Jump to content

[Πληροφοριες]Aion η ιστορια του,και το παιχνιδι γενικα!


Recommended Posts

AION


AionTTE.jpg


Σενάριο


Το παιχνίδι ουσιαστικά μας αφηγείται την ιστορία μια φυλής η οποία, ευλογημένη από το θεό της και επιφορτισμένη με την αβάσταχτη ευθύνη να διατηρεί την τάξη αλλά και την ασφάλεια των μελών της, τελικά διασπάστηκε σε δύο μέρη.

Και οι δυο αυτές παρατάξεις συμφωνούν ότι κάποτε ήταν πολύ αγαπημένοι και ζούσαν σαν μια οικογένεια. Όμως κάποια στιγμή, κάποιοι από αυτούς, κουρασμένοι από το φορτίο της συνεχούς μάχης, αποφάσισαν να κάνουν ανακωχή και να ζήσουν επιτέλους μια περίοδο γεμάτη ειρήνη και αγάπη. Είχαν βαρεθεί να βλέπουν  αγαπημένα τους πρόσωπα να χάνονται στην μάχη, είχαν κουραστεί να βλέπουν να γκρεμίζονται όσα έφτιαχναν με τόσο κόπο. Κάποιοι άλλοι όμως, οι περισσότερο πολεμοχαρείς, το θεώρησαν αυτό προδοσία στους όρκους της αιώνιας αφοσίωσης –και υπήρξαν ακόμα πιο πολλοί που το εξέλαβαν αυτό ως δειλία.

Την ώρα της ειρηνευτικής συνάντησης η πολεμοχαρής πλευρά, πιστεύοντας πως ζει την στιγμή της εσχάτης προδοσίας, επιτέθηκε στους αιώνιους εχθρούς τους. Αυτό ήταν –μέσα σε μια στιγμή χάθηκαν τα πάντα.

Πλέον οι κάποτε φίλοι έγιναν εχθροί, η αγάπη που είχαν ως τότε ο ένας για τον άλλον αντικαταστάθηκε από μίσος και οργή. Και οι δυο πλευρές πιστεύουν πως έπραξαν το σωστό, ποιος όμως έχει δίκιο και ποιος άδικο κανείς δε ξέρει –εξάλλου μετά από τόσους αιώνες η πραγματική αλήθεια έχει ξεχαστεί ή στην χειρότερη περίπτωση έχει αλλοιωθεί.

Ας δούμε όμως τι λένε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οι Elyos αλλά και οι Asmodians  για αυτό:

Elyos:

«… Ένα έτος πριν, μια καταραμένη μέρα, αυτοί ήρθαν. Εκείνοι οι «φίλοι» μας, εκείνοι οι αναθεματισμένοι Asmodians. Δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά, πηδώντας ξαφνικά μέσα από τις πύλες, μα μόνο μερικές στιγμές αφότου είχαν φύγει οι λεγεωνάριοί μας. Οι δειλοί. Μας έσφαξαν όπου σταθήκαμε και αν και ο γενναιότερος μας δοκίμασε σκληρά να αντισταθεί στις επιθέσεις τους, ποια πραγματική ελπίδα είχε ενάντια σε αυτά τα αθάνατα πλάσματα? Έτρεξα, δεν έχω καμία ντροπή για την πράξη μου, έτρεξα και κρύφτηκα ενώ οι φίλοι, οι γείτονές και η οικογένειά μου σκοτώθηκαν όλοι. Κάποιος πρέπει να θυμάται και να καταγράψει τις βάρβαρες πράξεις τους, ώστε κάποιος μέσα από αυτά τα γραπτά να καταλάβει ποιος είναι ο αξιότιμος και ποιος ο κακός. Έτσι έτρεξα και κρύφτηκα και όταν επέστρεψα πρώτη βοήθησα να θάψω τους νεκρούς. «Γιατί;» Ρώτησα, «γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο;» Και έτσι συνειδητοποίησα πώς λίγοι ήξεραν για την ιστορία του πλανήτη μας και σύντομα αφότου άρχισα να καταγράφω τι συνέβη τόσα πολλά έτη πριν ξεκίνησε μια νέα ιστορία για την φυλή μας και τώρα είμαστε σε πόλεμο με εκείνους που θεωρήσαμε κάποτε αδελφούς μας, τους Asmodians. Μέσα σε αυτές τις σελίδες θα διαβάσετε όλα αυτά που έχω έρθει να μάθω για την Atreia, για εκείνους που έζησαν και πέθαναν και για εκείνους που ζουν ακόμα σε αυτά τα ιερά εδάφη. Είμαστε αλαζονικοί άνθρωποι; Ίσως. Έχω δει την υπεροψία μεταξύ των Elyos ακριβώς όπως έχω δει τη ζεστασιά και τη γενναιοδωρία. Τους Asmodians εν τούτοις, τους έχω δει με τα μάτια μου και με έχουν κάνει να δοκιμάσω το αίμα μου. Πως είναι δυνατόν όλα εκείνα τα πλάσματα που μεταμορφώθηκαν τώρα σε τέτοια χυδαία τέρατα, να ήταν κάποτε μέρος από τον κόσμο του Aion; Εμείς οι Elyos, όμορφοι όπως είμαστε και  ευλογημένοι από τον θεό μας, όπου είμαστε μια αντανάκλαση των περιβαλλόντων στα οποία έχουμε επιζήσει να βγαίνουν αυτοί ως αντανάκλαση μας; Για τη ζωή μου, δεν ξέρω. Το όνομά μου είναι  Rafaela, και έχω απαριθμήσει την έρευνά μου κατωτέρω. Μπορώ μόνο να ελπίσω ότι βρίσκετε τις σημειώσεις μου χρήσιμες και ότι μπορούν κάπως να απελευθερώσουν τον όμορφο μας κόσμο από αυτόν που μολύνουν τώρα τα πλάσματα αυτά.»

