Jump to content

[GR]Ο απόλυτος Gaming εξοπλισμός! by Blane


Blane

Recommended Posts

Λοιπόν ξαναχαίρεται σε όλους!

Το συγκεκριμένο topic έχει φτιαχτεί για όλους εκείνους που ξοδεύουν αρκετή ώρα μπροστά στο PC και απαιτούν την τελειότητα στο χρόνο του Gaming.

 

Ο απόλυτος Gaming εξοπλισμός!

 

Ξεκινώντας θα ήθελα να αναφερθώ στη ίδια την μονάδα.Οι τιμές σίγουρα έχουν πέσει και πλέον μπορεί καθένας να αγοράσει ένα αρκετά καλό Η/Υ.Συγκεκριμένα πριν αρχίσω με τα πάρτς θα ήθελα να τονίσω ότι δεν θα ήταν καλό να σκέφτεστε ΚΑΝ να αγοράσετε κάποιο laptop καθώς οι δυσκολίες κατά το παιχνίδι είναι αρκετές, όπως δυσκολία με το keyboard κλπ (εκτός αν κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα οπότε μπορούν να συνεχίσουν στην αγορά με το λαπτοπ τους.).

 

Ένας αξιόλογος Η/Υ κατ' εμέ θα ήταν κάτι σαν τον επόμενο: (Δεν θα συγκεκριμενοποιήσω στα παρτς καθώς θα φύγω από το θέμα)

 

Κεντρική Μονάδα

 

-Επεξεργαστής : Από παλιά συνιστώ Intel. Quad Core για τους απαιτητικότερους  και Dual Core (σε μεγάλες ταχύτητες) για τους λιγότερο.Όλοι εδώ ξέρουμε νομίζω πως ο επεξεργαστής βοηθά στην ομαλή λειτουργία πολλών ωρών μπροστά στην οθόνη και στην αποφυγή κολλημάτων και λοιπών προβλημάτων.

 

-Μνήμη : (RAM) Εγώ προσωπικά επειδή έχω ασχοληθεί με το setup των servers και ξέρω περίπου και τι θέλει ο gamer για να μην κολλάει τόσο στο online όσο και στο offline gaming συνιστώ : κάτι παραπάνω από 2GB (εγώ προσωπικά έχω 4) και έτσι θα είστε άνετοι στο να εκτελείτε πολλές ενέργειες ταυτόχρονα χωρίς προβλήματα(να ακούτε μουσική και να surfarte με 50 παράθυρα ανοικτά που λέει ο λόγος ^^).

 

-Δίσκος : Αν και τα καινούργια πακέτα προσφέρουν σκληρούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας αυτό εγώ το βρίσκω ανούσιο.Προσωπικά θα έλεγα ότι μπορείτε να έχετε ένα κεντρικό σκληρό με μεγααάλη χωρητικότητα και ώς δεύτερο (όπου θα έχετε το λειτουργικό και τα παιχνίδια) έναν Raptor WD 10k RPM.Ένας τέτοιος δίσκος μεγάλων ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ  θα σας προσφέρει άνεση και ευελιξία σε κάθε κίνησή σας.

 

-Κάρτα Γραφικών : Ο ρυθμός που βγαίνουν καινούργιες και καινούργιες δεν θα μου επιτρέψει να δώσω περισσότερο info στο θέμα αν και όπως όλοι φαντάζεστε αποτελεί έναν βασικότατο παράγοντα για κάθε Gamer.Το μόνο που θα πω είναι ότι προσωπική μου άποψη πρέπει να έχετε nVIDIA για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και κυρίως σε FPS παιχνίδια.

 

-Λοιπά χαρακτηριστικά : Φροντίστε να μην φορτώσετε τον Η/Υ με περιττά πάρτς εκτός από κάποια επιπλέον ίσως ψύκτρα και αν χρειαστεί και δεν έχει επαρκοί η μονάδα ανεμιστηράκια.

 

Αυτά όσον αφορά την μονάδα του Η/Υ που σκοπεύετε να κάψετε...(εεεε συγνώμη να χρησιμοποιήσετε :D)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Πάμε τώρα στα πιο σημαντικά μέρη που θα κάνουν το παιχνίδι σας να πετάει και να πετάτε και σεις ο ίδιος από την χαρά σας που θα νικάτε ΧD.

