Jump to content

Εξαιρετικά εντυπωσιακή η νέα frame-less τηλεόραση QLED 8K της Samsung, Q950


Advertisements

Recommended Posts

IMG_20200105_1956302.jpg.536999413c1d1b5bb438b41b6ac98cfd.jpg

Το χαρακτηριστικό που καθιστά τη σειρά Q950 ξεχωριστή είναι ο frame-less σχεδιασμός (zero-bezel) της Infinity Screen όπως την ονομάζει η εταιρεία, για τον τέλειο εναρμονισμό της με το περιβάλλον, καθώς η εικόνα δεν περιορίζεται από κάποιο πλαίσιο. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, τα εικονοστοιχεία καλύπτουν το 99% της πρόσοψης. Στην πραγματικότητα ωστόσο υπάρχει ένα πολύ μικρό πλαίσιο όπως παρατηρήσαμε από κοντά, το οποίο δεν έχει πάχος περισσότερο από 2,3 χιλιοστά. Η Q950 επίσης είναι εξαιρετικά λεπτή, με πάχος μόλις 15 χιλιοστών, κάτι που αναμφισβήτητα αποτελεί κατόρθωμα αν λάβουμε υπόψη ότι πέρα από το hardware που έπρεπε να «χωρέσει» διαθέτει και ένα πλήρες σετ ηχείων.

Όπως αναφέραμε, χάρη στον εξαιρετικά λεπτό, χωρίς πλαίσιο σχεδιασμό, η Q950 εναρμονίζεται με το περιβάλλον στο οποίο έχει τοποθετηθεί και σε αυτό συμβάλει και το χαρακτηριστικό Adaptive Picture, που αναγνωρίζει τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στον φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου και προσαρμόζει αυτομάτως την αντίθεση και την φωτεινότητα της τηλεόρασης για να βελτιστοποιήσει την εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στα πιο έντονα φωτισμένα δωμάτια, η τηλεόραση θα προβάλλει ευκρινή εικόνα διατηρώντας την αντίθεση.

IMG_20200105_195455.jpg.e6eb9ae122b99db4fd1438b7cdbafd17.jpg

Στην εμπειρία θέασης βοηθάει επίσης και το νέο σύστημα ήχου που διαθέτει η Q950, και το οποίο περιλαμβάνει ένα σύνολο οδηγών που βρίσκονται στο πίσω μέρος της τηλεόρασης αλλά και δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, τον επεξεργαστή AI Quantum της εταιρείας και την τεχνολογία OTS+. O επεξεργαστής Quantum Processor 8K σε συνδυασμό με την τεχνολογία Object Tracking Sound Plus αναγνωρίζει προς τα που κινούνται διάφορα αντικείμενα στην εικόνα, και «μετακινεί» τον ήχο στους οδηγούς που βρίσκονται στο πίσω μέρος αλλά και περιμετρικά της τηλεόρασης για να τον ταιριάξει με τα αντικείμενα στην εικόνα και να δώσει την αίσθηση ενός συστήματος surround 5.1 καναλιών. Το αποτέλεσμα μάλιστα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και πολυδιάστατο με τη λειτουργία Q-Symphony όταν με το σύστημα ήχου της τηλεόρασης προσαρμοστεί και μία soundbar.

IMG_20200105_195725.jpg.a07426e960b3567fa68b12becb8c2a7c.jpg

Ο επεξεργαστής Quantum Processor 8K διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες AI upscaling που χρησιμοποιούν αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης (machine learning) για την ανάλυση και την αναγνώριση των χαρακτηριστικών κάθε εικονοστοιχείου ξεχωριστά. Στη συνέχεια επαναφέρει και αποκαθιστά διάφορα στοιχεία μίας εικόνας για να την προβάλει με εξαιρετική, σύμφωνα με τη Samsung, ευκρίνεια, ανεξάρτητα από την πηγή του περιεχομένου (αν είναι 4K ή Full HD).  

H τηλεόραση επίσης διαθέτει και την τεχνολογία AI ScaleNet, η οποία επιτρέπει το streaming περιεχομένου 8K ακόμα και όταν το διαθέσιμο bandwidth είναι αρκετό μόνο για 4K streaming. Η Samsung λέει ότι με την τεχνολογία AI ScaleNet συμπιέζει το περιεχόμενο καθώς φεύγει από τον server του πάροχου του περιεχομένου (π.χ της υπηρεσίας Amazon Prime Video) και στην συνέχεια το αποκαθιστά καθώς φτάνει στην τηλεόραση, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες με πιο αργές συνδέσεις Internet. 

IMG_20200105_184539.jpg.1a27d518a15fdcb56c88260a22efcc96.jpg

Η τηλεόραση διαθέτει τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένο μικρόφωνο ώστε ο χρήστης της να μπορεί να χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές και υποστηρίζει τόσο τον ψηφιακό βοηθό της Samsung, Bixby όσο και τους Google Assistant και Amazon Alexa. Το «pairing» με κινητά τηλέφωνα Android χάρη στο χαρακτηριστικό Tap View για το mirroring του περιεχομένου είναι ιδιαίτερα απλή υπόθεση (με ένα tap κοντά στην οθόνη) ενώ στην διάθεση του χρήστη είναι και το χαρακτηριστικό Digital Butler για τον έλεγχο WiFi και Bluetooth συσκευών στο σπίτι ή ακόμα και εκείνων που δεν συνδέονται στο Internet (τις μη-IoT συσκευές στο σπίτι μέσω τεχνολογίας υπερύθρων). Η Samsung δεν ανακοίνωσε τις τιμές για τα τρία μοντέλα Q950.

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...