Jump to content

[GR]Τα 10 παντοτινά παγκόσμια μυστήρια


Lucky Dice

Recommended Posts

Καμιά φορά αποδεικνύεται πολύ απογοητευτικό όταν η επιστήμη αποτυγχάνει να βρει πειστικά επιχειρήματα για κάποια από τα παλιότερα μυστήρια που γνωρίζει ο άνθρωπος.

 

Ξέρουμε πως το Stonehenge, οι Πυραμίδες και τα αγάλματα στο Νησί του Πάσχα δεν χτίστηκαν από μία φυλή που εξαφανίστηκε ή κάποιους αρχαίους υπεράνθρωπους.

 

Οι περισσότεροι από εμάς επίσης αποδέχονται πως το θέαμα των UFO μπορεί να εξηγηθεί, και πως εάν ποτέ έρθουμε σε επαφή με κάποια εξωγήινα είδη, αυτό θα είναι κάποιο είδος μικροσκοπικού βακτηριδίου παρά κάποιος εξωγήινος δίσκος γεμάτος από μικρά πράσινα ανθρωπάκια που θέλουν να γνωρίσουν τους ηγέτες μας.

 

Ωστόσο κάποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει πως ο συνδυασμός επιστημονικής προόδου και κοινής λογικής (ή κυνισμού) μας έχει αποκρύψει κάτι εδώ, και πως είμαστε φτωχότεροι όταν χάνουμε τον ρομαντισμό αυτών των μύθων και θρύλων. Από την άλλη πλευρά είναι σίγουρα απολύτως φυσικό για την ανθρωπότητα να ψάχνει μόνιμα για απαντήσεις.

 

Μερικές φορές δεν έχει σημασία, εάν για παράδειγμα, ένα άτομο πιστεύει ή όχι στα φαντάσματα ή στις φωνές από τον κόσμο των πνευμάτων. Όμως σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν καλό να γνωρίζουμε την αλήθεια για τον κόσμο που ζούμε.

 

 

Εσείς έχετε έναν φύλακα άγγελο ?

 

BE35801F8667D4F5DED2D0BFC5E08F.jpg

 

Από την εποχή του 1950 το προσωπικό του σταθμού Aldgate Tube στο Λονδίνο έχει καταχωρίσει πολλά μυστηριώδη περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπάλληλου συντήρησης που επέζησε μετά από ένα χτύπημα 22.000 volt από τις ράγες του τραίνου. Αμέσως νωρίτερα ένας συνάδελφός του είχε παρατηρήσει, όπως ο ίδιος το περιέγραψε, μία γκριζομαλλούσα φιγούρα, που χαμογελούσε και χάιδευε τα μαλλιά του άντρα που υπέστη το χτύπημα.

 

Ορειβάτες και εξερευνητές όπως εκείνοι της Ανταρκτικής, Sir Ernest Shackleton και Ann Bancroft, όπως και οι Peter Hillary (ο γιος του κατακτητή του Έβερεστ) έχουν επίσης αναφέρει μία καλοκάγαθη αλλά αθέατη παρουσία σε στιγμές κινδύνου, αποκαλώντας την ο Τρίτος Άνθρωπος. Ο Ron DiFrancesco, το τελευταίο άτομο που απόδρασε από τον Νότιο Πύργο την 11η Σεπτεμβρίου, επίσης θυμάται πως κάτι τον άρπαξε και τον οδήγησε μέσα από τον καπνό σε ασφαλές μέρος.

 

Ποιος ή τι είναι το Bigfoot;

973D1B1D5687A5579CB5BCBD22CB7.jpg

 

Το 1912 ο φυσιογνώστης Baron Cuvier παραδέχθηκε πως υπήρχε «μικρή ελπίδα να ανακαλυφθεί ένα νέο είδος ενός μεγάλου τετράποδου» για να διαψευστεί άμεσα από την εμφάνιση του ταπίρου. Διακόσια χρόνια μετά, έχουμε πιθανώς ανακαλύψει όλα τα μεγάλα θηλαστικά, αν και αυτό δεν έχει μειώσει τις αναφορές εκείνων που έχουν δει το yeti, το Bigfoot και τα άλλα «ανθρωποειδή» τέρατα.

