Jump to content

Recommended Posts

Posted

Γεια σας guys !

Σαν θέμα εργασίας στην τεχνολογία(Α Λυκείου) μετά από αρκετή συζήτηση με τον καθηγητή μου κατέληξα να επιλέξω ένα θέμα με σύγκριση λογισμικών.

Λοιπόν αποφάσισα να συγκρίνω Windows 7(το λογισμικό που χρησιμοποιώ τώρα) με Ubuntu (version 10.10) .

Έχω χωρίσει τον ένα από τους  δύο δίσκους μου σε partitions και στο ένα partition πέρασα τα 7 και στο άλλο θα περάσω τα Ubuntu.

Θα ήθελα λοιπόν αν μπορείτε να μου πείτε σε ποιους τομείς να επιμείνω και να αναλύσω

Μέχρι τώρα έχω σκεφτεί τα εξής ¨

• Πρώτα από όλα θα αναφέρω τα κλασσικά δηλαδή ότι τα ubuntu δεν είναι για gaming , μετά θα αναφερθώ στο firewall κτλπ .
    Ύστερα :
    Θα τρέξω συγκεκριμένα τεστ και στα δύο λογισμικά όσο να αναφορά το hardware.
    Θα δοκιμάσω διάφορα προγράμματα και να τα χωρίσω σε κατηγορίες (πχ browsers κτλπ) και να δω που τρέχουν καλύτερα.
    Θα δω πόσο RAM και CPU χρησιμοποιεί το κάθε λογισμικό
    Μπορεί να αναφερθώ και σε L2JServer (πλάκα κάνω) xD
    Tο Ubuntu είναι λειτουργικό ανοικτού κώδικα και μπορούμε να επεξεργαστούμε το λειτουργικό αν έχουμε γνώσεις προγραμματιστή και είναι ελεύθερο.
    Από την άλλη τα Λειτουργικά της MS είναι κλειστού κώδικα και δεν μπορούμε να τα πειράξουμε, και στην τελική δεν ξέρουμε τι κρύβει ο κώδικας τους.

Όποια άλλη ιδέα ας την κάνετε ποστ !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Posted

dn xriazete na anafertheis sto l2 sugkekrimena, boreis na peis gia to gaming genika.  Epishs boreis na anafertheis pio OS einai pio eualoto se hackers ious ktlp

ennoeite auto me proto apo ola to firewall

Posted

Μπορείς να πεις ότι το Ubuntu είναι λειτουργικό ανοικτού κώδικα και μπορούμε να επεξεργαστούμε το λειτουργικό αν έχουμε γνώσεις προγραμματιστή και είναι ελεύθερο.

Από την άλλη τα Λειτουργικά της MS είναι κλειστού κώδικα και δεν μπορούμε να τα πειράξουμε, και στην τελική δεν ξέρουμε τι κρύβει ο κώδικας τους.

Posted

Μπορείς να πεις ότι το Ubuntu είναι λειτουργικό ανοικτού κώδικα και μπορούμε να επεξεργαστούμε το λειτουργικό αν έχουμε γνώσεις προγραμματιστή και είναι ελεύθερο.

oo efxaristo mpike stn lista

• 4 weeks later...
Posted

1) Καταρχήν τα τεστ του υλικού είναι ανεξάρτητα του λειτουργικού.

2) Σε οποιαδήποτε διανομή linux μπορείς να τρέξεις οποιαδήποτε εφαρμογή παίζει σε windows μέσω ενός προσομοιωτή, εν ονόματι wine, οπότε είναι άκυρο ότι δεν μπορείς να παίξεις παιχνίδια κτλπ(παίζω l2 και warcraft άνετα στο λαπιτόπι μου).

UBUNTU +/-

Στα συν:
* Υποστήριξη από μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές κοινότητες(+forums).
* Υποστήριξη αναβαθμίσεων μέσω repository locations για κάθε εφαρμογή.
* Ασφάλεια.(εδώ μπορείς να βάλεις μια σημείωση πως δεν υπάρχει και νόημα να ασχοληθούν hackers με αυτό το λογισμικό καθώς έχει 2% περίπου μερίδιο αγοράς)
* Η δύναμη της ευελιξίας. Μπορείς εύκολα και γρήγορα να διαμορφώσεις όπως θες τον υπολογιστή σου.
* Οικονομία στον μέσο χρήστη/αποφυγή ηλεκτρονικής πειρατείας. Ένας μέσος χρήστης μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες του χωρίς να μπει στην διαδικασία να πληρώσει είτε να χρησιμοποιεί "σπασμένα" προϊόντα.

Στα μείον:
* Δυσκολία στην χρήση. (Εδώ μπορείς να σημειώσεις πως δύσκολο είναι αυτό που δεν είμαστε εξοικειωμένοι, άρα αν ήμασταν εξοικειωμένοι με τις linux διανομές θα μας φαίνονταν τα windows δύσκολα.)
* Απαίτηση για advanced γνώσεις, σε περίπτωση που δεν τα χρησιμοποιούμε μόνο για τα βασικά.

ΥΓ: ΒΑΣΙΚΑ=ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ/ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ/ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ και σε καμιά περίπτωση gaming(για τον απλό λόγο, όπου οι υπολογιστές φτιάχτηκαν για να μας βοηθούν στις δουλειές μας, άσχετα που έχουν την δυνατότητα του gaming. Υπάρχουν άλλες κονσόλες αποκλειστικά για gaming.)