 

 

Asmodians:

«Δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε οι δύο παρατάξεις τούτου του κόσμου ήταν σαν μία και ήμασταν ενωμένοι σαν αδελφοί. Είχαμε την ίδια όψη, είχαμε τα ίδια ιδανικά και μοιραζόμασταν έναν κοινό σκοπό: να προστατεύουμε τον Πύργο της Αιωνιότητας. Όταν εκείνοι απέτυχαν, κατέστρεψαν τα πάντα. Ο κόσμος μας, οι άνθρωποί μας, όλα διαλύθηκαν.

Τούτο το μισό του κόσμου είναι αυτό που εμείς οι Asmodians ονομάζουμε ‘σπίτι’. Μετά τον Επικό Κατακλυσμό εξωθηθήκαμε στο σκοτάδι και στο άγνωστο, όπου δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προσαρμοστούμε και να επιβιώσουμε. Κάθε μέρα που περνούσε ο κόσμος μας μάς δίδασκε και κάτι νέο, ανοίγοντας τα μάτια μας σε νέες προοπτικές και δίνοντας μας την ακλόνητη δύναμη να ξαναχτίσουμε τις ζωές μας για άλλη μια φορά. Χάρη στις εμπειρίες μας πετύχαμε τόσα πολλά. Δεν σου δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να ξεκινήσεις από την αρχή, να διορθώσεις τα λάθη σου.

Ωστόσο νομίζω ότι προτρέχω. Πρώτα, οι συστάσεις. Το όνομά μου είναι Kineas και είμαι ένας Daeva, ένας Asmodian δημιουργημένος στη διάρκεια της μεγάλης διαμάχης εναντίον των Balaur. Εγώ, μαζί με τους ανθρώπους μου, κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να εξασφαλίσουμε τη αυτοδίκαιη θέση μας στην Atrea, και θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε όσα είναι δικαιωματικά δικά μας. Αν οι Elyos λαχταρούν πόλεμο, τότε θα έχουν πόλεμο. Ο καιρός για ειρήνη πέρασε προ πολλού και το μόνο για το οποίο υπάρχει τώρα χρόνος είναι η δίκαιη ανταπόδοση. Μετά από όλα όσα συνέβησαν στον κόσμο μας, αισθάνομαι ότι είναι καθήκον μου να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με τα γεγονότα που μας έφεραν ως εδώ, σήμερα. Έγραψα αυτό το ημερολόγιο για να εξιστορήσω τα χρόνια που οδήγησαν στην παρούσα κατάστασή μας και, ίσως, να μπορέσετε να κατανοήσετε τι επέφερε στον κόσμο μας μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Ελάτε λοιπόν –διαβάστε, και μάθετε τι σημαίνει να είσαι Asmodian!»


 

Γραφικά


Όπως θα ήταν αναμενόμενο τα γραφικά του παιχνιδιού είναι τελευταίας γενιάς με έντονες χρωματικές αντιθέσεις αλλά και λεπτομέρειες που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό.

Το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί την περίφημη Crytek™ CryEngine© όπου την συναντήσαμε για πρώτη φορά στο καταπληκτικό παιχνίδι FarCry©.

