Jump to content

Recommended Posts

Posted

OVM6948-ON-FINGER.jpg.bf2ea68533927e6309

Η μικροσκοπική κάμερα 40-Kilopixel (200 x 200 pixels) της εταιρείας OmniVision που ειδικεύεται στους αισθητήρες εικόνας, κατασκευάστηκε ειδικά για ιατρικές/ χειρουργικές εφαρμογές και ο αισθητήρας που ενσωματώνει έχει διαστάσεις μόλις 0,575 x 0,575 χιλιοστών. Η κάμερα που έχει μέγεθος μικρότερο από έναν κόκκο ρυζιού, θα επιτρέψει στους χειρουργούς να έχουν εικόνα από το εσωτερικό πολύ μικρών αγγείων ασθενών.  

Ο αισθητήρας OmniVision OV6948 είναι ο μικρότερος στον κόσμο και βρίσκεται στο εσωτερικό του CameraCubeChip, ενός επιπέδου wafer αρθρώματος κάμερας που έχει διαστάσεις μόλις 0,65 x 0,65 x 1,158 χιλιοστών. Ο μεγέθους 1/36” backside-illuminated αισθητήρας CMOS που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία OmniBSI+ της εταιρείας προσφέρει ωφέλιμη ανάλυση 200 x 200 pixels, που μπορεί να μην δείχνουν και… πολλά, αλλά είναι αρκετά για τις εφαρμογές που προορίζεται η κάμερα. Με το άρθρωμα CameraCubeChip προσφέρεται εύρος πεδίου 120⁰ και «εκτεταμένο εστιακό εύρος» 3mm - 30mm και είναι δυνατή η λήψη φωτογραφιών 40-Kilopixel και βίντεο έως και 30fps.

sjhd.jpg.14eff109a5c2160b4a57f91891e5e41b.jpg

«Παλαιότερα, οι εγχειρήσεις αυτού του επιπέδου (αγγείων κ.λπ) πραγματοποιούνταν είτε στα τυφλά είτε με την χρήση fiberscopes που προσφέρουν χαμηλής ποιότητας εικόνες, καθώς οι κάμερες που υπήρχαν ήταν πολύ μεγάλες ή τα επαναχρησιμοποιούμενα ενδοσκόπια δεν ήταν αρκετά οικονομικά» είπε ο Aaron Chiang, Διευθυντής Μάρκετινγκ της OmniVision στην ανακοίνωση της εταιρείας. Το wafer-level camera module OVM6948 προσφέρει μία περιορισμένων διαστάσεων, υψηλής ποιότητας λύση για καθετήρες, ενδοσκόπια και αναλώσιμους αγγειογραφικούς οδηγούς».

1231.jpg.fe85b111c06e352a9d32b5ceb164ae53.jpg

PetaPixel

View the full article

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock