Jump to content

[GR]Backtrack 5 Guide


Recommended Posts

Εισαγωγη

Καλησπερα σας! Σε αυτο το ποστ θα σας αναλυσω τι ειναι το Backtrack ποιες οι δυνατοτητες και αργοτερα θα κανω ενα ποστ με  τους τροπους τους οποιους μπορειτε να το τρεξετε  χωρις να χρειαστει να ξηλωσετε το ηδη υπαρχον λειτουργικο συστημα που εχετε!

Τι ειναι το BackTrack ?

Ας αρχισουμε : Tι ειναι το Backtrack? :

Το BACKTRACK είναι μία διανομή Linux η οποία διανέμεται σε Live CD και προήλθε από τη συγχώνευση του Whax και του Auditor Security Collection τα οποία χρησιμοποιούνταν κυρίως για penetration testing.

Το BackTrack απευθύνεται κυρίως στα άτομα που θέλουν να δοκιμάσουν την ασφάλεια ενός συστήματος η σε ατομα που εχουν κακους σκοπους :P xD. Η διανομή του σε Live CD και Live USB δίνει την άμεση δυνατότητα εκκίνησης του BackTrack χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση.

Παραδειγματα Εργαλειων

Ας δουμε 2-3 εργαλεια απο τα 130 που εχει το backtrack! 1-Sqlmap: το sqlmap ειναι το εργαλειο με το οποιο μπορεις να κανεις sql injection σε μια σελιδα και να κλεψεις πληροφοριες κωδικους οπως στους οδηγους που εχω γραψει για αυτο το θεμα! 2-Aircrack : Το aircrack ειναι προγραμμα για να σπατε κωδικους wifi δηλαδη ασυρματα δικτυα! 3-Δυνατοτητα Ddos attack με το ettercap και πολλους αλλους τροπους!

Νομιζω πως πλεον εχω πεισει ολους οσους θελουν να γινουν χακερ! χεχε!

Ας μην πολυλογουμε ομως και ας δωσω καποια λινκ για download!

Downloads

Επιλεξτε την version που σας ταιριαζει και ελατε παλι εδω για να δουμε πως θα το τρεξετε χωρις εγκατασταση και χωρις πολυ κοπο! ~~>Βacktrack ...

Τροπος Τρεξιματος

Ας δουμε τωρα πως θα το τρεξουμε:  1η περιπτωση:Έχουμε Windows ή Linux (ή όποιο άλλο λειτουργικό έχουμε ήδη εγκατεστημένο), αλλά δεν θέλουμε να το "χαλάσουμε". Όταν ο υπολογιστής μας έχει μπόλικη μνήμη και όταν λέμε μπόλικη εννοούμε τουλάχιστο 2 GB ή 1 GB το απόλυτα ελάχιστο σε μερικές περιπτώσεις, όπως επίσης εξωτερική κάρτα usb (όταν θέλουμε να κάνουμε δοκιμές διείσδυσης σε ασύρματα δίκτυα) τότε μπορούμε να τρέξουμε το backtrack σε μια λεγόμενη εικονική μηχανή.

Βρήκα για σας έναν αξιόλογο οδηγό εδω ~~>VMware Tutorial ως παράδειγμα για το πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή με Windows XP, εσείς απλά στην επιλογή λειτουργικού θα επιλέξετε Ubuntu - Linux. Ως εικόνα δίσκου επιλέξτε το backtrack iso που κατεβάσαμε από το παραπάνω link και μέσα από το μενού μπορούμε να επιλέξουμε προαιρετικά την εγκατάσταση στον εικονικό δίσκο που φτιάξαμε αρχικά. λινκ για το VMware ~~>VMwareDownload 

2η περιπτωση (συνιστω!):

Δεν έχουμε εξωτερική κάρτα, ούτε "μπόλικη μνήμη", αλλά επίσης μας αρέσει να το τρέξουμε "native" για λόγους ευκολίας και χρησιμοποίησης πιο εξειδικευμένων χαρακτηριστικών όπως πχ. ταχύτητα στο σπάσιμο.

