Jump to content

Recommended Posts

Posted

Αφιερωμένο στις μανάδες μας που μας δίδαξαν τόσα σπουδαία πράγματα ώστε να πορευτούμε στη ζωή μας.όπως:

1.Την εκτίμηση τις δουλειάς του άλλου <Αν πρόκειται να σκοτωθείτε με τον αδερφό σου βγείτε έχω,μόλις τελείωσα το σφουγγάρισμα>

2.Την αξια τις προσευχής <Προσευχήσου να βγει ο λεκές από το χαλι>

3.Τον προγραμματισμό στα ταξίδια <Αν την άλλη Δευτέρα που θα έρθω στο σχολειό για το τρίμηνο δεν έχεις καλούς βαθμούς καλλίτερα να φύγεις από το σπίτι>

4.Τι λογική <Δεν έχει γιατί,γιατί έτσι είπα εγώ>

5.Την τετράγωνη λογική <Αν πέσεις θα ματώσεις τα γόνατα σου,θα φας k το ξύλο τις χρονιάς σου γιατί θα σκίσεις το παντελόνι σου>

6.Την προνοητικότητα <άλλαξε το βρακί σου,αν χτυπήσεις και σε πάνε στο no

7.Τι δικαιοσύνη <Θα κάνεις κι εσύ παιδιά,μακάρι να σου κάνουν τα ίδια>

8.Τι γενετική <Όλα τα χούγια του πατέρα σου πήρες>

9.Τι διορατικότητα <Περίμενε να πάμε σπίτι k θα δεις>

10.Την ειρωνεία <Σταμάτα να κλαις χωρίς λόγο γιατί θα σε κάνω να κλαις με λόγο>

11.Την ευλυγισία <Ωραίο πλύσιμο έκανες,το σβέρκο σου τον είδες;>

12.Την όσμωση <Κλείσε το στόμα σου k φάε το φαΐ σου>

13.Τι σοφια <Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις>

14.Την ιατρική <Σταμάτα να αλληθωρίζεις γιατί στο τέλος θα μείνεις αλλήθωρος>

15.Την αξιοπρέπεια <κάντε τώρα ένα παιδάκι,εγώ είμαι εδώ να σας το μεγαλώσω> k τρία χρονια αργότερα: <Οποιος κάνει παιδιά κάθεται k τα μεγαλώνει,αρκετά,εγώ μεγάλωσα τα δικά μου>

16.Την υπομονή <Θα το ανοίξουμε στο σπίτι>

17.Την ταχυδακτυλουργική <Εξαφανίσου αμέσως>

18.Την κοινωνικότητα <Εκεί που θα πάμε τώρα δε θα μιλάς,θα καθίσεις φρόνιμος και δε θα ζητήσεις τίποτα αν με κανεις ρεζίλι αλίμονο σου>

19.Και τέλος την ελευθερια του λόγου <Δε θα γυρίσει ο πατέρας σού. Όλα θα του τα πω>

20. Αντοχή <Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι αν δεν τελειώσεις τα ρεβύθια σου.>

21. Καιρικό φαινόμενο <Το δωμάτιο σου είναι σα να το χτύπησε τυφώνας.>

22. Υποκρισία <Ό,τι σου λέω εγώ σου φαίνεται παράλογο. Εσύ τα ξέρεις όλα κι εγώ είμαι παράλογη, έτσι;>

23. Βιολογικός κύκλος <Συνέχισε την γκρίνια και θα δεις! Εγώ σε γέννησα, εγώ σε θα σε σκοτώσω.>

24. Παράδειγμα συμπεριφοράς <Που τα ‘μαθες αυτά, ρε παιδάκι μου; Γιατί δεν βλέπεις τον αδερφό σου; Έτσι κάνει;>

25. Ζήλεια <Εγώ στην ηλικία σου δεν είχα παπούτσια να φορέσω. Χιλιάδες παιδάκια σήμερα γυρνάνε ξυπόλητα. Μην είσαι αχάριστος.>

26. Υπερευαισθησία <Βάλε το πουλόβερ σου. Κάνει κρύο και δεν το καταλαβαίνεις.>

27. Χιούμορ <Αν κοπείς με το μαχαίρι μην έρθεις κλαίγοντας σε μένα γιατί θα τις φας από πάνω.>

28. Ενηλικίωση <δεν φας όλο το φαΐ σου δεν θα μεγαλώσεις.>

29. Καταγωγή <Όταν σου δίνουν κάτι να λες ευχαριστώ. Μην είσαι βλάχος.>

30.Ζωολογια<κουνήσου βόδι κοιμασαι όρθιος>

31.πολεμικές τέχνες<αν σε δεκα λεπτα δεν ερθεις να μου πεις το μάθημα θα σκοτωθούμε>

32.ιστορια<δεν εχεις ζησει εσυ φτώχεια για να εκτιμας >

33.προφητειες<ακου τη μανα σου και δεν θα χασεις>

34 ισότητα<τι εισαι αντρας για να γυριζεις αργα στα σοκάκια>

35 δημοκρατία<στις 12 η πόρτα κλειδώνει θες ελα θες μην ερχεσαι.Εδώ ειναι σπιτι όχι μπάχαλο.>

36..την πιστη στην οικογένεια: "να παντρευτείς, τι θα γυρνάς σαν το ρεμάλι από εδώ κι από εκεί?" κι όταν πλέον είσαι παντρεμένος/η: "στα έλεγα εγώ...πάτε και παντρεύεστε και σας βάζουν στο βρακί τους!".

37..τον πολλαπλασιασμό:"μην κάνετε παιδιά έχουν βάσανα και υποχρεώσεις" (κι εκείνη έχει 3 η 4 παιδιά!)

38..την αυτοεκτίμηση:"θα δεις θα σε βαρεθεί και θα σε πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα"!!!!

39....την επίκληση στην αυθεντία: "Αν σε ρωτήσουν... θα πεις η μαμά μου μου είπε..."

40..σταθερότητα στην αναγνώριση των συνανθρώπων:κανεις μ@λ@κια που τη κάνουν όλοι ''και τι με νοιάζει εμενα τι κάνουν οι άλλοι' αλλά: κάνεις μαλακια που τη κάνουν λίγοι ''τι πράγματα είναι αυτά?Δες το Γιώργο της Μαρίας!δε θα το κανε ποτε!αυτό είναι παιδί που αναγνωρίζει όχι εσύ!''