Jump to content

[GR]Σύντομο tutorial για menus, Πώς να φτιάξετε το δικό σας menu στο Pro!


mg13gr

Recommended Posts

Από το cv_0 έχουμε:

unnamed_727.bin εικόνα που φαίνεται σχεδόν παντού, unnamed_729.bin χάρτης στο exhibition - προαιρετικό , unnamed_731.bin settings, unnamed_740.bin edit screen , unnamed_998.bin loading κάτω αριστερά , unnamed_1000.bin konami "boot" screen , unnamed_1019.bin main menu

 

Από το rv_e έχουμε:

unnamed_35.bin εικόνα museum , unnamed_109.bin press start button screen , unnamed_110.bin main menu text

 

Αυτά είναι σχεδόν όλα τα αρχεία των menu. Τα ανοίγουμε με το game graphic studio. Επιλέγουμε μια εικόνα (πάει στο πάνω μέρος), δεξί κλικ -> save as και επεξεργαζόμαστε το αρχείο στο πρόγραμμα της αρεσκείας μας. Αν αρχικά ήταν png σε indexed (256 χρώματα) προφανώς πρέπει μετά την επεξεργασία να είναι στο ίδιο format. Μόλις τελειώσουμε κάνουμε import το αρχείο ως εξής. Δεξί κλικ στην λευκή περιοχή του ggs -> open -> ανοίγουμε το αρχείο μας και με drag and drop το μεταφέρουμε στο σωστό slot στο κάτω μέρος του ggs (και γίνεται "αυτόματα" import, δεν χρειάζεται save ή κάτι)

 

Τώρα... Οι εικόνες του menu διαβάζονται από το παιχνίδι με κάπως περιέργο τρόπο. Η εικόνα που θέλουμε να εισάγουμε αρχικά πρέπει να είναι 1280x768 pixels, έτσι θα φαίνεται και μέσα στο παιχνίδι στο τέλος. Αλλά το αρχείο png μετά από λίγο βλέπουμε πως διαφέρει αρκετά... Έτσι, πρέπει να πάρουμε το 1280x768 που έχουμε και να κόψουμε τα 256 pixels στα δεξιά και να τα μεταφέρουμε στο κάτω μέρος με 90 μοίρες περιστροφή, ΠΑΝΤΑ με οδηγό ένα menu που έχει φτιάξει κάποιος άλλος για να δούμε ακριβώς τις περιοχές. Το παρακάτω σχήμα (χρησιμοποιώ ένα από τα μενού μου) πιστεύω ότι είναι αρκετά κατατοπιστικό:

 

tutorialga3.jpg

 

Στην αρχή στο πρώτο ingame τεστ που θα κάνουμε, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει ένα μικρό λαθάκι και θα εμφανίζεται μια γραμμή σε συγκεκριμένο σημείο ελαφρώς προς τα δεξιά από το μέσο της οθόνης, αυτό συμβαίνει επειδή εκεί είναι το σημείο που "αρχίζει" το κάτω κομμάτι. Η λύση είναι μερικά τεστ και ελάχιστη αύξηση του width (όπως είναι χαπλωμένο στο κάτω μέρος) δηλαδή 101 με 103 %. Οπότε πριν από κάθε τεστ ΣΩΖΟΥΜΕ PSD, για να μετακινήσουμε εύκολα μετά τα layers, αλλιώς έχει πολύ κόπο. Και το σημαντικότερο υπομονή στα τεστ, όσο περισσότερα τόσο καλύτερα.

Για τις άλλες εικόνες π.χ. main menu, δεν μπορώ να καλύψω και να περιγράψω ακριβώς το σκεπτικό του κάθε textures, παρατηρώντας διάφορα menus που έχετε κατεβάσει (ingame και ως textures) θα καταλάβετε τον τρόπο που τα διαβάζει το παιχνίδι. πχ. στο main menu unnamed_1019.bin@cv_0.img γρήγορα θα καταλάβουμε ότι το παιχνίδι παίρνει την flat εικόνα και την διαβάζει ανάποδα και πάνω σε 3d model σφαίρας. Για το γρασίδι στο κάτω μέρος τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα (περίπλοκο 3d model) και σύντομα θα καταλάβουμε ότι μόνο γρασίδι μπορεί να υπάρξει εκεί κάτω, εμείς μπορούμε ωστόσο να επέμβουμε εύκολα στα χρώματα. Και αν θέλετε και την γνώμη μου, η "αρχιτεκτονική" του μενού του pes2008 είναι σκέτη αποτυχία... Πολύ δουλειά και πολύ μέτριο , άστοχο θα έλεγα, αποτέλεσμα!

Καλή τύχη με τις δημιουργίες σας, ελπίζω να βοήθησα!!

 

Credits: Προμηθέας

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...