Jump to content

Sony Xperia 5 Review - Ιδιαίτερο και ακριβό


Maxtor

Recommended Posts

front.jpg.1e8af1e4b61ec4920c994a897cd677

Αν και διατηρεί ως επί το πλείστον τις βασικές αρχές του σχεδιασμού που γνωρίσαμε με το Xperia 1, και μαζί την τολμηρή αναλογία 21:9 στην οθόνη, η τελευταία είναι μικρότερης διαγωνίου και ανάλυσης FHD+. 

Αυτή είναι και η βασική διαφορά τους, καθώς το μικρότερο Xperia 5 έχει σχεδόν όλα όσα και το Xperia 1 από άποψη εξοπλισμού και δυνατοτήτων, δηλαδή κορυφαίο SoC, τριπλή κάμερα 12MP, στερεοφωνικά ηχεία, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο μεταλλικό πλαίσιο, ξεχωριστό πλήκτρο για την κάμερα, αδιαβροχοποίηση, υποδοχή microSD κ.ά. Παρά ταύτα έχει ελαφρώς μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία 3140mAh έναντι 3330mAh. 

Η τιμή (€799), αν και σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη του Xperia 1 (€999) παραμένει σε υψηλά επίπεδα πάντως, καθιστώντας την συσκευή απλησίαστη για αρκετούς χρήστες που θα βρουν αρκετές άλλες λύσεις στην αγορά με καταγωγή από την Κίνα, να προσφέρουν παρόμοιο επίπεδο εξοπλισμού ή και υψηλότερο. Η εξαιρετικά προσεγμένη κατασκευή της συσκευής της Sony και το φινίρισμα βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα πάντως, και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις ναυαρχίδες της Apple και της Samsung κατά την άποψη μου, ωστόσο αυτό δεν αρκεί από μόνο του –ούτε και το λογότυπο στην «πλάτη»- για να δικαιολογήσει το επίπεδο τιμής.

Ο διαχρονικός σχεδιασμός είναι χαρακτηριστικός «Sony» και ακροβατεί μεταξύ του συντηρητικού στοιχείου, κυρίως εξαιτίας των αυστηρών «γραμμών» και της επιμονής της εταιρείας στα μεγάλα περιθώρια, και της φρεσκάδας που φέρνει το στρογγυλεμένο πλαίσιο και η αναλογία 21:9 της οθόνης που καθιστά τη συσκευή μακρόστενη και επομένως ξεχωριστή σε σχέση με τις υπόλοιπες. 

Οι διαστάσεις της Xperia 5 είναι 158 x 68 x 8,2 χιλιοστά, και παρά το μεγάλο ύψος των 160 χιλιοστών σχεδόν, είναι πολύ βολικό στη χρήση, καθώς είναι κομψότερο από το Xperia 1 και από άλλες ναυαρχίδες.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...