Jump to content

Σε ποιό απο τα παρακάτω Ελληνικά νησιά θα ήθελες να πας διακοπές?  

191 members have voted

  1. 1. Σε ποιό απο τα παρακάτω Ελληνικά νησιά θα ήθελες να πας διακοπές?

    • Σαντορίνη
      15
    • Μύκονο
      45
    • Κρήτη
      41
    • Ρόδο
      17
    • Παρο
      10
    • Σκιάθο
      11
    • Μήλο
      2
    • Κανένα απο αυτά
      30
    • Ικαρία
      2
    • Ζάκυνθο
      18


Recommended Posts

Posted

http://www.volosfans.gr/index/vb/images/avatars/olympiakos/3201048c0e45bc54d9.gif

Τα club φέρνουν αυστριακούς ναζιστές για κάποιο λόγο τις τελευταίες μέρες...

Ή το Austrian boys προέρχετε απο το Αυστριακό προξενείο που είχε ο βόλος στο λιμάνι και σας έκανε φιλαράκια με τα ναζάκια;

Καμία σχέση πρώτα από όλα austrianlogo.

Ο Αυστριακός Αετός στα πόδια του κρατάει σφυρί-δρεπάνι καμία σχέση με ναζιστικά και μαλακίες άλλο Γερμανία άλλο Αυστρία..


Δεν μιλάς με κανά King ή με κανά revenger

 

 

 

Posted

Οι αυστριακοί είναι ναζιστές κατά κανόνα..

Anyway.. ξέρεις γιατί σας φωνάζουν αυστριακούς;

Posted

Και το κλαμπ των Austrian Boys στεγάζεται κανονικά σε σύνδεσμο και με χαρτιά από το 1990 αλλά η παρέα των "Αυστριακών" ήτανε από κούνια.


Αυστριακοί = Παρατσούκλι

Και αφού καταλάβανε τα αλάνια ότι η ιστορία και οι χαμένοι τους θέλουν Αυστριακούς - Είναι ευχή και κατάρα των μελών του κλαμπ.

Posted

Οι αυστριακοί είναι ναζιστές κατά κανόνα..

Anyway.. ξέρεις γιατί σας φωνάζουν αυστριακούς;

Αντάντ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ!
Posted

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ

 

Πως γεννηθηκε το παρατσουκλι των...Αυστριακων

 

Δεν θα αρχίσω από την τραγική νύχτα του 1897 αλλά πολύ πιο πριν για να καταλάβουμε όλοι την σημαντικότητα της πόλης μας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τύχη που θα είχε αργότερα.

 

"Διαβάζουμε σε μια εμπιστευτική έκθεση-διατριβή του Γάλλου διπλωμάτη και για μια 15ετια πρεσβευτή της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη Sieur De Breves δημοσιευμένη το 1628 στο Παρίσι με τίτλο <Συνεπτυγμένη> : Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος των εφοδίων που προορίζονται για την Κωνσταντινούπολη προέρχεται από την περιοχή που ονομάζεται Βόλος...αν καταληφθεί αυτή η περιοχή η Κωνσταντινούπολη θα αφανιστεί από τη πείνα....

 

Κάνοντας κάποια βήματα μπροστά στο χρόνο φτανουμε την περίοδο της Ελληνικής επανάστασης.Οπως είναι γνωστό η τουρκική φρουρά ήταν εγκατεστημένη μέσα στο κάστρο του Βόλου όπου και εβρισκετο ο τουρκικός μαχαλάς.Ο ελληνικός πληθυσμός έχει φύγει στα χωριά του Πηλίου τα οποία γνωρίζουν πρωτόγνωρη οικονομική άνθηση και κατά συνέπεια και πολιτιστική "από τους ίδιους φυσικούς φορείς που έχουν στα χέρια τους την μεταπρατική οικονομία του τόπου διαδίδονται οι καινούργιες ιδέες του Ευρωπαϊκού διαφωτισμού και Φιλελευθερισμού.Ιδέες που δεν αργουν να μεταβάλλουν τα πηλιορείτικα χωριά σε πολιτιστικές κυψέλες οι οποίες σε μερικά χρόνια θα δεχτούν και θα διαδώσουν την ιδέα της επανάστασης και της επανασύστασης του έθνους

