Jump to content

Η Ινδία σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά τον δικό της διαστημικό σταθμό μέχρι το 2030


Maxtor

Recommended Posts

443934840_ksivan.jpg.cdaaac433d24f2f3bae

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας [Indian Space Research Organization (ISRO)], K Sivan, αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια της χώρας του να εκτοξεύσει έναν διαστημικό σταθμό κοντά στο 2030. Ο διαστημικός σταθμός θα είναι σχετικά μικρός, και η παραμονή των αστροναυτών θα περιορίζεται στις δύο με τρεις εβδομάδες, όμως το χρονικό διάστημα είναι αρκετό για την πραγματοποίηση πειραμάτων μικροβαρύτητας. Η Ινδία δεν πρόκειται να ζητήσει την βοήθεια άλλων χωρών, είπε ο K Sivan.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το εγχείρημα θα γίνουν γνωστές μετά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της Ινδίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022. Αυτή την περίοδο πάντως, ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας έχει ρίξει όλο το βάρος στην μη επανδρωμένη αποστολή μίας σεληνακάτου στην επιφάνεια της σελήνης με την εκτόξευση να έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου.

Όσον αφορά στην αποστολή με τον δικό της διαστημικό σταθμό. αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η Ινδία θα γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ρωσία και την Κίνα –με εξαίρεση τις χώρες που έχουν συμμετάσχει με πληρώματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- που θα έχει καταφέρει να θέσει σε τροχιά και να λειτουργήσει το δικό της «σπίτι» σε τροχιά γύρω από την Γη.  

Engadget

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...