Ανάλογα πια φυλή θα διαλέξετε θα βλέπετε και τις αντίστοιχες χρωματικές αποχρώσεις. Για παράδειγμα οι Elyos έχουν ζωηρά, έντονα αλλά και ζεστά χρώματα ενώ οι Asmodians μουντούς και σκοτεινούς χρωματισμούς.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το παιχνίδι και καλείστε να διαλέξετε την φυλή που σας αντιπροσωπεύει, η επόμενη εικόνα είναι το πρώτο σοκ για το γραφικό περιβάλλον που θα αντικρίσετε! Θα δείτε όλες τις classes μαζεμένες και μάλιστα στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους σε ρουχισμό. Αφού διαλέξετε και από εκεί αυτόν που σας ενδιαφέρει, μεταφέρεστε στη δημιουργία των λεπτομερειών του χαρακτήρα σας. Μέσα από μια πληθώρα επιλογών όπως μαλλιά, Tattoo, σχήμα προσώπου, χρώμα δέρματος, χρώμα μαλλιών-ματιών κλπ. θα τα βλέπετε να ζωντανεύουν σε μια full screen οθόνη με το πρόσωπο του χαρακτήρα σας, πραγματικά είναι σα να βλέπετε αληθινή φωτογραφία όπου εσείς αλλάζετε τα χαρακτηριστικά του εικονιζόμενου με τρομερή ευκολία.  

Τα κτήρια αλλά και οι NPCs που τα περιβάλουν έχουν την πρέπουσα λεπτομέρεια ενώ δε λείπουν και τα διακοσμητικά στοιχεία όπως αναμμένοι δαυλοί, γυαλιστερές ή παλιές σκουριασμένες στολές, όπλα κρεμασμένα σε τοίχους, φωτοσκιάσεις ανάλογα σε πια γωνία του περιβάλλοντος θα είστε και γενικότερα όλα αυτά που κάνουν ένα παιχνίδι άξιο όχι μόνο να σταθεί αλλά και να ξεπεράσει τα σημερινά δεδομένα.  

Το νερό εκτός από τους κυματισμούς που θα δημιουργούνται κάθε φορά που θα περνάτε από μέσα του αν κάτσετε και το παρατηρήσετε θα δείτε ότι έχει και ζωή αφού διαφόρων ειδών ψάρια θα τα βλέπετε να τριγυρνούν από εδώ και από εκεί.  

Τα φτερά που αποκτάτε μετά τo 10o level είναι κάτι παραπάνω από καλοσχεδιασμένα και μάλιστα δεν θα είναι λίγες οι φορές που την ώρα που θα τα βγάζετε θα βλέπετε πούπουλα να πετάγονται δεξιά και αριστερά και να αιωρούνται ωσότου πέσουν κάτω.

Τέλος εντύπωση προκαλούν τα διάφορα νεφελώματα που κινούνται κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι σας δίνοντας μια αίσθηση απειλής αφού ποτέ δε ξέρεις τι θα πεταχτεί από εκεί μέσα.

 

 


Ήχος


Σε εξίσου άριστο επίπεδο κυμαίνετε και ο ήχος, τα εφέ της φωνής σας αλλά και των διάφορων όπλων σας δίνουν και παίρνουν. Τα τέρατα που καλείστε να αντιμετωπίσετε ανά περιόδους επίσης ανάλογα το επίπεδο που βρίσκονται βγάζουν τρομακτικούς βρυχηθμούς ή πολεμικές ιαχές αν είναι ανθρωπόμορφα.

Για το τέλος αφήσαμε την μουσική αφού μας έκανε τρομερή εντύπωση το στιλ της σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού. Χωρίς καμία υπερβολή τολμούμε να πούμε πως μας θύμισε τσιγγάνικους αμανέδες! Ω ναι! Καλά διαβάσετε. Υπάρχουν περιοχές που όλη την ώρα ακούς μια μουσική από έγχορδο όργανο ή κλαρινέτο και μια γυναίκα να  μοιρολογά, ενώ πάλι σε άλλες η καλή και αγαπημένη μας πίπιζα που γνωρίσαμε και στο Lineage.

 


 

Gameplay

 


Το παιχνίδι ξεκινάει όπως σε όλα τα γνωστά μας ΜΜΟ. Η μεγάλη διαφορά είναι στην λεπτομέρεια πλέον που καλούμαστε να επιλέξουμε τα χαρακτηριστικά του παίκτη μας. Τέτοιες επιλογές είχαμε να δούμε από το Conan. Μέσα από μια πληθώρα επιλογών από στιλ αλλά και χρώμα μαλλιών, τατουάζ, σχηματισμό προσώπου, ύψος και σωματική διάπλαση του χαρακτήρα, μέχρι και μέγεθος ή γωνίες που θα κάνει η μύτη, τα χέρια αλλά και τα πόδια μας.