 

Υπάρχει πιθανότητα πως τα περισσότερα είναι «σεμνοπίθηκοι», ένα υπο-είδος πίθηκου που μπορεί άνετα να σταθεί όρθιο και να ζήσει σε χιονισμένα εδάφη σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων. Διαφορετικά, όλα τα αποκαλούμενα yeti «κατάλοιπα» που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα, έχουν αποκαλυφθεί μετά από πιο εντατική έρευνα να είναι κομμάτια αρκούδας ή αγριοκάτσικο.

 

Πόσο παλιά είναι η Σινδόνη του Τορίνο;

 

4E9CD7C4446569EFCA38F18D26839.jpg

 

Φυλαγμένη στο βασιλικό παρεκκλήσι του Καθεδρικού του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Τορίνο, και το πλέον συναρπαστικό κατάλοιπο από το παρελθόν, η σινδόνη είναι ένα από τα πιο διερευνημένα ανθρώπινα τεχνουργήματα, αλλά και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα. Το πρόβλημα είναι πως είναι αυθεντικά παλιά, όμως όχι τόσο παλιά όσο νόμιζαν κάποιοι.

 

Μετά από έρευνα με άνθρακα 14 αποδείχθηκε πως η σινδόνη φτάνει πίσω στον 13ο ή 14ο αιώνα, αν και οι πιστοί εξακολουθούν να διαφωνούν με αυτή την κρίση. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πολύ έξυπνα μένει εκτός διαλόγου, με τους πιο πρόσφατους αξιωματούχους να αρνούνται να παραδεχτούν πως είναι ψεύτικο, μιας και οι παλιότεροι πάπες αρνήθηκαν να υποδείξουν πως ήταν το αυθεντικό σάβανο του Ιησού Χριστού.

 

Πως μεταναστεύουν τα πουλιά;

 

4CEAB4F87DCFABEB1A9DEABB4D5C99.jpg

 

Το είδος πουλιού με την ραβδόμορφη ουρά, ονόματι λιμόζη, συνήθως μεταναστεύει γύρω στα 7.000 μίλια από την Αλάσκα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, ενώ ένα Arctic Tern (χιονογλάρονο) έχει καταγραφεί πως έχει καλύψει απόσταση 14.000 μιλίων από την Βρετανία στην Αυστραλία. Πως το καταφέρνουν αυτό παραμένει ένα μυστήριο, ωστόσο οι αποδείξεις υποδεικνύουν πως ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε όταν χρησιμοποιούμε τη φράση «κοκορόμυαλος» ως προσβολή.

 

Το μαγνητικό πεδίο της Γης πιθανόν να μας προσφέρει μία ιδέα, αν και κανένα αισθητήριο όργανο δεν έχει ανακαλυφθεί για να εντοπίσει την δύναμη της έλξης της. Σήμερα οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχουν προτείνει πως ίσως οι φωτοευαίσθητοι νευρώνες των πουλιών στον αμφιβληστροειδή χιτώνα επηρεάζονται ανάλογα με την κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου.

 

Τι πραγματικά συνέβη στον συνταγματάρχη Fawcett;

BC892ACDA57424C5E4817DB1E387.jpg

 

