Jump to content

Better Life Challenge: Διαγωνισμός με έπαθλο έναν καλύτερο κόσμο


Advertisements

Recommended Posts

1216966393_BetterLifeChallenge.jpg.abc1f5e3a6ffbab32d85d884344f69a5.jpg

Μέσα από ριζοσπαστικές λύσεις και πρωτότυπες ιδέες, ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να λύσει καθημερινά προβλήματα, βοηθώντας στην κοινωνική πρόοδο και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Σε αυτόν τον άξονα κινείται το Better Life Challenge, ο διαγωνισμός καινοτομίας της Κωτσόβολος που εστιάζει γύρω από τους ανθρώπους με αναπηρίες.

Έχοντας ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του SingularityU Greece Summit το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου, εκδήλωσης στην οποία η Κωτσόβολος ήταν premium partner, το Better Life Challenge αποτελεί μία πρωτοβουλία με στόχο τη βοήθεια των συνανθρώπων μας με αναπηρίες. Μέσα από την ενέργεια αυτή, η Κωτσόβολος θα βραβεύσει τις τρεις καλύτερες λύσεις που μπορούν εμπράκτως να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των τελευταίων με τα κάτωθι έπαθλα:

  • Στην πρώτη ομάδα θα απονεμηθεί χρηματικό ποσό 10.000€ και υποτροφίες πτυχίου master από το BCA College
  • Στη δεύτερη ομάδα θα δοθεί δωροεπιταγή Κωτσόβολος συνολικής αξίας 2.000€
  • Στην τρίτη ομάδα θα δοθεί δωροεπιταγή Κωτσόβολος συνολικής αξίας 1.000€

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους με την Κωτσόβολος να καλωσορίζει πανεπιστημιακές ομάδες, startuppers, λάτρεις της τεχνολογίας και των εφευρέσεων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Συμμετοχή εξ άλλου μπορούν να δηλώσουν φυσικά πρόσωπα, ομάδες ή ακόμα και νεοφυείς επιχειρήσεις με την προθεσμία υποβολής να λήγει στις 31 Ιανουαρίου του 2020.

Για να ληφθεί υπ’ όψιν μία ιδέα μάλιστα, δεν απαιτείται να είναι ολοκληρωμένη, αφού δεκτά θα γίνονται ανεπτυγμένα έργα χωρίς οριστικοποιημένη λύση, ανεπτυγμένα έργα με μία πρόταση για μία συγκεκριμένη τεχνική λύση καθώς επίσης και μερικώς ανεπτυγμένες τεχνικές λύσεις με μία πρόταση για την τελική λύση. Όπως αντιλαμβάνεστε θα πρέπει μεν να έχετε σημειώσει κάποια πρόοδο, όμως ακόμα κι αν απέχετε από την ολοκλήρωση του έργου σας, θα είστε σε θέση να το δηλώσετε για τον διαγωνισμό.

Μέσα από παρόμοιους διαγωνισμούς άλλωστε έχουν προκύψει ή/και αναδειχθεί στο παρελθόν εντυπωσιακές ιδέες, ικανές να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας –αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Πρότζεκτ όπως η τεχνητή ίριδα από τη HumanOptics, το διαγνωστικό σύστημα καρδιακών επεισοδίων της Boston Scientific, το σύστημα ελέγχου γλυκόζης χωρίς την ανάγκη χρήσης βελόνας από την Abbott, τα φλιπ-φλοπ SweetFoam με το αρνητικό ανθρακικό αποτύπωμα και τα ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα (βλ. Lime) που έχουν κατακλύσει τους δρόμους των μεγάλων πόλεων ανά τον κόσμο είναι μόνο μερικά από αυτά.

Με αφορμή το Better Life Challenge, αξίζει να κάνουμε μια αναφορά στο SingularityU Greece Summit. Πρόκειται για ένα ετήσιο συνέδριο που περιστρέφεται γύρω από τις πρωτότυπες και πρωτοποριακές ιδέες, αποτελώντας παράλληλα σημείο αναφοράς για την τεχνολογία, την καινοτομία και τα start ups σε παγκόσμια κλίμακα. Φέτος μάλιστα διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά –και πάλι σε ελληνικό έδαφος- προσελκύοντας φημισμένους ομιλητές και πλήθος συνέδρων, βάζοντας για τα καλά τη χώρα μας στον χάρτη του οικοσυστήματος της καινοτομίας.

Αν λοιπόν τα παραπάνω σας κίνησαν την περιέργεια, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το site της ενέργειας, όπου μπορείτε να μάθετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες και βέβαια να δηλώσετε συμμετοχή.

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...