Jump to content

[GR]Το όργιο καταστολής στην Κωνσταντινούπολη - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις


Xplicit7

Recommended Posts

Οι τραυματίες είναι εκατοντάδες, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για νεκρούς από το όργιο βίας της τουρκικής αστυνομίας κατά των διαδηλωτών που είχαν καταλάβει το πάρκο Γκεζί, δίπλα στην πλατεία Ταξίμ.

 

Σάββατο 1/6

 

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για δεύτερη ημέρα σήμερα, προκειμένου να εμποδίσει την πρόσβαση εκατοντάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου χθες έγιναν βίαιες διαδηλώσεις με πολλούς τραυματίες.

 

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του φασισμού" ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

 

 

http://livestre.am/13J7N

 

 

 

 

Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσικτάς, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει μια γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

947101_534148039964525_1096315780_n.jpg

 

 

***********

 

Χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στο δρόμο, μετά τη βίαιη καταστολή μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά ενός οικιστικού σχεδίου η οποία μετατράπηκε σε διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης.

 

Σε αρκετές συνοικίες του κέντρου, πολλές ομάδες διαδηλωτών περιφέρονταν μέχρι να ξημερώσει χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν. Οι διαδηλωτές ενθαρρύνονταν συχνά από κατοίκους που είχαν βγει στα μπαλκόνια και στα παράθυρα για να διαμαρτυρηθούν μαζί τους.

 

 

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων, η πλατεία Ταξίμ, η οποία δεν καλύπτεται σήμερα από το πυκνό σύννεφο των δακρυγόνων που ρίχθηκαν χθες και τη νύχτα.

 

Αστυνομικοί των μονάδων καταστολής, με ασπίδες στα χέρια και θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με αντλίες νερού, έχουν λάβει θέση σε διάφορα σημεία της πλατείας, η οποία δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία παρά την έντονη οσμή από τα δακρυγόνα.

 

Στους γύρω δρόμους όπου είναι εμφανή τα σημάδια των συγκρούσεων, τα καταστήματα άνοιξαν ξανά. Ομάδες νέων με καλυμμένα τα πρόσωπα με μαντήλια έχουν καταλάβει οδικούς άξονες που οδηγούν στην πλατεία.

 

 

Το όργιο καταστολής (31/5)

 

10005_564702163552765_333012627_n.jpg

 

 

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης άρχισαν νωρίς χθες το πρωί, όταν αστυνομική δύναμη καταστολής επενέβη για να απομακρύνει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει στο πάρκο Γκεζί, πάνω στην πλατεία, για να εμποδίσουν το ξερίζωμα 600 δένδρων που προβλέπει ένα οικιστικό σχέδιο.

 

Ύστερα από εκκλήσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί κάτοικοι πήγαν στην πλατεία ως ενισχύσεις για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στη διάρκεια της ημέρας πολλοί ακόμη διαδηλωτές συγκεντρώνονταν με σκοπό να καταγγείλουν την πολιτική του κυβερνώντος από το 2002 κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

 

 

Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις. Η Διεθνής Αμνηστία μιλούσε χθες για τουλάχιστον εκατό τραυματίες.

 

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακριβή αριθμό. Χθες ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού περιορίστηκε να πει ότι 12 άνθρωποι νοσηλεύονταν, εκ των οποίων μια γυναίκα που υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ότι τουλάχιστον 63 άτομα συνελήφθησαν.

 

400400_564703173552664_588569714_n.jpg

 

943378_564702206886094_1274165218_n.jpg

 

BLl_wIRCIAIRThT.jpg:large

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν το διαβασα ολο, μπορει να μου πεις καποιος γιατι γινεται αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν το διαβασα ολο, μπορει να μου πεις καποιος γιατι γινεται αυτο?

 

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του φασισμού" ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Link to comment
Share on other sites

AΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ

 

 

Και το ανέκδοτο της ημέρας.

 

970364_521429257923918_670023659_n.png

Ήταν άλλη μία ώριμη απάντηση από τον VeGe

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί ξένοι φίλοι μας

 

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται τη βοήθειά σας, τώρα.

 

Κάτι γενναίο και σημαντικό συμβαίνει στην  Τουρκία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια καθυστερημένη έκφανση  του κινήματος Οccupy.

 

Οι πολίτες, κουρασμένοι από τον εκφοβισμό της κυβέρνησης, με τη διεφθαρμένη διαχείριση των δημόσιων χώρων και την απερίσκεπτη κατάχρηση της γης,  ενώνονται  για να προστατεύσουν ένα δημόσιο πάρκο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το οποίο βρίσκεται υπό την απειλή της ισοπέδωσης για να κατασκευαστεί στη θέση του το 94ο εμπορικό κέντρο. Ο κόσμος παραμένει, παρά τις βίαιες επιθέσεις από την αστυνομία (να επισημάνω ότι η σημερινή επίθεση έγινε στις 5 π.μ. το πρωί!  Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκαψε σκηνές και ένα άτομο τραυματίστηκε).  Είναι η 3η ημέρα σήμερα και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο!

 

Εν τω μεταξύ, οι δημόσιοι χώροι πωλούνται σε ξενοδοχεία και τα πολύτιμα οικοσυστήματα σπαταλούνται για περισσότερες βιομηχανίες, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και μια 3η γέφυρα στο Βόσπορο!

 

Το θέμα λοιπόν είναι πολύ πιο σοβαρό από το να σώσουμε τα δέντρα. Εδώ έχουμε τη νοοτροπία του «Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω», μια φασιστική νοοτροπία που όχι μόνο καταστέλλει, αλλά και διατάζει επιθέσεις στον κόσμο.

 

Και το χειρότερο είναι ότι τα ΜΜΕ λογοκρίνονται έτσι ώστε να μην διαδίδονται τα νέα..

 

Το # direngeziparki τώρα είναι αυτή τη στιγμή το 2ο  trending topic στο Twitter, παγκοσμίως.

 

Παρακαλούμε βοηθήστε μας να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα και να σταματήσουμε τις αδίστακτες, απάνθρωπες πράξεις του Ερντογάν.

Link to comment
Share on other sites

Είπα να γράψω 2 λέξεις..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλλά βαρέθηκα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...