Αφού λοιπόν τα φτιάξουμε όλα όπως μας αρέσουν πατάμε ΟΚ και ξεκινάμε το παιχνίδι. Η μπάρες με τα στατιστικά μας είναι μια μίξη wow και lineage, όλα τα βρίσκουμε στην κάτω μεριά (όπως στο wow) ενώ οι μπάρες είναι μικρές και διακριτικές (όπως στο Lineage). Πάρτε μια γεύση ΕΔΩ.

Το xp που θα παίρνετε για να ανεβαίνετε επίπεδα ευτυχώς δεν είναι σαν του lineage, μέσα από διάφορα quests αλλά και από το pvp θα κερδίζεται την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να ανεβαίνετε εύκολα και απροβλημάτιστα μέχρι το 50στο επίπεδο που είναι το μάξιμουμ.

Το pvp είναι ακριβώς όπως του wow, είσαστε χωρισμένοι σε 2 φυλές (Elyos-Asmodeus) και θα μπορείτε να πολεμάτε μόνο τους αντιπάλους σας εφόσον κάποιος βρεθεί στον δρόμο σας. Μεταξύ συμμάχων θα μπορείτε να αναμετρηθείτε μόνο μέσα από το Duel. Τέρμα λοιπόν τα γνωστά pk και οι άσκοποι θάνατοι μόνο και μόνο επειδή κάποιος πιτσιρικάς βαριόταν και δεν ήξερε τι να κάνει και βάραγε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Οι μάχες μεταξύ των παικτών θα διεξάγονται μόνο στην περιοχή που ονομάζεται  Abyss (PvP Zone). Εκεί μπορείτε να πάτε μόνο πετώντας μέσα από τα ιπτάμενα νησιά.  Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί τεράστιο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους, πρώτος και καλύτερος είναι ότι εκεί θα βρείτε έτοιμα κάστρα όπου η καλύτερη guild μέσα από πόλεμο (siege) τα κατακτά  όπου στην συνέχεια θα  βγάζει χρήματα από αυτά αφού θα μπορεί να καθορίζει τους φόρους σε όλα αυτά που θα πουλάνε οι Npc. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν ασχοληθείτε σοβαρά με το Pvp θα κερδίζετε Ranks όπου με αυτά θα αγοράζετε pvp στολές και όπλα.

 

Μιας και μιλήσαμε για siege να πούμε ότι εννοείτε πως δε θα έλειπαν και τα Raids σε ένα τόσο σύγχρονο παιχνίδι (από πλευράς δυνατοτήτων). Έτσι λοιπόν το παιχνίδι μας επιτρέπει μέχρι 9 party’s στην σειρά αποτελούμενα ως 6 άτομα, σύνολο 54 άτομα! Λαός ε?

 

Tώρα ας πούμε δυο λόγια όσον αφορά το death penalty. Όπως γινόταν στα περισσότερα ΜΜΟ θα γυρνάμε στο κοντινότερο χωριό εφόσον έχουμε πληρώσει την αντίστοιχη gatekeeper (στο L2) ή path (στο wow) και στην συνέχεια χωρίς buffs αλλά με ένα debuff πάμε να βγάλουμε την ποινή η οποία ανάλογα πόσες φορές έχουμε πεθάνει έχει και την ανάλογη διάρκεια. Το παιχνίδι και εδώ μας χάνει level κάθε φορά που θα χάνουμε μόνο που αυτή την φορά την ώρα που πληρώνουμε για την «επισκευή» μας παίρνουμε και τα level μας πίσω τα οποία όμως αν κάποια φορά δεν είχαμε πληρώσει όταν θα πάμε να τα πάρουμε θα έχει μεγαλύτερο κόστος αφού μας τα δίνει όλα μαζί.

Η πτήση είναι κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους παιχνίδι. Συνήθως οι παίκτες μας είχαν κάποιο όμορφο ζώο που τους συνόδευε στις περιπέτειες τους στις αχανείς εκτάσεις του εκάστοτε κόσμου. Εδώ όμως θα πετάμε εμείς οι ίδιοι και σαν μην έφτανε αυτό αλλά θα μπορούμε και να πολεμήσουμε στον αέρα! Αν μη τι άλλο είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και προκαλεί ενδιαφέρον ως προς στης πραγματοποίηση της. Ο ήρωας μας θα μπορεί να πετάει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα μπορεί να εφαρμόζει ειδικές κινήσεις όταν βρίσκετε στον αέρα και άλλες όταν είναι στην γη. Ο σκοπός του πετάγματος είναι να πηγαίνετε σε απρόσιτες περιοχές όπου δε θα μπορούσατε να πάτε ποτέ περπατώντας αλλά και για να αποφεύγετε τους περισσότερους  εχθρούς σας. Την ικανότητα αυτή την αποκτάτε για πρώτη φορά στα 10 level αλλά με πολύ μικρή διάρκεια, όσο μεγαλώνετε επίπεδο τόσο αυξάνεται και η διάρκεια της.

