι κανείς φανατικός gamer για να διαθέτει μια σύγχρονη mainstream κάρτα γραφικών στον υπολογιστή του.Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι ακόμα κ σ' αυτές τις κάρτες γραφικών οι οποίες κοστίζουν αρκετά κάτω από 100 ευρώ οι GPU μπορούν να εκτελούν αριθμητικές κ λογικές πράξεις μεταξύ ακέραιων 32bit πολλές φορές ταχύτερα σε σχέση με μια πολυπύρηνη CPU πολλαπλάσιου κόστους.

 

 

 

\45414680.png

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα που θα χρειαστούμε είναι το igRARgpu το οποίο ειδικεύεται στην επαναφορά RAR password.


 

Το igRARgpu εκμεταλλεύεται τις GPU των εταιρειών ATI κ NVIDIA που υπάρχουν στις σύγχρονες κάρτες γραφικών προκειμένου να επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία ανάκτησης των password μέσω των αντίστοιχων GPGPU API (ATI STREAM TECHNOLOGY κ NVIDIA CUDA).

Το igRARgpu λειτουργεί αποκλειστικά σε γραμμή εντολών WINDOWS αλλά δυστυχώς ο κώδικας του είναι κλειστός.

Όσον αφορά στις GPU της NVIDIA,συμβατή είναι κάθε κάρτα που υποστηρίζει το CUDA API,δλδ από GeForce 8xxx και άνω.
Όσον αφορά στις GPU της ATI,υποστηρίζει κάρτες που βασίζονται στα chipset RV670,RV740 και RV870. π.χ (3870,4770,4850,4870,4890,5870).

Όσον αφορά στις επιδόσεις οι κάρτες με GPU της ATI έχουν σημαντικό προβάδισμα κ αυτό συμβαίνει επειδή κατά κανόνα οι εν λόγω GPU διαθέτουν υπερδιπλάσιους σε πλήθος στοιχειώσεις πυρήνες (unified shaders) (στην ορολογία των γραφικών 3D) από τις GPU της NVIDIA.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ RAR
Όπως ήδη θα ξέρατε είτε από δικές σας συμπιέσεις RAR είτε από συμπιεσμένα αρχεία που ενδεχομένως κατεβάσατε από το Internet,τα περιεχόμενα των αρχείων αυτών είναι δυνατόν να προστατευθούν με password το οποίο ορίζεται κατά τη δημιουργία του archive.Ένα τέτοιο αρχείο RAR είναι χρήσιμο μόνο σε κάποιον που γνωρίζει το password,ώστε να μπορεί να το αποσυμπιέσει κ να δει τα περιεχόμενά του.
Το igRARgpu επιτίθεται σε τέτοια προστατευμένα αρχεία RAR με σκοπό την ανάκτηση του άγνωστου password.Όπως στα περισσότερα εργαλεία του είδους η επίθεση γίνεται με διαδοχική δοκιμή password τα οποία είτε παράγονται σειριακά μέθοδος (brute force) είτε προμηθεύονται από κάποιο λεξικό μέθοδος (dictionary).

Η σύνταξη της εντολής είναι:

igrargpu.exe [-διακόπτης:παράμετρος] προστατευόμενο αρχείο.rar


Για να επιλέξετε την μέθοδο της επίθεσης χρησιμοποιήστε το διακόπτη -a o οποίος δέχεται τις παραμέτρους b (για brute force) και d (για dictionary).
Αν παραλείψετε αυτόν το διακόπτη θα επιλεγεί αυτόματα η μέθοδος brute force.Η τελευταία είναι δυνατόν να παραμετροποίησή με μερικούς επιπλέον διακόπτες.
Με το διακόπτη -c μπορείτε να επιλέξετε τα σύνολα χαρακτήρων,τα οποία αποτελούν πηγή για τα παραγόμενα password.Οι παράμετροι που δέχεται ο διακόπτης -c είναι c (για κεφαλαίους λατινικούς χαρακτήρες),
s (για πεζούς), d (για ψηφία), e (για ειδικούς χαρακτήρες/σύμβολα), p (για το χαρακτήρα space) και a (για όλους τους χαρακτήρες).


Για παράδειγμα η εντολή:
igrargpu.exe -a:b -c:csd protected.rar

θα προσπαθήσει να βρεί το password του αρχείου protected.rar ελέγχοντας διαδοχικά strings που παράγονται με τη μέθοδο brute force από ένα σύνολο 62 χαρακτήρων (κεφαλαία,πεζά κ ψηφία).
Αν πάλι θέλετε κάποιο πιο ειδικό σύνολο χαρακτήρων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη -u,με παράμετρο τους χαρακτήρες που θέλετε.Έτσι λόγου χάρη αν επιθυμείτε να χρησιμοποιηθούν μόνο οι χαρακτήρες a,b,c,1,2,3 χρησιμοποιήστε την εντολή:

igrargpu.exe -a:b -u:abc123 protected.rar

Με τους διακόπτες min και max μπορείτε να καθορίσετε το ελάχιστο και το μέγιστο μήκος password που θα ληφθεί υπόψιν κατά τη μέθοδο brute force.Οι προκαθορισμένες παράμετροι είναι 1 και 5 για κάθε διακόπτη αντίστοιχα.
Για παράδειγμα αν θέλετε να αναζητήσετε password από 4 μέχρι 6 χαρακτήρες προσθέστε στη σύνταξή σας τους διακόπτες -min4 και -max6.

Για παράδειγμα η εντολή θα είναι:

igrargpu.exe -min4 -max6 protected.rar

Για χρήση του προγράμματος με χρήση παράμετρο dictionary η εντολή θα είναι η εξής:

igrargpu.exe -a:d -d:wordlist.txt protected.rar
 

Προσοχή όμως για να τρέξει το πρόγραμμα θα πρέπει να το κάνετε browse στην γραμμή εντολών.

Π.χ αν το πρόγραμμα είναι στην επιφάνεια εργασίας κ πετώντας το κουμπί WINDOWS + R κ γράφοντας CMD (γραμμή εντολών) θα δείτε κάτι τέτοιο:

C:\Users\(όνομα υπολογιστή σας)>
για να κάνετε browse θα δώσετε

C:\Users\(όνομα υπολογιστή σας)>cd desktop και πατάτε enter
καθώς κ το αρχείο rar να είναι κ αυτό στην επιφάνεια εργασίας γιατί αλλιώς θα πρέπει να προσδιοριστεί η διαδρομή του αλλιώς κάντε drag & drop.
 
Μπορείτε να το κατεβάσετε από http://www.golubev.com/rargpu.htm
 
 
Credits: Thanasaras
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now


×
×
  • Create New...