Jump to content

Η Samsung διέθεσε αναβάθμιση του λογισμικού για να διορθώσει τα ζητήματα με την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων


Maxtor

Recommended Posts

asdfe.jpg.44a2f5ead4eb982fead500598f46b5

Η Samsung ζήτησε συγνώμη μέσω του app υποστήριξης πελατών της Samsung Members και ζήτησε από τους χρήστες των τελευταίων ναυαρχίδων της να αναβαθμίσουν την βιομετρική ταυτοποίηση στην τελευταία έκδοση του λογισμικού.

Όπως είναι γνωστό, εξαιτίας προβλημάτων συμβατότητας με συγκεκριμένους τύπους προστασίας οθόνης, ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων τεχνολογίας υπερήχων ξεκλείδωνε την συσκευή ανεξάρτητα από τα βιομετρικά δεδομένα που είχαν καταχωρηθεί σε αυτήν. Το πρόβλημα παρουσιάζεται, όταν συγκεκριμένα μοτίβα που σχηματίζονται από ορισμένους φθηνούς screen protectors που πωλούνται μαζί με θήκες σιλικόνης, αναγνωρίζονται παράλληλα με τα δακτυλικά αποτυπώματα.

«Η Samsung Electronics λαμβάνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια των προϊόντων και εγγυάται την ενίσχυση της ασφάλειας τους μέσω συνεχών βελτιώσεων και ενημερώσεων για την βελτιστοποίηση των λειτουργιών βιομετρικής πιστοποίησης» ανέφερε η εταιρεία στην Κορεάτικη έκδοση της εφαρμογής της.

D39kB2sWwAAWYDE.jpg.ee673e1602837a67fe23be85838deb43.jpg

Αν και η Samsung χαρακτήρισε ως επαναστατική την τεχνολογία του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιεί τεχνολογία υπέρηχων, εντούτοις δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που κατάφεραν να τον ξεγελάσουν χρησιμοποιώντας ακόμα και… κομμάτια ζελατίνας. Μετά τα περιστατικά, η Samsung έκανε γνωστό ότι θα αποστείλει ειδοποιήσεις για αναβαθμίσεις λογισμικού στους χρήστες smartphones των σειρών Samsung Galaxy S10 και Note10. Η Bank of China αφαίρεσε τη δυνατότητα πληρωμών μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων από ορισμένες συσκευές Galaxy της Samsung, ενώ και η λειτουργία επαλήθευσης πληρωμής μέσω δακτυλικού αποτυπώματος στο app Alipay απενεργοποιήθηκε προσωρινά για ορισμένες συσκευές της Samsung.

Reuters

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...