Αφού είδαμε με μια συνοπτική ματιά όλο το παιχνίδι αλλά και τις δυνατότητες του ας δούμε τώρα και τις class που το απαρτίζουν.

 

 

Warrior class

Gladiator - Templar

 

Mage class

Sorcerer - Spiritmaster

 

Scout class

Ranger - Assassin

 

Priest class

Cleric - Chanter

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι οι γνωστές classes που συναντάμε σε όλα σχεδόν τα (ΜΜΟ-)RPG. Για αυτούς όμως που θα ασχοληθούν για πρώτη φορά με τέτοιου είδους παιχνίδια ας πούμε συνοπτικά τι είναι η κάθε μια class.

 

School of Warriors

Τρομακτικός και ογκώδης, πολεμά με βαρβαρότητα και έχει φοβερή αντοχή την οποία προτιμάει από τα κόλπα. Παρ’ όλα αυτά μη ξεγελαστείτε και υποθέσετε ότι οι Warriors δεν έχουν μυαλό. Οι Warriors πρέπει να συνδυάζουν τέλεια το σώμα και το μυαλό για να προετοιμαστούν πλήρως για τις ισχυρές ικανότητες που αργότερα θα διδαχτούν. Έχουν υπάρξει παρά πολλοί Warriors, και μόνο οι δυνατότεροι και οι πιο αφοσιωμένοι μπορούν πραγματικά να επιβιώσουν σε αυτό το κόσμο. Μόλις ένας Warriors φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ικανοτήτων, θα δουν το μονοπάτι τους να τελειώνει και να χωρίζεται σε δυο άλλα διαφορετικά : αυτό του Gladiator και αυτό του Templar.

 

- Gladiator

Οι Gladiators είναι οι αληθινοί άρχοντες στην μάχη σώμα με σώμα στη χώρα της Atria. Θανατηφόροι και ζωώδεις , εκπαιδεύονται συνεχεία για να τελειοποιήσουν μια ποικιλία από πολεμικά στυλ που τους καθιστούν έξοχους πολεμιστές.

Όπως προστάζει και η Σχολή απ’ την οποία προέρχονται , οι δύναμη των Gladiators πηγάζει από το σθένος τους και από την ωμή δύναμη τους. Το να δεις αυτές τις ικανότητες στην μάχη είναι πραγματικά κάτι που σε εμπνέει .

 

- Templar

Ο Templar είναι γενναίος και πάντα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, χρησιμοποιώντας την ασπίδα του για να μπλοκάρει και να αποκρούσει τις επιθέσεις καθώς περιμένει για μια λάθος κίνηση για να εκδικηθεί. Ένας Templar γίνεται πιο δυνατός όταν είναι λαβωμένος.

Ο Templar χρησιμοποιεί ξόρκια και προσευχές για να προστατεύει και να γιατρέψει τους συμμάχους του, παίζοντας το ρόλο του προστάτη και του βοηθού στη μάχη.

 

School of Mages

Η Σχολή των Mages είναι αναμφισβήτητα η πιο δυνατή στην επίθεση και ταυτόχρονα η πιο ευάλωτη στην άμυνα. Οι Mages είναι ικανοί να εξαπολύσουν τρομακτικής ισχύος επιθέσεις καθώς θυσιάζουν μικρό μέρος της ενέργειάς τους. Έχουν την ικανότητα να εξουσιάζουν τα στοιχεία της φύσης δημιουργώντας πύρινες μπάλες και παγωμένα δεσμά ώστε να προκαλέσουν τρομακτικές ζημίες στις τάξεις των αντιπάλων. Μπορούν ακόμα και να επικοινωνήσουν με τα πνεύματα του πλανήτη και να καλέσουν γιγάντιες ρίζες για να συγκρατήσουν τους αντιπάλους στις θέσεις τους.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρθηκε, η Σχολή των Mages είναι ιδιαίτερα ευάλωτη και οι "μαθητές" της πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένοι ώστε να αποκρούουν και να αποφεύγουν τις επιθέσεις όταν αυτό είναι δυνατό. Όπως ισχύει και για όλους τους πολεμιστές, πρέπει να ξέρουν πότε να αντεπιτίθενται και ποτέ να το βάζουν στα πόδια. Όταν ένας Mage καταφέρει να επιβιώσει τους πρώτους μήνες της εκπαίδευσης του, έχει τη δυνατότητα να εξειδικευτεί περισσότερο ακολουθώντας ένα από τα δύο δυνατά μονοπάτια γνώσης: το μονοπάτι των Sorcerer και το μονοπάτι των Spiritmaster.

