Jump to content

Recommended Posts

Posted

image.jpg.943c7b40d359ac2f6cd00187978a0c76.jpg.5113c8fa192afebf263db799f582b2e3.jpg

Σύμφωνα με αναφορά του Forbes, η FIFA δοκίμασε το σύστημα AI στο προηγούμενο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, Club World Cup, χωρίς όμως να δώσει πρόσβαση στους διαιτητές. Το σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον αυτή την περίοδο είναι το VAR, αλλά ορισμένες φορές η φάση είναι τόσο οριακή που ο διαιτητής βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού πρέπει να αποφασίσει σχετικά γρήγορα ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η νέα τεχνολογία θα χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να καθορίζει τη γραμμή του offside ακριβώς την ίδια στιγμή που δίνεται η πάσα ενώ παράλληλα θα παρακολουθεί και τα άκρα των παιχτών που έχουν συμμετοχή στη φάση. Το σύστημα εντοπισμού των άκρων θα παρακολουθεί έως και 20 διαφορετικά σημεία για να εξαλειφθούν οι αμφισβητούμενες φάσεις και κάνοντας φυσικά ευκολότερη τη ζωή των διαιτητών.

15776461078153.jpg.f559c6b135c879efeb0a9b5bf1ed7ba0.jpg

Η FIFA αν και έμεινε ευχαριστημένη από τις πρώτες δοκιμές, θέλει να δοκιμάσει το σύστημα και σε άλλους αγώνες με στόχο αυτό να είναι έτοιμο στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο διευθυντής τεχνολογίας ποδοσφαίρου και καινοτομίας της FIFA, Johannes Holzmüller, δήλωσε στο Forbes  πως συνεργάζονται με εταιρίες ούτως ώστε να εκπαιδεύσουν το AI να παίρνει όσο το δυνατόν γρηγορότερες, ακριβέστερες και αυτοματοποιημένες αποφάσεις.

Ένα από τα μειονεκτήματα του VAR είναι ότι χρειάζονται αρκετά λεπτά προτού ο διαιτητής πάρει απόφαση, ειδικά σε σφυρίγματα τα οποία δεν είναι ξεκάθαρα ούτε με τη βοήθεια του replay. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «χαλάει» ο ρυθμός των ομάδων. Με το AI, ο διαιτητής θα μπορεί να αποφασίζει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

The Next Web

View the full article

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...