Jump to content

Ο Ομπάμα χρηματοδοτεί με $10εκ έρευνα για τη βία των video games


TheVortex

Recommended Posts

19ced69f20d677a027944b25a1c81a9d.jpg

 

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης (CDC) να ανανεώσει το επιστημονικό του ενδιαφέρον για τη σχέση μεταξύ της βίας και των video games, προτρέποντας μάλιστα το Κογκρέσο να υποστηρίξει τη σχετική έρευνα με $10 εκατομμύρια δολάρια.

“Δεν επωφελούμαστε από την άγνοια. Δεν επωφελούμαστε από το να μη γνωρίζουμε σε επιστημονικό βαθμό την επιδημία της βίας” δήλωσε ο Ομπάμα. Το Κογκρέσο θα πρέπει να χρηματοδοτήσει έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις των βίαιων video games στους νέους ανθρώπους”. Λόγω της εξαιρετικά πολιτικοποιημένης φύσης των συζητήσεων για τη βία με τη χρήση όπλων στην Αμερική, το Κογκρέσο έχει αρκετές φορές απορρίψει μελέτες επιστημονικών οργανισμών που θα μπορούσαν να προωθήσουν τον έλεγχο της οπλοφορίας.

 

Ο Chris Ferguson καθηγητής ψυχολογίας στο Texas A&M International, είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Joe Biden και την ομάδα του και δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος προβληματισμός του σχετικά με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης είναι ότι πρόκειται για έναν οργανισμό με ελάχιστη εμπειρά στα video games, ο οποίος μάλιστα θα έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και πολιτική πίεση. Επίσης ο Ferguson σημείωσε ότι το υπόβαθρο του CDC στην έρευνα σχετικά με τις επιδημίες ίσως να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσέγγιση μιας έρευνας που περιέχει σε μεγάλο βαθμό μελέτη ψυχολογίας, όπως η επίδραση των βίαιων video games στους χειριστές τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυρίως θέμα της ομιλίας Ομπάμα είχε να κάνει με τον έλεγχο τον όπλων στον πραγματικό κόσμο, ενώ δεν υπήρξε κάποια σκέψη για την ανάγκη λογοκρισίας του περιεχομένου στα video games.

 

Site: http://blogs.wsj.com/speakeasy/2013/01/16/obama-urges-10-million-to-study-video-games-and-violence/http://www.insomnia.gr/uploads/19ced69f20d677a027944b25a1c81a9d.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κάθε έρευνα για καλό είναι. Αν και συνήθως δεν είναι αρκετά ακριβής με τα αποτελέσματά τους στο σύνολο, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, περισσότερα από το να μη γινόταν καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Καμιά έρευνα για ηλίθιους γονείς θα κάνουν ή μόνο μόνο μαλακίες?

 

Ontws :D.....Na pane na kanoun ereuna gia to lag na doun pws 8a iremisi o kosmos ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...