 

- Sorcerer

Οι Sorcerers είναι από πολλές απόψεις οι πιο επιτυχημένοι μάγοι και ελέγχουν τα στοιχεία της φύσης. Η σύγχυση που μπορούν να προκαλέσουν στους αντιπάλους τους είναι τρομακτική. Ενώ οι μάγοι εκτοξεύουν πύρινες μπάλες, υπάρχουν Sorcerers που επικαλούνται φλεγόμενα τέρατα, και όταν ένας μάγος εκτοξεύει συνεχόμενες επιθέσεις πάγου ο Sorcerer απαντάει με καταιγίδες χιονιού. Οι τεχνικές τους στη μάχη είναι αξεπέραστες και η δύναμη τους ασύγκριτη.

Οι Sorecerer δεν είναι ευέλικτοι και είναι από τους πιο απροστάτευτους χαρακτήρες στην Atreia. Για να επιζήσουν είναι συχνά αναγκασμένοι να συνεργαστούν με άλλους που θα τους προστατεύσουν, ένα χρέος που οι περισσότεροι πρέπει να αποδεχτούν θυσιάζοντας τον εαυτό τους.

 

- Spiritmaster

Οι Spiritmasters είναι μοναδικοί χαρακτήρες, η δύναμη των οποίων προέρχεται από την ικανότητα τους να ελέγχουν τα στοιχειά της φύσης. Είναι γνωστό ότι μπορούν να ελέγχουν τη δύναμη των κατοίκων της Daeva αν και δεν έχουν ιδιαίτερα χαρισματικές δυνάμεις. Παρόλα αυτά δεν είναι αδύναμοι καθώς μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους επικαλούμενοι τέρατα τα όποια είναι ισχυρά απέναντι στους μάγους και στους Sorcerers.

School of Scouts

Αν ο Warrior είναι γεμάτος με ωμή δύναμη, τότε ο Scout ασχολείται περισσότερο με την ταχύτητα, το καμουφλάζ και την ικανότητα να ξεφεύγει. Φοράει ελαφριά πανοπλία , γεγονός που τους κάνει τρωτούς, όταν κάποιος καταφέρει να τους αγγίξει. Οι Scouts είναι περίεργα πλάσματα που απαιτούν λεπτό χειρισμό και μετρημένη προσέγγιση. Αν οι ευαισθησίες και οι αδυναμίες τους δεν κατανοηθούν πλήρως είναι ανίκητοι αντίπαλοι.

Όταν ο Scout φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο ικανοτήτων μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε δυο μονοπάτια γνώσης : εκείνο του Ranger και εκείνο του Assassin.

- Ranger

Οι Rangers είναι έμπειροι Scouts που έχουν εμποτιστεί με την ιδεολογία της συνεργασίας μέσα σε μια στρατιωτική ομάδα. Προτιμούν να μάχονται σε ομάδες αντί μόνοι τους. Είναι στρατιωτικές φιγούρες με έντονα ένστικτα επιβίωσης και τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα. Είναι αρκετά ντροπαλές προσωπικότητες και ποτέ δεν δείχνουν φιλειρηνικοί μέσα στο πλήθος.

Οι Rangers είναι εξαίσιοι τοξότες και μπορούν να στήσουν παγίδες στους επερχόμενους εχθρούς. Είναι επίσης καλά εκπαιδευμένοι στη χρήση των dagger για να μπορούν να μάχονται και σώμα με σώμα .

Ένας Ranger πρέπει πάντα να έχει πλήρη επίγνωση του ποιος βρίσκεται γύρω του και να έχει ένα σχέδιο έτοιμο για κάθε περίσταση αν θέλει να επιζήσει, αλλιώς ένας σίγουρος θάνατος τον περιμένει.

 

- Assassin

Οι Assassins είναι μια μυστήρια τάξη που δεν έχουν τρομερή δύναμη, όμως είναι εμφανές πως είναι αρκετά αξιόπιστοι χαρακτήρες, ικανοί να καταφέρουν θανάσιμα και ύπουλα χτυπήματα στον εχθρό με καταστροφικές συνέπειες σε απρόσιτους στόχους. Μπορούν να εξολοθρεύουν ολόκληρες ομάδες αντιπάλων με μόνο μια κίνηση. Οι Assassins από μόνοι τους είναι αρκετά αδύναμοι και δύσκολα θα επιζήσουν μιας μονομαχίας ένας προς έναν αν αποκαλυφτούν πριν την ώρα τους.