 

Εξωτερικός εξοπλισμός

 

-Πληκτρολόγιο : Θα δώσω αρκετές λεπτομέρειες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του Keyboard.Λοιπόν καταρχάς προσέξτε το κουμπί enter να είναι αρκετά μεγάλο και μπορείτε να το "χτυπήσετε" εύκολα, καθώς παίζει καίριο λόγο το κουμπί σε πολλάααααα παιχνίδια.Επίσης προσέξτε μήπως κάποιο κουμπί που χρησιμοποιεί το αγαπημένο σας παιχνίδι έχει κρυφτεί από άλλα ή δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμο.Επιλέξτε ένα πληκτρολόγιο ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ για να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα έχετε απώλειες έστω και κλασμάτων του δευτερολέπτου (πιστέψτε με αρκετές φορές παίζει μεγάλο ρόλο).Συνιστώ για εδώ ένα Logitech από G-Series.Εγώ έχω το G15 και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.

 

-Ποντίκι : Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα έχουμε μείνει αρκετά πίσω στα ποντίκια και επιτρέψτε μου να απορρίπτω τα Logitech/Microsoft που καταλύουν τις ελληνικές αγορές, ενθαρρύνοντας εσάς να κοιτάξετε στο εξωτερικό για κάποιο καλό ποντίκι.Πριν όμως το κάνετε αυτό θα έπρεπε να τσεκάρετε 2 και ΜΟΝΟ 2 μοντέλα που αξίζουν και είναι εύκολα ποσεγγίσιμα στις ελληνικές αγορές.Απευθύνομαι σε ένα μόνο μοντέλο της Logitech(G7) και στο μοναδικό της Microsoft που αξίζει το SideWinder.Τώρα συνιστώ να ψάξετε στο (skroutz.gr) εξωτερικό για Razer και SteelSeries.Προτιμήστε ενσύρματο με πολλά dpi επίσης για να μην έχετε προβλήματα με αντανακλαστικά κλπ.

 

-Mousepad : Αν και το 60% του πληθυσμού των Gamers δεν δίνει την παραμικρή σημασία στο pad και χρησιμοποιεί περιοδικά και άλλα τέτοια- ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Καταρχάς η επιφάνεια πρέπει να είναι μεγάλη (όχι κανονικό μέγεθος) και να μην είναι απλό ύφασμα.Συγκεκριμένα πρέπει να είναι Fibertek κατ' εμέ και πάλι συνιστώ Razer και SteelSeries.

 

-Ακουστικά : Ε εντάξει εδώ δεν χρειάζεται νομίζω να μιλάμε για Ελλάδα καθώς έχουμε την AKG που κρίνω αρκετά αξιόπιστη και μπορεί να σταθεί στις απαιτήσεις του μέσου Gamer.Συγκεκριμένα εγώ θα συνιστούσα κάποια εταιρία από εξωτερικό μόνο αν παίζετε κάποιο FPS παιχνίδι.Σε τέτοιες περιπτώσεις απευθυνθείτε στο κατάστημα της ESL στο εξωτερικό (ναι υπάρχει και ελληνικό) όπου θα βρείτε αρκετά καλά ακουστικά.

 

Αυτά είναι μια καλή εικόνα για το γραφείο ενός καλού Gamer.Τώρα αυτές τις αηδείες που ακούω για ανεμιστηράκια, γάντια κλπ είναι ηλιθιότητες και δεν θα κάνουν τίποτε άλλο από το να σας επιβαρύνουν και να σας κάνουν να μπορείτε να παίξετε ΜΟΝΟ από το δικό σας computer και όχι από κάποιο άλλο.Αποφύγετέ τα!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ε, τώρα που το διαβάσατε θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπομονή σας σε όοοοολα τα παραπάνω, αν και επιμορφωθήκατε αρκετά πιστεύω!

 

Υ.Σ: Το topic έγινε για τον εξοπλισμό του Η/Υ κυρίως και όχι για τα μέρη της μονάδος.Εκτενέστερες πληροφορίες για την καλύτερη δομή ενός Η/Υ μπορείτε να βρείτε στο google.Γι' αυτό δεν μίλησα με ονόματα στα μέρη.

