Jump to content

Η Τουρκία παρουσίασε τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα μάρκας TOGG


Maxtor

Recommended Posts

131313.jpg.6ef885207657183b141971c07db2e

Το εγχείρημα ήταν ένας μακροπρόθεσμος στόχος του Προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και του κυβερνώντος κόμματος ως μία επίδειξη της οικονομικής ισχύος της χώρας.

Μιλώντας στην τελετή παρουσίασης, ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι στόχος της Τουρκίας δεν είναι να πουλήσει το αυτοκίνητο της στην εγχώρια αγορά αλλά και να καταστήσει την μάρκα παγκόσμιας εμβέλειας, ξεκινώντας από την Ευρωπαϊκή ήπειρο. «Όλοι μαζί είμαστε μάρτυρες του 60ετούς ονείρου της Τουρκίας να γίνεται πραγματικότητα» αναφερόμενος στα αποτυχημένα σχέδια της Τουρκίας στο παρελθόν να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο. «Όταν δούμε αυτό το αυτοκίνητο στους δρόμους όλου του κόσμου, τότε θα έχουμε εκπληρώσει τον στόχο μας».

Μετά την ομιλία του, ακολούθησε η παρουσίαση ενός μοντέλου SUV σε κόκκινο χρώμα και ενός sedan σε γκρι χρώμα που έφεραν την επωνυμία TOGG, ουσιαστικά της κοινοπραξίας που τα κατασκευάζει. Ο Tayyip Erdogan δήλωσε επίσης ότι οι υποδομές για την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι έτοιμες σε εθνικό επίπεδο μέχρι το 2022. Ο Tayyip Erdogan είχε αποκαλύψει τα σχέδια για την κατασκευή του Τουρκικού αυτοκινήτου τον Νοέμβριο του 2017 και τότε είχε πει ότι ο στόχος ήταν η εξολοκλήρου κατασκευή του από την Τουρκία μέχρι το 2021.

122.jpg.324b65f7e1c38284d4d08eaa50dce62b.jpg

Η Τουρκία εξάγει ήδη πολλά οχήματα στην Ευρωπαϊκή αγορά καθώς υπάρχουν εργοστάσια στην χώρα από τις Ford, Fiat Chrysler, Renault, Toyota και Hyundai. Το εγχείρημα που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο, θα λάβει κρατικές επιχορηγήσεις καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις. Τα μοντέλα θα κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο στην Bursa, στην Βορειοδυτική Τουρκία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το εργοστάσιο θα παράγει πέντε μοντέλα, και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα αγοράσει 30 χιλιάδες οχήματα μέχρι το 2035.

 Η κοινοπραξία, που ονομάζεται TOGG (Turkish Automobile Initiative Group) δημιουργήθηκε στα μέσα του 2018 από τις εταιρείες Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell και Zorlu Holding. Την θέση του CEO της TOGG, κατέχει ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Bosch, ο Gurcan Karakas ενώ ο COO της εταιρείας είναι ο Sergio Rocha, πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της General Motors στην Κορέα. Η παραγωγή των πρώτων μικρών SUV της εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

Να αναφέρουμε ότι τα δύο πρωτότυπα TOGG SUV και Sedan σχεδιάστηκαν από τον οίκο Pininfarina και θα διατεθούν σε δύο εκδόσεις με ηλεκτροκινητήρες 200hp και 400hp. Οι εκδόσεις με την μεγαλύτερη ισχύ θα επιταχύνουν από τα 0-100km/h μέσα σε 4,8 δευτερόλεπτα και θα επιδεικνύουν αυτονομία 500km. Επίσης οι μπαταρίες τους θα φορτίζουν μέχρι το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Reuters

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...