 

School of Priests

Χωρίς αμφισβήτηση, οι Priests είναι το βασικό συστατικό για ένα επιτυχημένο party. Οι ικανότητα τους να κρατούν τους Daeva ετοιμοπόλεμους ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις δεν μπορεί να υποτιμηθεί, και είναι σίγουρα πολύ σημαντική ώστε να εξασφαλίζει την ευημερία της ομάδας και την επιβίωση της ενάντια στις πολλές προκλήσεις της Atreia. Μπορούν να γιατρέψουν πλήρως τους συμπαίκτες τους αφαιρώντας τους θανάσιμα δηλητήρια και κλείνοντας πληγές.

Όταν ένας Priest έχει μάθει και έχει κατανοήσει πλήρως τις ιδιαιτερότητες του είδους του, θα του δοθούν δυο νέα μονοπάτια για να διαλέξει τα οποία είναι τα εξής: αυτό του Cleric, και αυτό του Chanter.

 

- Cleric

Το μονοπάτι του Cleric είναι μια προέκταση της Σχολής των Priest. Έχουν την ικανότητα να γιατρεύουν θανάσιμα τραύματα και να προστατεύουν τους συμμάχους τους από τους εχθρούς. Τα ξόρκια τους είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να φέρνουν πίσω στη ζωή τους συμμάχους τους, αλλά πρέπει να πω πως δεν έχω γίνει μάρτυρας ενός τέτοιου συμβάντος ακόμη.

Οι Cleric επίσης μαθαίνουν ξόρκια για την δική τους προστασία και μπορούν να είναι αξιόλογοι μαχητές αν εξοπλιστούν με όπλο και ασπίδα. Επιπλέον έχουν ποικιλία μαγικών για να ενισχύουν τους συμμάχους και να φθείρουν τους αντιπάλους τους, καθώς επίσης και δυνατά ξόρκια που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στους εχθρούς και να τους κάνουν να υποχωρήσουν σε άτακτη φυγή.

- Chanter

Το ήθος του Chanter στηρίζεται στις αρχές και την πίστη του που προκύπτουν από την αφοσίωση του στους συμμάχους του. Είναι πρόθυμος να θυσιάσει την ψυχή και το σώμα του για αυτούς που στέκονται πλάι του στη μάχη. Παρόλο που οι ικανότητες του δεν εξειδικεύονται σε ένα πεδίο, ο Chanter έχει μοναδικά ξόρκια για τα οποία οι γύρω του θα πρέπει να είναι ευγνώμονες. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός Party, αλλά αν εξοπλιστεί κατάλληλα μπορεί να πολεμήσει και μόνος του.

 

Αυτές λοιπόν είναι οι classes του ΑΙΟΝ αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας. Αναμφίβολα είναι πολλές και προκλητικές όλες. Διαλέξτε αυτήν που σας αντιπροσωπεύει και γίνετε οι καλύτεροι!

 

Ας δούμε τώρα άλλη μια καινοτομία που μας παρουσιάζει το παιχνίδι, το Stigma.

Το συγκεκριμένο σύστημα του Aion επιτρέπει στους παίκτες μια περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρακτήρα τους, ώστε παίκτες με τους ίδιους χαρακτήρες να μην έχουν απαραίτητα πανομοιότυπες δυνατότητες.

Μέσα σε κάθε πέτρα Stigma είναι σφραγισμένο ένα ισχυρό skill  που προσθέτει επιπλέον δυνατότητες σε κάθε χαρακτήρα. Ενώ μερικές από αυτές τις πέτρες βρίσκονται πολύ εύκολα, άλλες είναι δύσκολο να βρεθούν και αυτό τις κάνει πολύτιμες. Οι πέτρες Stigma μπορούν να δεθούν στον χαρακτήρα μέσα από το Stigma panel. Ο αριθμός των πετρών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε χαρακτήρα εξαρτάται από το level του. Kάθε χαρακτήρας μπορεί να ‘δέσει’ πάνω του μέχρι 5 τέτοιες πέτρες. Όμως με το ανώτατο level των παικτών να προς το παρόν στο 50, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μονό 4 πέτρες.

Για τέλος αφήσαμε τα επαγγέλματα (professions) του παιχνιδιού αφού εδώ δεν έχουμε κάτι το καινοτόμο –αντίθετα έχουμε ακριβώς τα ίδια που συναντάμε σε οποιοδήποτε επιτυχημένο ΜΜΟ.

