Jump to content

[Guide-Program][Gr]Κρυψτε Ενα Αρχειο Σε Μια Εικονα-Windows


Recommended Posts

 Σήμερα θα πούμε πώς μπορεί ο καθένας να τη δει "χακεράς" και να κρύβει αρχεία οποιασδήποτε μορφής σε μια εικόνα.
Ξεκινάμε. Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να φτιάξουμε έναν φάκελο στην επιφάνεια εργασίας μας και να τον ονομάσουμε "test" για το πείραμά μας. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο θα βάλουμε την εικόνα στην οποία θα κρύψουμε το αρχείο και αυτό που θέλουμε να κρύψουμε.

 

%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF

 

 

 

Καλά ως εδώ. Τώρα πατάμε δεξί κλικ στο αρχείο που θέλουμε να κρύψουμε και πατάμε add to archive(εννοείται με το πρόγραμμα που όλοι έχουμε WinRAR), και στο καινούριο παράθυρο πατάμε οκ. Θα δημιουργηθεί ένα αρχείο με το ίδιο όνομα αλλά με κατάληξη .rar και με το εικονίδιο του προγράμματος. Σβήνουμε το αρχείο που το κάναμε .rar και ο φάκελος μέσα θα είναι έτσι(ανάλογα τι βάλατε).

 

hidefileinanimage.jpg

 

 

 

Τώρα είμαστε στην τελική ευθεία. Ανοίγουμε το cmd(για win vista/7 απλώς γράφουμε στην έναρξη "cmd", ενώ στα XP πατάμε στην έναρξη, στο "κουμπί" RUN και πατάμε εκεί cmd). Τώρα θα μας ανοίξει το cmd. Πατάμε μέσα το directory του αρχείου(διαδρομή), του φακέλου test. Αφού είναι στην επ. εργασίας(Desktop) θα πατήσουμε στο cmd cd C:/users/το όνομα του pc σας/desktop/test, και θα σας λέει αριστερά την διαδρομή αν το κάνατε σωστά.
C: είναι ο δίσκος στον οποίο είναι οι χρήστες και κατά συνέπεια η επ. εργασίας, / είναι σα να λέμε μετά... users, είναι οι χρήστες και μετά πατάτε το όνομα του υπολογιστή σας(μπορείτε να το δείτε πατώντας έναρξη και δεξί κλικ και ιδιότητες στο "υπολογιστής"). Τώρα κάνουμε και το τελευταίο πατώντας στο cmd: copy /b image.jpeg + arxeio.rar final.jpeg. Στο image.jpeg, βάζετε το όνομα της εικόνας και τον τύπο της(τον βλέπετε πατώντας δεξί κλικ και ιδιότητες στην εικόνα), και αρχείο.rar, είναι το όνομα του αρχείου που θα δείτε με την κατάληξη .rar που φτιάξαμε πριν. Το αποτέλεσμα θα είναι όπως στην εικόνα.

 

%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF

 

 

 

Η νέα εικόνα θα ανοίγει σαν την παλιά κανονικότατα, αλλά με τη μόνη διαφορά πώς όποιος πατήσει δεξί κλίκ στην νέα εικόνα και άνοιγμα με το winRAR, θα του ανοίξει το κρυμμένο αρχείο! Το αρχείο αυτό μπορεί να κλειδωθεί και με κωδικό, αν στο βήμα που το κάνουμε archive πατήσουμε στην καρτέλα advanced και βάλουμε κωδικό στο set password.

 

 

Credits: Thanasaras

Edited by Trusted_Seller
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now


×
×
  • Create New...