Jump to content

Η Google φέρνει πλήκτρο «SOS» σε ορισμένα κινητά Android


Maxtor

Recommended Posts

dims.jpg.1092d76e4330fc36d9dff29c55077a2

Στις ΗΠΑ καλούν στο 911. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με το κέντρο. Ενδεχομένως επειδή εκείνος που καλεί έχει τραυματιστεί, έχει πρόβλημα ομιλίας ή βρίσκεται σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση. Σε αυτό το σημείο εισέρχεται η Google, η οποία θέλει οι χρήστες των κινητών της να έχουν την απαραίτητη βοήθεια όποτε την χρειάζονται ανεξαρτήτου κατάστασης. Ακριβώς για αυτό το λόγο, διέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να αποστείλει αυτοματοποιημένα φωνητικά μηνύματα με ένα απλό «tap».

spacer.png

Όταν ο χρήστης του κινητού θελήσει να πραγματοποιήσει μία κλήση έκτακτης ανάγκης, το χαρακτηριστικό δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει μεταξύ ιατρικής βοήθειας, φωτιάς ή της αστυνομίας. Στη συνέχεια το κινητό θα αποστείλει ένα αυτοματοποιημένο φωνητικό μήνυμα στην κατάλληλη υπηρεσία μαζί με δεδομένα για την τοποθεσία του χρήστη χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού και ένα κωδικό plus.

Δεν απαιτείται σύνδεση με δεδομένα, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του κινητού να μιλήσει με την υπηρεσία κατά τη διάρκεια της κλήσης εφόσον υπάρχει η δυνατότητα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα φτάσει πρώτα στις συσκευές Pixel της Google. Αργότερα, πρόκειται να διατεθεί και σε άλλες επιλεγμένες συσκευές.

Engadget

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...