Έτσι λοιπόν μπορούμε τα διαλέξουμε ανάμεσα από τα εξής professions:

 

Gathering

Cooking

Alchemy

Tailoring

Armor smith

Weapon smith

Jewelcrafting

 

 

Για αυτούς που δε τα γνωρίζουν ας τα αναλύσουμε ώστε να πάρουν μια γεύση περί τίνος πρόκειται το κάθε ένα.

 

Gathering

Αυτό το επάγγελμα σας βοηθά να συλλέξετε πολλά υλικά όπως: μέταλλα, πέτρες, φρούτα, ψάρια, άνθη κ.λπ. Οι ύλες αυτές είναι απαραίτητες για σύνταξη με άλλα υλικά που δεν μπορείτε να τα συλλέξετε από τα τέρατα και μπορείτε να τα πουλήσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα.

 

Cooking

Το επάγγελμα αυτό σας βοηθά να δημιουργήσετε τρόφιμα όπως αυγά, κρέας, ψάρια και χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά μπορεί κανείς να αποκαταστήσει σημαντικά στατιστικά του εαυτού του όπως τα healthpoints Stats.  Κάθε φορά που θα το αναβαθμίζετε θα μπορείτε στην πορεία να φτιάχνετε ακόμα καλύτερα τρόφιμα που θα σας αναπληρώνουν περισσότερη ποσότητα από τα στατιστικά σας.

 

Alchemy

Με το επάγγελμα αυτό θα μπορείτε να φτιάχνετε Potions ώστε να αναπληρώνετε πιο γρήγορα τα στατιστικά σας όπως τα Mana points. Κάθε φορά που θα το αναβαθμίζετε θα φτιάχνετε όλο και καλύτερα και πιο δυνατά potions.

 

Tailoring

Με το επάγγελμα αυτό θα μπορείτε να φτιάχνετε ελαφριές στολές πολύ καλύτερες σε στατιστικά από αυτές που πουλάνε τα μαγαζιά η πετάνε τα τέρατα.  Όσο το αναβαθμίζετε τόσο καλύτερες στολές θα φτιάχνετε.

 

Armor Smithing

Με το επάγγελμα αυτό θα μπορείτε να φτιάχνετε βαριές στολές με αποκορύφωμα τις Plate armor. Θα χρειαστείτε πολλά υλικά κυρίως από το Gathering για την δημιουργία τους αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει αφού θα κερδίζετε αρκετά χρήματα πουλώντας της εφόσον είναι κατά πολύ καλύτερες από αυτές που πουλάνε στα μαγαζιά.  Όσο το αναβαθμίζετε τόσο πιο δυνατές στολές θα φτιάχνετε.

 

Weapon Smithing

Με το επάγγελμα αυτό θα φτιάχνετε πολύ δυνατά όπλα όλων των ειδών και για οποιαδήποτε class. Επίσης θα χρειαστείτε πολλά υλικά κυρίως από το Gathering αλλά το τελικό από αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με πολλά χρήματα.

Αν το αναβαθμίσετε θα φτιάχνετε καλύτερα όπλα σε στατιστικά.

 

Jewelcrafting

Με το επάγγελμα αυτό θα μπορείτε να φτιάχνετε κοσμήματα που θα μεγαλώνουν τα στατιστικά σας, όπως τα health points, τα mana points, τις άμυνες σας κλπ.  Όσο το αναβαθμίζετε τόσο δυνατότερα κοσμήματα θα φτιάχνετε.

 

Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής που ονομάζεται «AION – The Tower Of Eternity». Καλώς ορίσατε λοιπόν στον κόσμο του ήδη βραβευμένου ως «το πιο επιτυχημένο MMORPG παιχνίδι του 2008» στην Κορέα!

 

Τα συνχαρητιρια και τα ευχαριστω πανε στο El-Team

Link to comment
Share on other sites

Dokimasa na peksw apla apo periergia proxthes to vradi.

An kai ta legomena to thetoun ws ''thn ekseliksh tou l2'',imo den exei kamia apolitos sxesh.

 

δεν έχει σχέση με το l2 δεν νομίζω να το είπε κανείς αυτό από εδώ :p άσε που πιστεύω θα έπεξες prive server μην περιμένεται και πολλά..

 


 

ωραίος συνέχισε έτσι και πάντα να βάζεις τα credits  :P

Link to comment
Share on other sites

δεν έχει σχέση με το l2 δεν νομίζω να το είπε κανείς αυτό από εδώ :p άσε που πιστεύω θα έπεξες prive server μην περιμένεται και πολλά..

 


 

ωραίος συνέχισε έτσι και πάντα να βάζεις τα credits  :P

 

Nai se prive server epeksa,pou epeze ena palikari sto net pou paw.

Oxi apla kai sta pio polla site to onomazoune ''Generation of L2''

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...