Jump to content

Recommended Posts

Posted

huawei.jpg.8c35ad2c0e4595395cb3b0e2f87f46b6.jpg

Η κίνηση αυτή θεωρείται απάντηση στον αποκλεισμό της Huawei από τα Google Play Services, έναν περιορισμό που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση από τον περασμένο Μάιο ως αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θεωρείται μέτρο προστασίας των υπολοίπων κινεζικών εταιρειών προκειμένου να μη βρεθούν σε παρόμοια θέση. Όπως αναφέρει το Reuters, η κίνηση αυτή ονομάζεται Global Developer Service Alliance (GDSA) και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τον επόμενο μήνα, χωρίς να είναι σαφές αν το χρονοδιάγραμμα επηρεαστεί από την πρόσφατη επιδημία του κοροναϊού. Αρχικά, η πλατφόρμα θα καλύπτει 9 περιοχές, συμπεριλαμβανομένου της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Ρωσίας. 

Η Oppo και η Vivo, ανήκουν στον κινεζικό κατασκευαστή ΒΒΚ Electronics, ο οποίος βρίσκεται πίσω και από την OnePlus και τη Realme, χωρίς όμως το δημοσίευμα να αναφέρει τη συμμετοχή των δύο αυτών εταιρειών στην πλατφόρμα. Μαζί οι τέσσερις κατασκευαστές που συμμετέχουν στο εγχείρημα, ήταν υπεύθυνες για το 40.1% των συνολικών αποστολών κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, το τέταρτο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με την IDC. Σε αντίθεση με τη Huawei, η Oppo, η Vivo και η Xiaomi, έχουν πλήρη πρόσβαση στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google για την πλατφόρμα του Android.

Η Google, οι υπηρεσίες της οποίας είναι απαγορευμένες στην Κίνα, σημείωσε κέρδη περίπου 8,8 δισ. δολαρίων το 2019 από το Play Store, ενώ σ'αυτό διαθέτει εκτός από εφαρμογές και παιχνίδια, και άλλου είδους περιεχόμενο όπως ταινίες και βιβλία, εισπράττοντας προμήθεια 30% σε κάθε πώληση. Σύμφωνα με την Nicole Peng της Canalys, με τη δημιουργία της συμμαχίας, κάθε εταιρεία που συμμετέχει σ' αυτή θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι άλλες σε διάφορες περιοχές όπως η Xiaomi στην Ινδία, η Vivo και η Oppo στη Νοτιοανατολική Ασία και η Huawei στην Ευρώπη. Επιπλέον, η συμμαχία αναμένεται «να έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη έναντι της Google». Ανάμεσα στους τρόπους που μπορούν να δημουργήσουν νέα έσοδα, περιλαμβάνεται η δημιουργία App Store, οι προεγκατεστημένες εφαρμογές, οι διαφημίσεις αλλά και τα τυχερά παιχνίδια.

Η Huawei αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα, το Harmony OS, ως την εναλλακτική λύση στο Android, με στελέχη της εταιρείας να έχουν αναφέρει επανειλημμένως ότι θα προτιμούσαν την επιστροφή στα Google Play Services αν υπάρχει λύση σε πολιτικό επίπεδο. Για την ώρα, η κινεζική εταιρεία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα αποκαλυπτήρια του επόμενου κορυφαίου της smartphone, της σειράς P40, η οποία θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαρτίου στο Παρίσι και η οποία θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Νωρίτερα, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της αναδιπλούμενο smartphone.

View the full article

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...