 

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και ελπίζω να βοήθησα,

-Blane

Link to comment
Share on other sites

FOVERO Guide blane. Poli kali doulia.. skeftomai na stisw ena gaming pc tora ta xristougena.. kai tha me voithisei polu gia kapia parts.. opos sta exoterika kai ston skliro pou den eixa kamia idea.. tora gia ta ipolipa eixa asxolithei noritera kai skampazw kapia vasika..

kalo tha itan na protineis kai dio proionta se kathe lista kai me tin timi tous dipla.. tha voithage polu.. dld ekei pou les epexergasti mporeis na valeis "protinomena: Intel quad 2ghz, Intel dual core 2.3ghz " i kapos etsi.. tha itan akomi pio wraio..

pantos polu kali doulia Good Job.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το ποστ καταχωνιαστεί δεν έχω καμία όρεξη να το αναβαθμίζω.Μόλις δω ότι υπάρχει ενδιαφέρον τότε θα μπουν πολλά και όταν λέω πολλά εννοώ πολλααααααααααααααααααααααααά! ^^

 

Ευχαριστώ πάντως,

-Blane

Link to comment
Share on other sites

8elw na kanw mia erwtisi

exoun simasia ta hertz tou trofodotikou me tin karta ram kai tin graphic?

episis 8elw na ma8w ti proteineis s 8ematos ram oxi posa gb alla ti montelo

DDR1? DDR2? DDR3?

alla pio polu 8elw emfasi sta hrtz

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν έχουν σχέση φίλε μου για έναν Gamer.

Επίσης προτείνω DDR2 ή 3 ακόμη καλύτερα.

 

-Blane

Link to comment
Share on other sites

alo enow egw alo esy :D

egw enow oti p.x. me 100hrtz an borei na sikwsei grafiwkn 512mb...

gt otan eixa pae na parw new m eipan posa hrtz einai to trofodotiko.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν στάκα λίγο γιατί μάλλον τα έχεις μπερδέψει.Το τροφοδοτικό δεν έχει καμία σχέση με hrz.Αυτό που μάλλον εννοείς είναι ο επεξεργαστής του οποίου τα hertz δεν έχουν καμία σχέση με κάρτα γραφικών.

 

Αν γίνεις πιο συγκεκριμένος ίσως μπορώ να σε βοηθήσω, αν και εδώ δεν θέλω να μιλήσω για Η/Υ αλλά αποκλειστικά για Gaming...

-Blane

Link to comment
Share on other sites

ox nai watt i8elw na pw:S

 

 

analogws to systhma

 

An einai metrio phgaine gia 550 -600, an einai kalo , kana 700ari kai 8a fysaei.

Link to comment
Share on other sites

Για έναν τετραπύρηνο Η/Υ θα συνιστούσα 650-700Watt.

 

Ευχαριστώ ΝΟΑ για την βοήθεια ;)

-Blane

Link to comment
Share on other sites

-Mousepad : Αν και το 60% του πληθυσμού των Gamers δεν δίνει την παραμικρή σημασία στο pad και χρησιμοποιεί περιοδικά και άλλα τέτοια- ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Καταρχάς η επιφάνεια πρέπει να είναι μεγάλη (όχι κανονικό μέγεθος) και να μην είναι απλό ύφασμα.Συγκεκριμένα πρέπει να είναι Fibertek κατ' εμέ και πάλι συνιστώ Razer και SteelSeries.

 

opws kseroun merikoi apo MxC dn paizw pote ma pote me mouse pad to opio na einai skouro xrwma kai arketa megalo  :D

Link to comment
Share on other sites

Για την καλύτερη ευελιξία του Gamer πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος πάνω στο γραφείο(ή όπως λέγετε αυτό).Επίσης το χρώμα δεν παίζει κανένα ρόλο... ^^

 

-Blane

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Blane dn edwses ka8olou simasia stin o8oni..

 

Egw apo o8ones 8a protimousa mia 22ara wide:P

 

kai liga logia gia to pc m poli ikonomiko!!!

Olo auto vgike girws sta 700 euro:P tpt milame!!!

Thermaltake 450watt Cable management

Inter Core 2 Duo 3.00

Asus P5N-D

Corsair 800mhz DDR2 Dual channel kit passive cooling

nVidia Geforce 9800GT 630mhz engine clock:P 512 GDDR3

Logitech ixia 150 watt(an kai mikra kala einai:P)

kai telos 22ara Sony wide

auta kata ta alla blane poli kalo to post s!!!

Link to comment
Share on other sites

Έλα Blane λέγε πόσα σου δώσανε για να τους διαφημίσεις;

Σε εμάς τα κρύβεις αυτά ρε σε εμάς...

 

Ωραίο το ποστ σου αλλά μια ερώτηση. Σε τι τιμή βγαίνει περίπου;

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...