Jump to content

Recommended Posts

Posted

imageforensics.jpg.84f94aaaf76ea77f0ccb0

Οι ερευνητές φιλοδοξούν το εργαλείο που δημιούργησαν να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα ψηφιακά μέσα, σε μια εποχή όπου τα deepfakes και τα ψεύτικα πρόσωπα είναι περισσότερα και πιο παραπλανητικά. Πιστεύουν ακόμη ότι το εργαλείο θα μπορούσε να «εκδημοκρατίσει» την εγκληματολογία, επιτρέποντας σε πολύ περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν πότε μια εικόνα έχει «πειραχτεί».

Για τη δημιουργία του, η ομάδα ανάπτυξης εκπαίδευσε ένα νευρωνικό δίκτυο να εντοπίζει τις αλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί με τη λειτουργία Face Away Liquify του Photoshop. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει πολύ εύκολα και γρήγορα την αλλαγή χαρακτηριστικών του προσώπου όπως τα μάτια, το στόμα κ.α. Σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε το νευρωνικό δίκτυο εντόπισε το 99% των περιπτώσεων επεξεργασίας της φωτογραφίας ενώ συγκριτικά, μόλις το 53% των ανθρώπων που είδαν την ίδια φωτογραφία μπόρεσαν να εντοπίσουν αλλαγές. 

imageforensics.jpg

Το ίδιο εργαλείο μάλιστα είναι αυτό που μπορεί να επαναφέρει την εικόνα στην αρχική της κατάσταση. Η Adobe φαίνεται πάντως ότι παίρνει απολύτως σοβαρά την ανάπτυξη της συγκεκριμένης εφαρμογής, αναφέροντας ότι «ζούμε σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να εμπιστευτούμε τις ψηφιακές φωτογραφίες που καταναλώνουμε». Σύμφωνα με την Adobe, το εργαλείο αυτό είναι μόνο η αρχή.

Adobe

View the full article

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...