Jump to content

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία


Devilfenix

Recommended Posts

 

 

Εντολή προς όλα τα σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βάλουν τέλος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές. Η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

 

Η απαγόρευση αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Παράλληλα, απαγορεύονται οι κρυφές κάμερες στα σχολεία.

 

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση, στην απόφαση της Μαριέττας Γιαννάκου για την απαγόρευση των κινητών η οποία προβλέπει:

 

Για τους μαθητές

 

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή / και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

 

Για τους εκπαιδευτικούς

 

2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένοι εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α').

Link to comment
Share on other sites

κλασικό παράδειγμα έλληνα. αν όμως πεθαίνουν οι δικοί σου εκτός σχολείου και έχουν εσένα μόνο που μπορείς να βοηθήσεις, τι κάνεις; θα σε σώσει το υπουργείο μετά; γτ μερικοί διευθυντές είναι τόσο κομπλεξικοί που ούτε θα σε αφήσουν να έχεις μαζί σου κινητό

E kai ti mas eipes twra ... apo to 2004 exei  bgei aftos o nomos

+++
Link to comment
Share on other sites

Αυτό μας το διάβασε ο διευθυντής την δεύτερη μέρα που ανοίξαμε και τον γράψαμε στα αρχίδια μας ;)

 

Άσε αυτό ισχύει...

apo to 2004 exei  bgei aftos o nomos

Link to comment
Share on other sites

κλασικό παράδειγμα έλληνα. αν όμως πεθαίνουν οι δικοί σου εκτός σχολείου και έχουν εσένα μόνο που μπορείς να βοηθήσεις, τι κάνεις; θα σε σώσει το υπουργείο μετά; γτ μερικοί διευθυντές είναι τόσο κομπλεξικοί που ούτε θα σε αφήσουν να έχεις μαζί σου κινητό+++

A εδώ είναι αλλιώς... Επειδή είχαμε μια έγκυο πέρυσι την αφήνει να έχει το κινητό ανοιχτό..

Και είπε "όποιος έχει πρόβλημα στο σπίτι ή έχει σοβαρό θέμα και πρέπει να είναι ανοιχτό , ελάτε από το γραφείο να τα κανονίσουμε". ;)

Link to comment
Share on other sites

Από το 1821 τα ίδια λένε, λίγοι είναι οι καθηγητές που έχουν κόμπλεξ με τα κινητά. Μέχρι και οι διευθυντές που τα έλεγαν όταν πήγαινα εγώ σχολείο μόνο για το Θεαθήναι τα λέγαν, απλά βγάζουν την ανακοίνωση και μετά όλα μέλι γάλα. Ακόμα θυμάμαι το μαθηματικό μας στη 1η Γυμνασίου να λέει "έχετε κανένα bluetooth να μου στείλετε" και άνοιγε το motorola με το πορτάκι σαν τον James Bond.

Link to comment
Share on other sites

Κόβεται το σεξ; Δεν κόβεται. ;)

 

Εντάξει στην Ελλάδα ζούμε. Κάτι παρόμοιο θα ισχύσει και με τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...