Jump to content

Κρίσιμης σημασίας για τη νέα γενιά Xbox τα «backwards compatibility» και «cross-gen gaming»


Maxtor

Recommended Posts

jbareham_190607_0906_xbox_scarlett_0002.

Κάτι ακόμα που είναι κρίσιμης σημασίας, είναι η «συμβατότητα προς τα πίσω» που θα παίξει μεγάλο ρόλο στον σχεδιασμό της νέας γενιάς της κονσόλας που έχει τη κωδική ονομασία «Project Scarlett».

«Διασφαλίζοντας ότι και οι τέσσερις γενιές περιεχομένου – ότι τα παιχνίδια του πρώτου Xbox που τρέχουν στο Xbox One σήμερα, τα παιχνίδια του 360 που τρέχουν στο Xbox One, τα παιχνίδια του Xbox One αλλά και τα νέας γενιάς παιχνίδια- τρέχουν στην επόμενης γενιάς πλατφόρμα είναι κρίσιμης σημασίας για εμάς» δήλωσε ο Phil Spencer και συμπλήρωσε ότι οι παίκτες και από τις τέσσερις γενιές της κονσόλας θα μπορούν να παίξουν μεταξύ τους.  

Επιπλέον, και σε μία κίνηση που ο Phil Spencer λέει ότι «είναι κατά κάποιο τρόπο πρωτόγνωρη» για τη Microsoft, η κονσόλα θα «σεβαστεί τη συμβατότητα των ελεγκτών που έχετε ήδη». O επικεφαλής του Xbox επισημαίνει την επένδυση πολλών παικτών σε εξατομικευμένα χειριστήρια και λέει πως η εταιρεία θέλει να διασφαλίσει ότι είναι συμβατά με τις μελλοντικές γενιές της κονσόλας επίσης.

Όλα τα παραπάνω είναι βεβαίως καλά νέα για τους φίλους του Xbox. Η διαδικασία της μετάβασης από την παλαιότερη κονσόλα στη νέα μπορεί να αποτελέσει πονοκέφαλο – εξαιτίας των περιορισμών στη «συμβατότητα προς τα πίσω» και στο «cross-gen παιχνίδι», πολλές φορές οι παίκτες κρίνουν ότι θα χάσουν μεγάλο μέρος της επένδυσης τους ενώ ορισμένες φορές αναβάλουν μέχρι και την αγορά της επόμενης γενιάς κονσόλας.

Η Microsoft, με όλα αυτά που σχεδιάζει, φαίνεται να δείχνει ότι σέβεται το κοινό του Xbox και τις επενδύσεις του (αγορές παιχνιδιών κ.λπ), κάτι που είναι ζωτικής σημασίας, αν όπως λένε ορισμένοι, η νέα γενιά της κονσόλας προορίζεται για να κυριαρχήσει στην αγορά από το λανσάρισμα της το επόμενο έτος.  

Engadget

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...