Ο εξερευνητής Percy Harrison Fawcett εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος το 1925 ενώ βρισκόταν στην τεράστια περιοχή Mato Grosso (φωτο) στην Βραζιλία. Αν και ήταν ένας τζέντλεμαν εξερευνητής της παλιάς σχολής, η αποστολή του συνταγματάρχη ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και αν και ήταν ο αρχηγός της, ήταν ένας έμπειρος εξερευνητής που φρόντισε να επιλέξει ο ίδιος την ομάδα του και να οργανώσει τις προμήθειες. Κατά πάσα πιθανότητα σκοτώθηκε από Ινδιάνους, στην περιοχή Upper Xingu, ένας νοτιοανατολικός παραπόταμος, που ήταν γνωστός για την «στέγη» που χάριζε σε αμέτρητες φυλές που δεν καλόβλεπαν τους επισκέπτες. Μετά από δύο χρόνια βρέθηκε σε φυλή Ινδιάνων μία επιγραφή με το όνομα του, ενώ έξι χρόνια αργότερα ανακαλύφθηκε σ' ένα στρατώνα η πυξίδα του.

 

Μπορούν τα ζώα να προβλέψουν τους σεισμούς;

FD76D4E0172EFCC9696D6AE4AFB2.jpg

 

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες έχουν όλοι τους αναφέρει την ασυνήθιστη ικανότητα των ζώων να προβλέπουν τις φυσικές καταστροφές και να το σκάνε από σεισμούς και τσουνάμι. Στο θέρετρο, Cervinia στην Ελβετία, έχουν ακόμα και μνημείο σ' ένα σκύλο ονόματι Bleck που προειδοποιούσε τους σκιέρ για τις επερχόμενες χιονοστιβάδες, γαβγίζοντας τους ώστε να μην δοκιμάσουν τις πίστες. Το 1939 πολλοί σκύλοι του Αγίου Βερνάρδου αρνήθηκαν να κάνουν τις συνηθισμένες βόλτες τους, μία ώρα πριν ακόμα μία Αλπική χιονοστιβάδα καλύψει το χώρο που λίγο αργότερα θα περπατούσαν. Τον Μάρτιο του 2010, το BBC ανάφερε μια επιστημονική απόδειξη που ανέφερε πως ένας μεγάλος αριθμός φρύνων εγκατέλειψε την περιοχή της L' Aquila τρεις ημέρες πριν ένας σεισμός την χτυπήσει στις 6 Απριλίου του 2009.

 

Ποιος πραγματικά ανακάλυψε την Αμερική;

40C997F8B6F96895050C270FEE7CF.jpg

 

Δεν ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος, που στην πραγματικότητα πίστευε πως ήταν κάπου στην Ασία όταν έφτασε στην Αμερική. Δεν ήταν οι Αιγύπτιοι, αν και το 1970 ο Νορβηγός εξερευνητής Thor Heyerdahl απέδειξε πως διέθεταν την τεχνολογία για να διασχίσουν με επιτυχία τον Ατλαντικό με ένα καράβι φτιαγμένο από πάπυρο. Και σίγουρα δεν ήταν μία από τις «Χαμένες Φυλές του Ισραήλ», σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει το Βιβλίο των Μορμόνων.

 

Στην πραγματικότητα η Αμερική κατοικούνταν ήδη από το 10.000 π.Χ. και έτσι δεν υπήρχε καμία ανάγκη να ανακαλυφθεί. Κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτοι κάτοικοι διέσχισαν τον πάγο από την Σιβηρία, και κατέβηκαν προς τα κάτω όλη την δυτική ακτή για να καταλάβουν ολόκληρη την Βόρεια, την Κεντρική και την Νότια Αμερική. Σύντομα έγιναν οι αυτόχθονες Αμερικανοί, ενώ πιο Νότια, είχαμε την εμφάνιση των Maya, Nasca και Inca.

 

Τι απέγινε το Άγιο Δισκοπότηρο;

 

8D843EECECD5A154318470931AD7EE.jpg

 

Στοιχείο που έπαιξε ζωτικό ρόλο σε πολλά ρομάντζα του μεσαίωνα και πολύ περισσότερο σε ιστορίες συνωμοσίας, το δισκοπότηρο είναι ένα σκεύος, πιάτο ή ποτήρι που λέγεται πως έχει μαγικές δυνάμεις. Υποτίθεται πως το χρησιμοποίησε ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο και αργότερα ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας για να μαζέψει το αίμα Του μετά την Σταύρωση.

