Jump to content

Το επερχόμενο Samsung Galaxy Watch Active 2 θα διαθέτει ECG και «fall detection»


Maxtor

Recommended Posts

gearactive.jpg.01a24d76fcf7a06773118526f

Με τα ηλεκτρόδια που διαθέτει (στο πίσω μέρος που έρχεται σε επαφή με το πάνω μέρος του καρπού) και στην ψηφιακή κορώνα (digital crown), το Apple Watch είναι σε θέση να πραγματοποιεί ηλεκτροκαρδιογράφημα στον χρήστη του (τα ηλεκτρόδια στο πίσω μέρος ανιχνεύουν τους χτύπους που διαδίδονται από τον αριστερό κόλπο της καρδιάς και κατ’ επέκταση στο αριστερό χέρι, ενώ το πλαϊνό κουμπί λαμβάνει της δεξιάς πλευράς και για αυτό ο χρήστης χρειάζεται να πατάει με το δεξί χέρι την κορώνα για περίπου 30 δευτερόλεπτα ωσότου το καρδιογράφημα εμφανιστεί στην εφαρμογή του iPhone). Η δεύτερη λειτουργία ξεχωριστή λειτουργία του Apple Watch Series 4 είναι η ανίχνευση πτώσης. Αν ο χρήστης πέσει ή χτυπήσει και φανεί να είναι ακίνητος ή δεν ανταποκρίνεται για ένα λεπτό, το Apple Watch θα καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και θα στείλει μήνυμα στις επαφές έκτακτης ανάγκης που έχει ορίσει ο χρήστης.

1.jpg.f4d9fb0549cfa788f1815c60f2ed3528.jpg

Τα δύο παραπάνω ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Apple Watch Series 4 σύμφωνα με φήμες θα κάνουν την εμφάνιση τους και στο επερχόμενο Galaxy Watch Active 2 της Samsung και θα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.  Έτσι, το smartwatch της Νοτιοκορεάτικης εταιρεία θα μετράει τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη του και τον ειδοποιεί αν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα των μετρήσεων μπορούν να διαμοιραστούν με την κλινική ή τον ιατρό του χρήστη για την ακριβέστερη ανάγνωση τους. Όσον αφορά στην ανίχνευση πτώσης, μόλις η συσκευή ανιχνεύσει πτώση, θα ειδοποιήσει τον χρήστη με δόνηση. Αν ο χρήστης δεν ανταποκριθεί εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, το smartwatch της Samsung θα καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

2.jpg.7ac19cf18569f37cd2d3a8ce4af65914.jpg

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πότε η Samsung σκοπεύει να ανακοινώσει το νέο Galaxy Watch Active 2 αλλά είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί παράλληλα με τη νέα σειρά Galaxy Note10 στις 7 Αυγούστου ή στην έκθεση IFA που θα ανοίξει τις πύλες της στις αρχές Σεπτεμβρίου.

GSMArena

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...