Jump to content

Οι Microsoft, Nintendo και Sony μεταφέρουν την παραγωγή εκτός Κίνας


Maxtor

Recommended Posts

55693_1_ps4-pro-apu-die-30-bigger-slim_f

Νέες τροποποιήσεις στην νομοθεσία θα αυξήσουν τους δασμούς στα εισαγόμενα από την Κίνα προϊόντα κατά 25%, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι παιχνιδοκονσόλες και τα αξεσουάρ τους. Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι αυξήσεις στους δασμούς θα προκαλούσαν προβλήματα στην αβέβαια ισορροπημένη και προσεκτικά υπολογισμένη βιομηχανία του hardware, που βασίζεται σε εξαιρετικά αυστηρούς προϋπολογισμούς και τα εξαιρετικά στενά περιθώρια στην εφοδιαστική αλυσίδα για να λειτουργήσει.

Οι εταιρείες λένε ότι το 96% των κονσολών που εισάγονται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στην Κίνα όπου λειτουργούν εργοστάσια εταιρειών όπως της Foxconn που κατασκευάζει και συναρμολογεί κρίσιμης σημασίας εξαρτήματα. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ζητημάτων, oi προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης των κονσολών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι εταιρείες μεταφέρουν τα αυξημένα κόστη στους καταναλωτές. Και αυτό πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά το κόστος του επόμενου κύματος παιχνιδοκονσολών. Οι κονσόλες επόμενης γενιάς θα μπορούσαν να καταλήξουν να κοστίζουν από $50 έως και $100 περισσότερα από όσο υπολογιζόταν.

Ακριβώς για να μην χάσουν ακόμα περισσότερα χρήματα από τις μειωμένες πωλήσεις, οι εταιρείες παιχνιδοκονσολών ετοιμάζονται να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής εκτός Κίνας, έστω και αν θα χρειαστεί να υποστούν κάποιο οικονομικό χτύπημα από τη συγκεκριμένη κίνηση. Βλέπετε μία τέτοια κίνηση είναι και δαπανηρή και χρονοβόρα καθώς προχωρούν σε πολυετής συμφωνίες με εργοστάσια σε χώρες εκτός Κίνας όπως στη Ν. Κορέα. Όμως οι αυξήσεις στους δασμούς δεν επηρεάζουν μόνο τις Microsoft, Sony και Nintendo αφού και άλλες εταιρείες όπως οι Google, Amazon, Lenovo, Acer και ASUSTek ετοιμάζονται να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής εκτός Κίνας.

TweakTown

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...