Jump to content

Τέλος ο Spider-Man από το MCU αφού τα «έσπασαν» οι Sony Pictures και Marvel Studios


Maxtor

Recommended Posts

4.jpg.6e7d23581f91c1e6271cbdb7a2771902.j

Τα νέα έρχονται λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι το Spider-Man: Far From Home -που αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Sony Pictures ξεπερνώντας το «Skyfall»- ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή του «Endgame» θα επανέλθει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε μερικές εβδομάδες,

Αυτό σημαίνει ότι ο Spider-Man θα απουσιάζει στο μέλλον από τις νέες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU) εκτός και αν οι δύο εταιρείες καθίσουν ξανά στο τραπέζι για έναν δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων (να αναφέρουμε ότι η Sony Pictures Entertainment μέσω της Columbia Pictures έχει εδώ και χρόνια αποκτήσει τα δικαιώματα του Spider-Man). Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε στο io9 ότι προέκυψε ένα ζήτημα με τον Kevin Feige, που ήθελε να αναλάβει και ρόλο παραγωγού και πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο άλλες πηγές του io9 υποστηρίζουν ότι το άρθρο του Deadline είναι απολύτως ακριβές και πως όπως περιμένατε, το ζήτημα που έχει προκύψει αφορά στα… κέρδη, στα χρήματα.

Την ώρα που η Disney ήταν ευχαριστημένη που θα έπαιρνε ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη των ταινιών Spider-Man: Homecoming και Spider-Man: Far from Home (και σε αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσει τον χαρακτήρα στις ταινίες Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, και Avengers: Endgame) οι εκπρόσωποι των δύο κινηματογραφικών στούντιο άρχισαν να διαφωνούν για το μέλλον. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, η Disney ήθελε να μοιραστούν τα κέρδη 50/50, αλλά η Sony δεν το συζήτησε καν.

Υπάρχουν άλλωστε σύμφωνα με αναφορές σχέδια για δύο ακόμη κινηματογραφικές ταινίες «Spider-Man», με σκηνοθέτη τον Jon Watts και πρωταγωνιστή τον Tom Holland. Επιπλέον, η Sony Pictures κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της «μικρό κινηματογραφικό σύμπαν» με μεγάλες επιτυχίες όπως ήταν οι Venom και Spider-Man: Into the Spider-Verse, για τα οποία ετοιμάζονται μάλιστα και οι συνέχειες τους (sequels). Σύμφωνα με φήμες, οι Disney και Marvel Studios ήλπιζαν να «βοηθήσουν» με την παραγωγή και αυτών των κινηματογραφικών ταινιών για να επεκτείνουν περαιτέρω το «crossover» ωστόσο φαίνεται πως ζήτησαν πολλά περισσότερα από όσα η Sony Pictures ήταν πρόθυμη να δώσει. Προφανώς, στη Sony αισθάνονται ότι έχουν «όλα τα κομμάτια του παζλ» ώστε οι επερχόμενες ταινίες της να κάνουν επιτυχία χωρίς τη βοήθεια του Kevin Feige.

Αναμφισβήτητα, για τους φίλους του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, τα νέα είναι δυσάρεστα. Από την άλλη, μετά τη συμφωνία με την Fox, το σύμπαν θα μεγαλώσει αρκετά με την άφιξη των X-Men και των Fantastic Four. Από την άλλη, ο Spider-Man, είναι για πολλούς αναντικατάστατος. Για να δούμε…

io9.gizmodo

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...