 

Φτάνουμε λοιπόν στο 1821 και την επανάσταση στη Θεσαλλομαγνησια η οποία για τους παραπάνω λόγους ξεκινά από εδώ!! Οι πηλιορειτες επαναστάτες με επικεφαλής τον πρωταμαρτωλο του Πηλίου Κυριάκο Μπασδεκη,άρχισαν να πολιορκούν το κάστρο του Βόλου στις 8 Μαΐου δηλαδή την επαύριο της κήρυξης της πηλιορείτικης επανάστασης από τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο Γαζή στις Μηλιές....σχεδόν ταυτόχρονα εφτασε από τη Λάρισα δύναμη καταστολής της επανάστασης 20.000 στρατός και 6.000 ιππικό με επικεφαλή τον Μαχμούτ πασά Δράμαλη ο οποίος διέλυσε τους πολιορκητές. Το Τούρκικο τότε κάστρο του Βόλου ανά τακτά χρονικά διάστημα πολιορκούταν από ελληνικές δυνάμεις οι οποίες και επέφεραν απώλειες στους Τούρκους.Και τον Ιουνιο του 1878 οι Τούρκοι αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τη Θεσσαλία και η πόλη ελευθερώνεται. Μετά την απελευθέρωση του Βόλου τον Ιουνιο του 1878 ακολούθησε περίοδο ακμής για την πόλη. Ο Βόλος γίνεται το βορειοτερο λιμάνι της Ελλάδας και γνωρίζει απότομη και πρωτοφανή άνθηση.Στη πόλη ανοίγουν προξενεία όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και δραστηριοποιουνται μεγάλες ξένες οικονομικές επιχειρήσεις.Η γνωστή τότε αυστριακή Loyd διαλέγει το Βόλο ως κέντρο διαμετακομισμου και μόνο αυτή φέρνει γύρω στους 200 αυστριακούς εργαζομένους.

 

Το 1897 όμως ξεσπά νέος ελληνοτουρκικός πόλεμος.η Ελλάδα χάνει εδάφη και τα τουρκικά στρατεύματα φτάνουν απειλητικά έξω από το Βόλο θέλοντας να εκδικηθούν κατά κάποιο τρόπο τους "πρωτοεπαναστατες " της θεσαλλομαγνησιας!

 

οι περισσότεροι βολιωτες εγκαταλείπουν τη πόλη.οι αλλοδαποί που κατοικούν στο Βόλο (ευρωπαίοι πρόξενοι,επιχειρηματίες,καθολικοί,δυτικοί κλπ)υψώνουν στα μπαλκονια τους τις σημαίες των χωρών τους για να μην τους λεηλατήσουν οι Τούρκοι.Το ίδιο κάνουν και αρκετοί εναπομείναντες βολιωτες οι οποίοι υψώνουν στα σπίτια τους σημαίες ξένων χωρών,ιδίως της Αυστρίας για να αποφύγουν τους κινδύνους από το στρατό κατοχής.Ετσι μια ολόκληρη πόλη κατεστραμμένη από τους βομβαρδισμούς παρουσιάζει το παράξενο και αντιφατικό θέαμα να είναι γεμάτη από ερείπια και συγχρόνως από πολλές πολύχρωμες σημαίες.Η εικόνα αποτυπώνεται από τη διήγηση του πατέρα Ντε Κίρικο < όλη η πολιτεία ήταν στολισμένη με σημαίες...σημαίες κυμάτιζαν παντού,στο φάρο,στα κατάρτια των πλοίων στο λιμάνι,στις στέγες,στο μουσείο .Σαν μια θλιμμένη γιορτή!

 

Η μέρα αυτή έμεινε χαραγμένη και στο μυαλό του 10 χρονου τότε Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ο οποίος αργοτερα σε πολλά του έργα ζωγραφίζει σημαίες.Η καταστροφή του Βόλου εκείνο το βράδυ ήταν άλλωστε και ο λόγος που η οικογένειά του μαζί με πολλές άλλες άφησαν για πάντα την γενέτειρα πόλη τους.

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...