Κατεβάζουμε λοιπόν το iso του backtrack από το παραπάνω link και το μεταφέρουμε σε usb με το unetbootin.(To unetbootin ειναι πολυ ευκολο στην χρηση του δεν χρειαζεται καποιον οδηγο πιστευω, παρ'ολα αυτα μπορειτε να τσεκαρετε στο youtube αν εχετε αποριες  UnetBootin Με αυτόν τον τρόπο έχουμε το πλεονέκτημα ότι αν ενεργοποιήσουμε το persistence αποθηκεύουμε και τις αλλαγές. Σε περίπτωση που έχουμε κάνει ήδη την εγκατάσταση στο usb αλλά ξεχάσαμε να βάλουμε persistence τότε ακολουθούμε αυτόν τον οδηγό και στο syslinux.cfg βάζουμε την εντολή persistent (μετά τις παύλες σε κάθε APPEND γραμμή, πχ.

APPEND initrd=/casper/initrd.gz file=/cdrom/preseed/custom.seed boot=casper text splash vga=832 radeon.modeset=1 -- persistent

 

  Η παραπάνω εντολή dd όμως είναι μόνο για Linux. Σε αυτήν την περίπτωση τρέχουμε πρώτα το backtrack και μετα πληκτρολογούμε  cd /cdrom σε γραμμή εντολών και ύστερα τα υπόλοιπα. Στην επόμενη επανεκκίνηση πρέπει να μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές.

 

Yπο-περιπτωση:Το iso μπορούμε να το μεταφέρουμε και σε δίσκο cd και μπορούμε να το τρέξουμε και από εκεί, ειδικά στην περίπτωση πολύ παλιού υπολογιστή που δεν μπορεί να κάνει εκκίνηση από usb. Όμως το να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές σε αυτήν την περίπτωση είναι από δύσκολο έως και αδύνατο. Προαιρετικά και σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και στον εσωτερικό δίσκο του υπολογιστή μας.

Eυχαριστω! Για οτι αποριες εχετε στειλτε μου pm

Link to comment
Share on other sites

Βάλε tags [GR] στο topic.

 

Και τι μου κάνεις bump σε ένα section με 3 threads? -_-'

(Aπο τα οποία και τα 3 είναι δικά σου) ;S

Link to comment
Share on other sites

file ta exw berdepsi..den 3erw pws na valw to iso mesa sto usb opws grafeis plz help.

 

Lpn einai aplo..prepei na exeis ena usb stickaki me elaxisth mnhmh 4gb..anoigeis O upologisths mou ,vriskeis to stickaki kai patas idiothtes..kaneis format FAT32 gia na mn uparxei tpt mesa..afou to kaneis auto..katevazeis to programma..UnetBootin.. exw dwsei link..Dialegeis Diskos/eikonas kai pas me browser sto .iso pou katevases..patas egkatastash kai otan ginei kaneis rr to pc me to stickaki panw sto pc..kai patas F12 gia na sou vgalei to boot menu..pas katw katw pou leei HDD kai epilegeis na bootarei apo ekei..toso aplo :) pes m gia apories
Link to comment
Share on other sites

t ekana k rr k ola... kai m exi mesa sto stickaki 5 arxia mono... den exei kati gia na tre3w...

 

dn anoigeis to stickaki..Kaneis restart to pc..kai otan sou anoigei kai s vgazei maurh othoni patas sunexeia f12..tha s vgalei na dialekseis epiloges..katw katw leei HDD kapou...patas ekei kai mpaineis..otan s vgalei stis entoles t backtrack patas..Startx kai mpainei sto grafiko perivalon..Thelw na pw.. den anoigeis ton upologisth kanonika kai perimeneis na mpeis sta windows..me to p patas to koumpi tou ypologisth patas sunexeia F12.. kai kaneis oti s eipa
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...