Jump to content

Πατέντα της Samsung αποκαλύπτει το design ενός AR headset


Maxtor

Recommended Posts

1.jpg.0a10283611de28e3f3f494fb66bf076d.j

Μπορεί η αίτηση να υποβλήθηκε την 1η Φεβρουαρίου της φετινής χρονιάς, ωστόσο η δημοσιοποίηση της δεν φαίνεται να είναι τυχαία, αν λάβουμε υπόψη μας την έντονη πρόσφατη φημολογία γύρω από τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Apple. Το headset διαθέτει δύο projection screens –μία για κάθε μάτι- ενώ κατά μήκος του δεξιού βραχίονα φαίνεται να «τρέχει» ένα καλώδιο, ο σκοπός του οποίου δεν είναι ξεκάθαρος (ίσως το headset να είναι «wired» ή απλώς να αποτελεί καλώδιο φόρτισης).

2.jpg.a4aa81ef7fcdc8121764b43289086d2a.jpg

Το headset ενδέχεται να σηματοδοτήσει την είσοδο της Samsung στην αγορά της επαυξημένης πραγματικότητας (AR, Augmented Reality), μετά από χρόνια αφοσίωσης στην εικονική πραγματικότητα (VR, Virtual Reality) με τα Gear VR headsets σε συνδυασμό με τα smartphones της σειράς Galaxy (η εταιρεία έχει να κυκλοφορήσει νέα συσκευή Gear VR για να συνεργάζεται με τα πλέον σύγχρονα smartphones της από το 2017).

Αν και όπως αναφέραμε, το πιθανότερο η δημοσιοποίηση της ευρεσιτεχνίας να μην είναι τυχαία, η Samsung υποβάλλει διαρκώς αιτήσεις για πατέντες/ διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και ορισμένες από αυτές σχετίζονται με την εικονική ή την επαυξημένη πραγματικότητα. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι και πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά με την μορφή κάποιου προϊόντος.

The Verge

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...