 

Δυστυχώς για τους απανταχού υποστηρικτές της ιστορίας, οι αποδείξεις πως υπάρχει το Δισκοπότηρο είναι το λιγότερο ελάχιστες. Για αρχή πρέπει να αναφέρουμε πως μέχρι τον 12ο αιώνα δεν αναφέρεται πουθενά, ενώ ακόμα και τότε αυτό έγινε από έναν Chretien de Troyes, έναν ποιητή και τροβαδούρο και όχι από κάποιον αυθεντικό μελετητή της Βίβλου ή έναν ιστορικό.

Το τέρας του Λόχ Νες – Πραγματικότητα ή φαντασία;

 

6BAD376B4BF439238792EC8631F5.jpg

 

Ένα είδος δεινοσαύρου που επέζησε ή απλώς ένα μείγμα φάρσας και ευσεβούς πόθου; Η Nessie αποτελεί ένα μυστήριο τόσο στο Σκοτσέζικο Τουριστικό Συνέδριο όσο και στους υπόλοιπους από εμάς. Η Σκοτσέζικη τουριστική βιομηχανίας προφανώς προτιμά να μην «σκαλίζει» εις βάθος το θέμα, για το φόβο να μην σκοτώσει το τέρας που γεννά τα χρυσά «αυγά» τους. Αυτό που ο φυσιολάτρης Peter Scott υποστηρίζει πως ανακάλυψε το 1975 με το όνομα Nessiteras rhombopteryx αποδείχθηκε πως ήταν ο αναγραμματισμός του 'Τεράστια φάρσα από τον Sir Peter S'. Από τότε η απουσία κάθε φυσικού ίχνους και το γεγονός πως το σόναρ έχει σκανάρει κάθε εκατοστό της λίμνης, σημαίνει πως η επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει το θέμα παντελώς.

Ποιος ήταν ο Kasper Haouser;

 

143266C3B5909B668FC0D61A1E.jpg

 

O Kaspar Hauser (1812-33) ήταν ένας Γερμανός νέος που έφτασε στην Νυρεμβέργη το 1828 υποστηρίζοντας πως είχε περάσει την παιδική του ηλικία στην απομόνωση και επιδείκνυε επαρκή αφέλεια και άγνοια για να πείσει όλους όσους συναντούσε. Πέντε χρόνια αργότερα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν ξένο που αναγνωρίστηκε απλά ως «MLO». Η Ευρώπη λάτρεψε την ιστορία του, αν και σήμερα μοιάζει πως κάποιος απλά προσπάθησε να κερδίσει τα δεκαπέντε λεπτά της διασημότητας που δικαιούνταν. Ακόμα και ο βίαιος θάνατός του έμοιαζε με αυτοκτονία -τρεις γιατροί εξέτασαν το πτώμα του και οι δύο συμφώνησαν με αυτή την εκδοχή- έτσι ο Hauser ίσως να ήταν απλά ένας πανούργος απατεώνας που δίψαγε για δημοσιότητα.

 

 

Source :

 

Msn
Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα τα έχω δει σε διάφορα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΪ.

Δεν θυμάμε να σε ρώτισε κανείς.
Link to comment
Share on other sites

 

Εσείς έχετε έναν φύλακα άγγελο ?

