Jump to content

Η Samsung παρουσίασε το πρώτο 250GB SSD με 6ης γενιάς μνήμη 256Gb V-NAND


Maxtor

Recommended Posts

sam.jpg.322fb504f3fabcad8176a57d5391d8aa

Χάρη στην τεχνολογία «channel hole etching», η 6η γενιάς μνήμης V-NAND της Samsung διαθέτει 40% περισσότερα «κελιά» σε σύγκριση με την προηγούμενη 9x-layer single-stack δομή που χρησιμοποιούσε η εταιρεία.

Τώρα, η εταιρεία χρησιμοποιεί περισσότερα από 100 layers (136 layers) για την δημιουργία των 3D CTF (Charge Trap Flash) cells μνήμης. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας που χρησιμοποιεί το μοναδικό single-stack 3D memory die με τα περισσότερα από 100 layers είναι το 6th-generation V-NAND SSD χωρητικότητας 250GB. Χάρη στο νέο τύπο μνήμης, επιτυγχάνεται σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία περίπου 10% υψηλότερη απόδοση, ενώ η κατανάλωση μειώνεται κατά περίπου 15%. Επειδή ωστόσο τα chips μνήμης NAND flash τείνουν να είναι πιο ευάλωτα σε σφάλματα και στην υστέρηση κατά την ανάγνωση, η Samsung σχεδίασε ένα ειδικά βελτιστοποιημένο κύκλωμα που επιτρέπει την ταχύτερη δυνατή μεταφορά δεδομένων, 450μm για λειτουργίες εγγραφής και κάτω από 45μm για λειτουργίες ανάγνωσης.

Εκτός από το 250GB SSD, η Samsung σχεδιάζει να προσφέρει 512Gb three-bit V-NAND SSD και eUFS λύσεις μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Η 6η γενιά μνήμης V-NAND έρχεται 13 μήνες μετά το λανσάρισμα της προηγούμενης έκδοσης της, μειώνοντας τον κύκλο μαζική παραγωγής κατά τέσσερις μήνες σε σχέση με το παρελθόν. Χάρη στους ταχύτερους κύκλους ανάπτυξης, η Samsung σκοπεύει να επεκταθεί ακόμα πιο γρήγορα στην αγορά των solid state drives.

Engadget

Samsung

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...