Jump to content

Η HP επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Xerox για την εξαγορά της


Maxtor

Recommended Posts

hp.jpg.345b3fc4fde96b39bb86ff16932d60b7.

Η HP προχώρησε εχθές σε ανακοίνωση που επιβεβαίωσε ότι η Xerox ενδιαφέρεται για την εξαγορά της και πως αυτή τη περίοδο οι δύο εταιρείες έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις. Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal μάλιστα, η Xerox έχει ήδη κάνει πρόταση εξαγοράς με το ποσό να ξεπερνάει τα $27 δισεκατομμύρια. Αν το ποσό βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα, τότε είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για να το αγνοήσει η HP, και ακριβώς για αυτό το λόγο προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της.

Αυτό που είναι παράδοξο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, είναι ότι η HP έχει μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, η οποία φτάνει τα $29 δισεκατομμύρια όταν η Xerox Holdings Corporation εκτιμάται ότι αξίζει περίπου $8 δισεκατομμύρια.  H HP επίσης έκανε γνωστό στην ανακοίνωση της ότι δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που οι δύο εταιρείες συζητούν το ενδεχόμενο συγχώνευσης. Σύμφωνα με αναλυτές, οι δύο εταιρείες πρόκειται θα εξοικονομούν $2 δισεκατομμύρια τον χρόνο αν συνδυάσουν τις επιχειρήσεις τους (και οι δύο κατασκευάζουν εκτυπωτές γραφείου κ.ά).

Να θυμίσουμε ότι η Hewlett-Packard ήταν μία από τις εταιρείες πληροφορικής που ξεχώρισαν στα πρώτα χρόνια της Silicon Valley. Η εταιρεία διασπάστηκε σε δύο εταιρείες το 2014, την HP που ανέλαβε το κομμάτι των υπολογιστών και εκτυπωτών και την HP Enterprise που ανέλαβε τους διακομιστές και το λογισμικό για επιχειρήσεις. Η αξία της μετοχής της HP αφότου επιβεβαιώθηκαν τα νέα για την πρόταση της Xerox αυξήθηκε κατά 6,36% εχθές ενώ της Xerox κατά 3,55%.

TechCrunch

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...