 

BE35801F8667D4F5DED2D0BFC5E08F.jpg

Den nomizw taki

 

Ποιος ή τι είναι το Bigfoot;

973D1B1D5687A5579CB5BCBD22CB7.jpg

Kapioi lene oti einai mia apotixumeni ekseliksi tou an8ropou

Πόσο παλιά είναι η Σινδόνη του Τορίνο;

 

4E9CD7C4446569EFCA38F18D26839.jpg

Den gnorizoume apla ama paroun deigma kai metrisoun mporoun na vgaloun ilikia

 

Πως μεταναστεύουν τα πουλιά;

 

4CEAB4F87DCFABEB1A9DEABB4D5C99.jpg

Enstiktodos

Τι πραγματικά συνέβη στον συνταγματάρχη Fawcett;

BC892ACDA57424C5E4817DB1E387.jpg

 

Ton efage fidi

 

Μπορούν τα ζώα να προβλέψουν τους σεισμούς;

FD76D4E0172EFCC9696D6AE4AFB2.jpg

 

Enstikto. Ama nio8oun kindino fovountai

 

Ποιος πραγματικά ανακάλυψε την Αμερική;

40C997F8B6F96895050C270FEE7CF.jpg

 

lol emeis i europeoi leme pws tin anakalipsame kai pisame olon ton kosmo

 

Τι απέγινε το Άγιο Δισκοπότηρο;

 

8D843EECECD5A154318470931AD7EE.jpg

Espase?

 

Το τέρας του Λόχ Νες – Πραγματικότητα ή φαντασία;

 

6BAD376B4BF439238792EC8631F5.jpg

Genetiki anomalia,proistoriko zwo

Ποιος ήταν ο Kasper Haouser;

 

143266C3B5909B668FC0D61A1E.jpg

 

ένας πανούργος απατεώνας που δίψαγε για δημοσιότητα.

 

Source :

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hello, I am using Interlude Java server and I am trying to create some new potions with higher skill id, but the main problem is when I spam this potion skills, the character is getting stuck few miliseconds everytime I use this skill. For example if you spawn in your skill list the skill from Greater Haste Potion and you start spam it, your character does not get stuck, it continue doing actions, but if I spawn the new skill with the same xml skill data as Greater Haste Potion, and I start spam it, the character is getting stuck for 5 miliseconds. Is there a place where I should edit something more about this?
  • Greetings, dear friends! We want to take a moment to express our gratitude to each and every one of you who has been part of our community. Your passion, dedication, and enthusiasm for our server make it all worthwhile. We know that sometimes arguments and discussions can get a little heated. We know you demand the best, and you only evoke those emotions because you expect the best. It’s the passion for wanting the best server that’s making this happen. Just know we’ll try our best! We understand that perfection is a journey, not a destination, and we’ve had our ups and downs. But your continuous feedback and support is very helpful to us, it’s what keeps up going. We want you to know that we’re committed to doing our absolute best, every day. We will listen to your feedback, your suggestions, and your concerns. We value them because they help us improve. We’ll do our best in addressing them. Please keep it coming, we’ll continue working on the server, making it better every day. As we move forward, we promise to keep trying, to keep listening, and to keep working to make this server and its community the best it can be. We’re excited about the upcoming Beta server in just a few days, we can’t wait to share it with you! So, thank you for being part of this community, and thank you for believing in us. If you have any feedback for us, please let us know. We’re in this together, and together, we’ll achieve greatness. Please keep sharing your feedback with us. Your input is invaluable and guides us towards creating a Lineage 2 experience that we can all be proud of. Thank you again!
  • I updated it as soon as I posted my comment though 😅    
  • any good updates on interface?
  • Added new Updates/Fixes: 25-09-2023.   Free update for free and premium members.   Added: Enchant Armor Effect System V1, +6,+7,+8 etc. you can edit the effects from system-eu -> FullArmorEnchantEffectData.dat.   How is working? you need to enchant your full set armor example to +6 to take the effect armor stats etc.   You download the Classic Mode update from here : Armor Enchant Effect for Classic: https://esl2.org/pts_classic_updates/Update Armor EnchantEffect For Classic Mode.rar   You download the Live Mode update from here : Armor Enchant Effect for Live: https://esl2.org/pts_classic_updates/Update Armor EnchantEffect For Live Mode.rar   if you find any problems report -> bugs here: https://discord.gg/AcbHDJUz5Q    
 • Topics

×
×
 • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock