Jump to content

ψυχολογικά τεστάκια 2


vagelis17

Recommended Posts

Να και κάποια άλλα τεστάκια για να γνωρίσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας.

 

 

 

 

Σκοντάφτετε σε ένα κάδο σκουπιδιών. Ο κάδος αναποδογυρίζει και αδειάζει. Τί πέφτει στο δρόμο;

 

Α) Τίποτα, ο κάδος ήταν άδειος.

Β) Ξεχύνεται ένας σωρός ανάκατων σκουπιδιών.

Γ) Φλούδες από λαχανικά και φρούτα, κόκαλα κοτόπουλου κι άλλες βρομιές οργανικής προέλευσης.

Δ) Ένας μαύρος σάκος απορριμάτων, καλά δεμένος.

 

 

 

Από απροσεξία αναποδογύρισες τον κάδο. Καθώς έγινε αυτό, κάτι καλά κρυμμένο βγήκε στην επιφάνεια και εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια όλα του κόσμου. Αυτό που επέλεξες να περιγράψεις σαν περιεχόμενο του κάδου φανερώνει αυτό που θέλεις να κρύψεις από τα μάτια του άλλου.

 

 

 

 

 

Α) Τίποτα, ο κάδος ήταν άδειος: Όσοι απάντησαν έτσι, έχουν την τάση να ζουν τη ζωή τους, χωρίς να κρύβουν κάτι και χωρίς να δημιουργούν λάθος εντυπώσεις. Εμφανίζεις αυτό που είσαι. Αυτή η ειλικρίνεια είναι που σε κάνει ελκυστικό/ή.

 

Β) Ξεχύνεται ένας σωρός ανάκατων σκουπιδιών: Εάν επέλεξες αυτή την απάντηση φαίνεσαι ευθής και ανοιχτός. Στην πραγματικότητα όμως, κρύβουν ένα σωρό συναισθήματα που δεν εκφράζονται και μένουν κλειδωμένα μέσα τους. Ίσως είναι που συχνά νιώθουν απογοητευμένοι. Αν το ξανασκεφτείς, θα διαπιστώσεις πόσο συχνά κρατιέσαι και δεν λες ακριβώς αυτό που αισθάνεσαι.

 

Γ) Φλούδες από λαχανικά και φρούτα, κόκαλα κοτόπουλου κι άλλες βρομιές οργανικής προέλευσης: Εαν φαντάστηκες αποφάγια, μάλλον καταπιέζεις την όρεξή σου για φαγητό. Ίσως κάνεις δίαιτα (ή προσπαθείς να την αποφύγεις). Ίσως ακόμα σκέφτεσαι να εξοικονομήσεις χρήματα κάνοντας περικοπές στα έξοδα του φαγητού. Όπως και αν είναι νιώθεις στριμωγμένος. Γιατί δεν βγαίνεις με τους φίλους σου, να το ευχαριστηθείς, αφού το αξίζεις.

 

Δ)Ένας μαύρος σάκος απορριμάτων, καλά δεμένος: Εαν φαντάστηκες αυτόν τον κλεισμένο σάκο, μάλλον είσαι αρκετά ψυχρός και απόμακρος. Απεχθάνεσαι να δείχνεις την παραμικρή αδυναμία ή να παραπονιέσαι (η αλαζονεία σου δεν θα το επέτρεπε). Όμως, δεν θεωρείται αδυναμία το να επιτρέπεις στους γύρω σου να ξέρουν τί πραγματικά νιώθεις. Χαλάρωσε λίγο τον κόμπο και άφησε να μπει λίγο αέρας, πριν αρχίζουν όλα αυτά τα σκουπίδια να βρωμάνε.

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Βρίσκεστε σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο κανένας άνθρωπος εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει επισκεφτεί. Όλα μοιάζουν πεθαμένα εδώ γύρω. Οι τοίχοι είναι ξεφλουδισμένοι και παντού υπάρχει σκόνη. Στρέφετε το βλέμμα σας δεξιά και ανακαλύπτετε μια πόρτα με μια σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο σπιτιού. Αργά και διασταχτικά κατεβαίνεται τα σκαλοπάτια...ενώ συγχρόνως μετράτε τα σκαλιά, 1...2...3...πόσα αλήθεια σκαλοπάτια χρειάζονται για να κατεβείτε στο υπόγειο; Η διαδρομή είναι μικρή ή μεγάλη;

Φτάσατε στο υπόγειο δωμάτιο. Το δωμάτιο αυτό είναι εντελώς σκοτεινό, πίσσα. Μετά από λίγο ακούτε τον ήχο ενός άλλου προσώπου, δεν μπορείτε να το δείτε, μονάχα το ακούτε. Το πρόσωπο σιγοκλαίει; Θρηνεί; 'Η σας μιλά;

Πώς αντιδράτε στο άκουσμα της φωνής του; Προσπαθείτε να βρείτε από πού ή από ποιόν προέρχεται; Μήπως καταβάλλεστε από ένα αίσθημα τρόμου, που σας παρατρύνει να ανεβείτε δυό-δυό τα σκαλιά για να ξεφύγετε από την ενδεχόμενη απειλή; 'Η μήπως έχετε παραλύσει από τον φόβο σας και στέκεστε ακούνητος και παγωμένος στη θέση σας;

Η φωνή αυτή που ακούσατε πριν, τώρα σας φωνάζει με το όνομά σας. Ενώ αχνά και σταδιακά αποκαλύπτεται μπροστά σας. Ποιό είναι αυτό το άτομο;

 

 

 

Τα εγκαταλειμμένα κτήρια και τα υπόγεια δωμάτια, συμβολίζουν ασυνείδητα θαμμένες αναμνήσεις και ψυχολογικά τραύματα. Όλοι μας, έχουμε από μια εμπειρία την οποία δεν θέλουμε να θυμόμαστε ή να μιλάμε για αυτή. Συνεπώς, την απωθούμε στο ασυνείδητο, πείθοντας τον εαυτό μας ότι την έχουμε ξεχάσει. Παραταύτα, μια ανάμνηση, δεν δύναται να σβήσει ή να χαθεί τόσο εύκολα...Πολλές φορές είναι εκείνα ακριβώς τα πράγματα (που θέλουμε επίμονα να ξεχάσουμε), που αντηχούν περισσότερο στην μνήμη μας. Τουλάχιστον περισσότερο από ότι παραδεχόμαστε. Οι αντιδράσεις σας, στην παραπάνω ιστορία, φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τις επώδυνες αναμνήσεις του παρελθόντος σας...

 

 

 

 

 

1. Ο αριθμός των σκαλοπατιών που χρειάστηκε να κατεβείτε για να φτάσετε στο υπόγειο, υποδηλώνει την πραγματική φύση των ψυχολογικών τραυμάτων σας. Τα άτομα που απάντησαν ότι δεν χρειάστηκε να κατέβουν πολλά σκαλοπάτια, προφανώς έχουν επηρεαστεί πολύ λίγο, εως καθόλου, από το παρελθόν τους. Αντιθέτως, τα άτομα που ανέφεραν μια αρκετά μακριά σκάλα, με αρκετα σκαλοπάτια, κουβαλούν μέσα τους βαθιά ψυχολογικά τραύματα.

 

2. Ο ήχος που ακούσατε μέσα στο σκοτάδι, αποκαλύπτει πώς αντιμετωπίζετε της άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος σας. Εκείνοι που είπαν, πως άκουσαν την φωνή να κλαίει, έχουν βοηθηθεί στο παρελθόν από άλλα πρόσωπα, τα οποία τους βοήθησαν να αισθανθούν καλύτερα. Οι άνθρωποι που σας φρόντισαν, με καλοσύνη, σας βοήθησαν οπωσδήποτε να γίνετε καλύτερος άνθρωπος. Τα δάκρυα που κάνατε δεν ήταν μάταια... Από την άλλη, τα άτομα που άκουσαν την φωνή να θρηνεί, έχουν περάσει τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις δύσκολες στιγμές του παρελθόντος τους, μόνα. Ο θρήνος της φωνής που ακούσατε, δεν είναι άλλος παρά ο θρήνος της ψυχής σας...Μάλλον έχει έρθει η ώρα να ανοίξετε την πόρτα και να μπει μέσα λίγο φως. Τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο ψυχρά, όταν τα περιβάλλει ο ήλιος. Τέλος εκείνοι που άκουσαν την φωνή να τους μιλά, «φορούν» τα ψυχολογικά τραύματά τους σαν παράσημα, αρνούμενοι να τα δούν σαν πραγματικές πληγές οι οποίες χρειάζονται επούλωση. Ο Νίτσε, είχε πει "Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό", προφανώς χρειάζεται να πάρετε αυτή την φιλοσοφική έκφραση στα σοβαρά.

 

3. Η αντίδρασή σας στους ήχους που ακούτε μέσα στο σκοτάδι, δείχνει πώς αντιμετωπίζετε τις επώδυνες αναμνήσεις του παρελθόντος σας. Εαν βαλθήκατε να εξερευνήσετε από πού προέρχεται ο ήχος, είναι πιθανό να διατηρείτε παρόμοια υπεύθυνη και άμεση στάση και στη ζωή σας. Με το να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα κατα μέτωπο αναγκάζεστε και καταφέρνετε να βρείτε λύσεις. Εκείνοι, που έτρεξαν γεμάτοι από τρόμο, ανεβαίνοντας όπως-όπως τα σκαλιά, χωρίς να αντιμετωπίσουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο, τείνουν να αγνοούν τα προβλήματα με την ελπίδα ότι -ως δια μαγείας- κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση, μπορεί να λειτουργήσει μερικές φορές, αλλά να μην εκπλαγείτε αν οι μπελάδες επιμένουν να υπάρχουν περισσότερο από όσο αρχικά έχετε εκτιμήσει. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να στέκεσαι μπροστά στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίζεις. Εαν απαντήσατε ότί στέκεστε παγωμένος και ανίκανος να αντιδράσετε από τον τρόμο σας, ενδέχεται να έχεται άλυτες διαμάχες και συγκρούσεις με τον παρελθόν σας, οι οποίες εξακολουθούν να σας στοιχειώνουν και να σας εμποδίζουν να συνεχίσετε την ζωή σας.

 

4. Το άτομο που σας εμφανίστηκε από το σκοτάδι, λέγοντάς το όνομά σας, είναι κάποιος που νιώθετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε σε περιόδους κρίσης. Το όνομα που δώσατε, αντιστοιχεί σε κάποιο άτομο, που πιστεύετε ότι μπορεί να σας γαληνέψει και να απαλήνει τις εσωτερικές σας πληγές.

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Το παρακάτω, αποτελεί ένα διαδεδομένο «ψυχολογικό» τεστ, το οποίο μάλιστα λέγεται ότι επινόησε ο Freud.

 

Αναφέρετε με σειρά προτεραιότητας 3 ζώα σας αρέσουν πολύ αρχίζοντας από αυτό που σας αρέσει περισσότερο, αποδίδοντας στο καθένα από αυτά χαρακτηρισμούς ή ιδιότητες που σας έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό...

 

 

 

 

 

Το πρώτο ζώο που αναφέρουμε σαν αγαπημένο, δείχνει αυτό που πραγματικά θα θέλαμε να ήμασταν ή στην περίπτωση που φερουμε κάποιες απο αυτες τις ιδιότητες, θα θέλαμε να τις ειχαμε σε μεγαλύτερο βαθμό.

 

Το δεύτερο ζώο υποδηλώνει αυτό που δείχνουμε στους άλλους οτι είμαστε, πώς φαινόμαστε στους γύρω μας ή πώς θα θέλαμε να

φαινόμασταν.

 

Το τρίτο ζώο δείχνει τι πραγματικά είμαστε

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Μια μέρα ένα μπλε πουλί μπαίνει από το παράθυρο στο δωμάτιό σας και παγιδεύεται. Κάτι σας ελκύει σ' αυτό το πουλί και αποφασίζετε να το κρατήσετε.. Όμως κατά παράξενο τρόπο, την άλλη μέρα γίνεται κίτρινο! Αυτό το περίεργο πουλί αλλάζει χρώμα. Τη νύχτα και την μεθεπόμενη μέρα, γίνεται κόκκινο. Το τέταρτο πρωί, έχει γίνει μαύρο... Τί χρώμα έχει το πουλί την πέμπτη μέρα;

 

1. Το πουλί δεν άλλαξε χρώμα, έμεινε μαύρο.

2. Το πουλί ξανάγινε μπλε

3. Το πουλί έγινε άσπρο

4. Το πουλί έγινε χρυσό

 

 

 

Το πουλί που μπήκε στο δωμάτιό σας, μοιάζει με ένα σημάδι αλλαγής. Όταν ξαφνικά άλλαξε χρώμα, φοβηθήκατε ότι η ευτυχία δεν θα κρατήσει. Η αντίδρασή σας σε αυτή τη κατάσταση, είναι ενδεικτική του πώς αντιδράτε μπροστά στις δυσκολίες και στις αβεβαιότητες της ζωής.

 

 

 

 

 

1. Όσοι είπαν ότι το πουλί έμεινε μαύρο, έχουν μια απαισιόδοξη άποψη για τη ζωή. Έχετε την τάση να σκέφτεστε ότι, αφού τα πράγματα είναι άσχημα, τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά. 'Ίσως θα ήταν σκόπιμο να πείτε στον εαυτό σας, ότι αφού βρίσκεστε ήδη σε δραματική κατάσταση, τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Θυμηθείτε ότι η βροχή πάντα σταματάει κάποτε και ότι ο ήλιος βγαίνει ακόμα και μετά από τις πιο σκοτεινές νύχτες.

 

2. Όσοι είπαν ότι το πουλί ξανάγινε μπλε, είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Σκέφτεστε, ότι η ζωή είναι ένα μείγμα καλού και κακού και ότι δεν φτάνουμε πουθενά με το να πολεμάμε τη πραγματικότητα. Δέχεστε τις αντιξοότητες, χωρίς να χάνετε την ψυχραιμία σας, κι αφήνετε τα πράγματα να ακολουθήσουν τη πορεία τους, χωρίς να αγχώνεστε ή να ανησυχείτε ιδιαίτερα. Αυτή η κοσμοθεωρία, σας επιτρέπει να επιπλέετε πάνω στα κύματα των δυσκολιών, χωρίς να χάνετε την ψυχραιμία σας.

 

3. Όσοι είπαν ότι το πουλί έγινε άσπρο, είναι άτομα ήσυχα, που ξέρουν να παίρνουν αποφάσεις όταν πιεστούν. Δεν χάνετε τον χρόνο σας με ανησυχία και αναποφασιστικότητα, ακόμα και όταν ξεσπάσει μια κρίση. Αν χειροτερέψει μια κατάσταση, κρίνετε ότι είναι καλύτερο να πάρετε έναν άλλο δρόμο για να φτάσετε στο προορισμό σας, παρά να επιβαρυνθείτε με άσκοπο εκνευρισμό. Έτσι κερδίζετε δρόμο και τα πράγματα μοιάζουν να πηγαίνουν μόνα τους όπως τα θέλετε.

 

4. Όσοι είπαν ότι το πουλί έγινε χρυσό, μπορούν να χαρακτηριστούν άφοβοι. Δεν ξέρουν τί σημαίνει η λέξη «πίεση». Για εσάς κάθε κρίση, είναι μια ευκαιρία. Σας ταιριάζει η φράση «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο». Προσέξτε μόνο, μήπως αυτή η απεριόριστη σιγουριά, σας παρασύρει σον κίνδυνο. Η γραμμή που χωρίζει την τόλμη από την απερισκεψία είναι λεπτή.

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε πάνω στη σκηνή, ανάμεσα στους μουσικούς. Σας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να παίξετε κάποιο όργανο σαν βιρτουόζοι. Αν μπορούσατε να είστε μέλος της ορχήστρας, ποιό όργανο θα διαλέγατε;

 

1. Το κοντραμπάσο

2. Την τρομπέτα

3. Το βιολί

4. Το φλάουτο

 

 

 

Τα όργανα της μουσικής συμβολίζουν τα άτομα του αντίθετου φύλου. Το ζευγάρι που αποτελείται από εσάς και το μουσικό όργανο, φανερώνει το πώς βλέπετε τον εαυτό σας όταν κάνετε έρωτα. Το όργανο που διαλέξατε, δίνει μια ιδέα αυτού που θεωρείτε ότι είναι η πιο δυνατή ερωτική τεχνική σας...

 

 

 

 

 

1. Το κοντραμπάσο: Η θέση πίσω από το τεράστιο κοντραμπάσο και η ικανότητα να το κάνετε να παράγει αυτά τα μουσικά «βογκητά», σας δίνει μια αίσθηση δύναμης. Στον έρωτα, το ταλέντο σας κρύβεται στη δυνατότητα που έχετε να «πλάθετε» το σύντροφό σας, όπως εσείς θέλετε. Παίρνετε το πρόγραμμα στα χέρια σας και τον παρασύρετε σε απολαύσεις που δεν είχε καν φανταστεί ότι υπάρχουν. Δεν ζητάτε ποτέ την άδειά του να κάνετε κάτι όταν ερωτοτροπείτε (ατιμούτσικα...!). Αυτή, η κάπως κυριαρχική πλευρά του χαρακτήρα σας, είναι που σας κάνει ακαταμάχητους.

 

2. Η τρομπέτα: Δεν χωράει αμφιβολία, ότι έχετε μεγάλο ταλέντο στα χείλη (αυτό ήταν δικό μου χιχι!).

Λοιπόν σοβαρεύουμε. Το στόμα είναι το πιο ισχυρό όπλο του ερωτικού σας εξοπλισμού. Είτε το στόμα σας μουρμουρίζει λόγια ερωτικά στο αυτί του συντρόφου σας, είτε τα χείλη σας εξερευνούν το σώμα του, έχετε όλα τα χαρακτηριστικά του στοματικού τύπου.

 

3. Το βιολί: Το βιολί απαιτεί ευαίσθητα δάχτυλα και ανάλαφρο άγγιγμα με το δοξάρι για να ακουστεί η μουσική από τις τεντωμένες χορδές. Νιώθετε ότι διαθέτετε την ικανότητα και το ταλέντο να ανακαλύπτετε και να χειρίζεστε τα πιο ευαίσθητα μέρη του σώματος του συντρόφου σας. Ο τρόπος που τα χέρια σας μπορούν να παράγουν μια μουσική τόσο μαγική, κάθε φορά πάνω στις ίδιες νότες, φαντάζει στα μάτια σας μια μικρή περιπέτεια.

 

3. Το φλάουτο: Το φλάουτο απαιτεί μεγάλη υπομονή από όσους θέλουν να το κατακτήσουν. Την ίδια υπομονή δείχνετε και όταν εξαντλείτε σχεδόν τον σύντροφό σας (αχόρταγα πλάσματα...), με την αποφασιστικότητά σας και την ερωτική σας αντοχή. Οι εραστές σας συχνά τα χάνουν, γιατί αυτό που πίστευαν ότι είναι σύντομο ρεσιτάλ, μετατρέπεται γρήγορα σε ένα κονσέρτο με έξι μέρη, που παίζεται ολόκληρο από την αρχή ως το τέλος.

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

Τα γενέθλιά σας, είναι μια μέρα του χρόνου, που έχετε το δικαίωμα να περιμένετε ότι τα πράγματα θα είναι λίγο πιο ευχάρισα απ' ότι συνήθως, με ευχές για υγεία και ευτυχία, κάρτες, και ίσως κάποια γιορτή, ένα ρομαντικό δείπνο τετ-α-τετ. Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι σήμερα ειναι τα γεννέθλιά σας.

 

1.Ανοίγετε το γραμματοκιβώτιο και βρίσκετε μια κάρτα από ένα πρόσωπο που δεν φανταζόσασταν, ότι θα σας έγραφε. Ποιός έστειλε αυτή τη κάρτα;

2. Πήρατε ένα σωρό δώρα από την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Ποιός είναι εκείνος που σας έδωσε το μεγαλύτερο πακέτο;

 

 

Τα πραγματικά σας συναισθήματα για τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας, βρίκονται στις απαντήσεις που μόλις δώσατε.

 

 

 

 

 

1. Ο αποστολέας, είναι κάποιος που θα θέλατε να αγαπάτε ή να φροντίζετε περισσότερο. Μπορεί να τον θαυμάζετε από μακρυά, να τον γνωρίζετε ελάχιστα ή να πρόκειται για έναν φίλο που έχετε να δείτε καιρό. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να κάνετε το πρώτο βήμα, για να γεφυρώσετε την απόσταση που σας χωρίζει.

 

2. Με την πρώτη ματιά, θα μπορούσατε να συνδέσετε το μεγαλύτερο δώρο, με τα καλά συναισθήματα που έχετε γι' αυτόν, που σας το έδωσε. Από ψυχολογική σκοπιά, όμως, το πρόσωπο που κατονομάσατε είναι στην πραγματικότητα, κάποιος τον οποίο θεωρείτε δεδομένο και κεκτημένο. Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη, ότι τρέφετε γι' αυτόν έλλειψη σεβασμού, αλλά σιγουριά για τα συναισθήματα που έχει απέναντί σας. Προσέξτε, να μην το παρακάνετε. Αυτό που σε εσάς φαίνεται, σαν συναισθηματική σιγουριά, οι άλλοι να το εκλαμβάνουν, ως εγωισμό από μέρους σας.

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Βρίσκεστε σε μια από τις αίθουσες ενός μουσείου. Με τα χέρια πλεγμένα πίσω από την πλάτη, απολαμβάνετε έναν πίνακα. Ξαφνικά, ένας άγνωστος σας πλησιάζει και σαν απευθύνει τον λόγο. Τί σας λέει;

 

1. «Ωραίος δεν είναι αυτός ο πίνακας;»

2. «Τί σκέπτεστε γι' αυτόν τον πίνακα;»

3. «Συγνώμη, μήπως έχετε ώρα;»

4. «Ξέρετε, είμαι και εγώ ζωγράφος»

 

 

 

Όταν ένας άγνωστος μας πιάνει ξαφνικά κουβέντα, η πρώτη αντίδρασή μας είναι ένα μείγμα αμηχανίας και περιέργειας. Σε αυτή τη φανταστική σκηνή, οι λέξεις που λέει ο άγνωστος στη πραγματικότητα αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο αντιδράτε σε τυχαίες συναντήσεις και όταν γνωρίζετε αγνώστους. Η εντύπωση που δίνετε σε κάποιον που συναντάτε για πρώτη φορά, φαίνεται από την απάντηση που επιλέξατε.

 

 

 

 

 

«Ωραίος δεν είναι αυτός ο πίνακας;» Η φιλική και θετική φύση σας, δημιουργεί μια εντύπωση ιδιαίτερα καλή σχεδόν σε όλους όσους σας συναντούν για πρώτη φορά. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να σας απασχολεί, είναι το ότι μπορεί καμιά φορά να μην σας παίρνουν στα σοβαρά.

 

«Τί σκέφτεστε γι' αυτόν τον πίνακα;» Προτιμάτε να δοκιμάζετε το ταμπεραμέντο των άλλων πριν προχωρήσετε σε μια σχέση. Οι άλλοι ίσως διαισθάνονται την επιφυλακτικότητά σας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις αντιδράσεις τους απέναντί σας. Δεν κινδυνεύετε να απομακρύνετε ή να πληγώσετε κανέναν με τον συνετό σας τρόπο, προσέξτε όμως μήπως και σας προσπεράσουν χωρίς να σας δώσουν σημασία.

 

«Συγνώμη, μήπως έχετε ώρα;» Οι μισοί πιστεύουν ότι είστε μια χαρά και οι άλλοι μισοί σας βρίσκουν ιδιόρρυθμο. Δίνεται την εντύπωση κάποιου, που στη ζωή του ακολουθεί έναν δικό του ρυθμό και έχει κάπως εκκεντρική προσωπικότητα. Εσείς όμως δεν δίνετε ιδιαίτερη σημασία γι' αυτό που σκέφτονται ή νιώθουν οι γύρω σας. Ίσως το έχετε φιλοσοφήσει και δεν παίρνετε τις σχέσεις πολύ στα σοβαρά.

 

«Ξέρετε, είμαι και εγώ ζωγράφος» Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, μοιάζετε κάπως αμυντικοί και νευρικοί. Ίσως έχετε μεγάλη αγωνία να αρέσετε. Δυστυχώς, όσο πιο πολύ προσπαθείτε γι' αυτό, τόσο λιγότερο καλή εντύπωση δίνετε. Θα σας εκτιμήσουν περισσότερο αν φανείτε λίγο πιο χαλαροί και άνετοι.

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Περπατάτε στον δρόμο, όταν ξαφνικά ξεσπάει μια τρομερή καταιγίδα. Ακόμα και αν τρέξετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, θα κάνετε τουλάχιστον 5 λεπτά για να φτάσετε στον προορισμό σας. Ποιά από τις παρακάτω προτάσεις, περιγράφει καλύτερα αυτό που θα επιλέγατε να κάνετε;

 

1. Ψάχνω να βρω κάποιο υπόστεγο, για να σταθώ από κάτω μέχρι να σταματήσει η βροχή.

2. Δεν ξέρω ακόμα πόση ώρα θα βρέχει ακόμα, κι έτσι τρέχω όσο πιο γρήγορα μπορώ, προκειμένου να φτάσω στον προορισμό μου.

3. Κοιτάζω μήπως κάποιος περαστικός με αφήσει να μπω κάτω από την ομπρέλα του ή κανένα μαγαζί για να αγοράσω μία.

4. Όταν βγαίνω έξω, έχω πάντα μια ομπρέλα μέσα στην τσάντα μου και την ανοίγω όποτε χρειάζεται

 

 

 

Πώς αντιδράσατε σε αυτή τη ξαφνική αναποδιά; Η βροχή αντιπροσωπεύει τις απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες δυνάμεις της ζωής. Η απάντηση σας δείχνει κυρίως πώς αντιδράτε όταν ξεσπάει ένας ξαφνικός καβγάς ανάμεσα σ' εσάς και στον σύντροφό σας ή σε ένα φίλο.

 

 

 

 

 

1. Ψάχνω να βρω ένα υπόστεγο: Ανήκετε σε αυτούς που κάνουν υπομονή και περιμένουν να ηρεμήσει ο άλλος πριν προσπαθήσετε να λύσετε μια διαφορά. Προτιμάτε να αφήσετε τον άλλον να ξεσπάσει μέχρι να εκτονώσει όλο τον θυμό του και μετά του αναλύεται την θέση σας ήρεμα και αντικειμενικά. Μερικοί θα έλεγαν ότι είναι μια έξυπνη κίνηση, άλλοι θα την θεωρούσαν άνανδρη και καταπιεσμένη.

 

2. Τρέχω όσο πιο γρήγορα: Είστε σίγουροι ότι έχετε δίκιο και ότι δεν υπάρχει λόγος για να τσακώνεστε γι' αυτό. Ο διάλογος δεν αποτελεί μέρος της τακτικής σας. Αν ο θυμός του άλλου χειροτερεύει, το ίδιο συμβαίνει και με το δικό σας. Αν ο άλλος αρχίζει να φωνάζει, εσείς ουρλιάζετε. Δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό να τσακώνεται κανείς μαζί σας...

 

3. Τρυπώνετε κάτω από κάποια ομπρέλα περαστικού ή αγοράζετε μία: Είστε μάλλον ερασιτέχνης των συγκρούσεων και των καβγάδων. Μόλις ξεσπάσει ένας καβγάς, προσπαθείτε να καθησυχάσετε τον άλλον και να ηρεμήσετε τα πράγματα, μάλλον επειδή θέλετε να τον αποφύγετε. Είναι σημαντικό να μάθετε να παίρνετε θέση και να αντέχετε πότε-πότε και καμία καταιγίδα.

 

4. Έχετε πάντα μια ομπρέλα μαζί σας: Νομίζετε ότι έχετε την απάντηση σε κάθε κατηγορία και μια δικαιολογία για όλα σας τα λάθη. Οι καβγάδες είναι για εσάς μια καλή ευκαιρία για να εξασκήσετε την ρητορική σας ικανότητα, ωστόσο οι άλλοι έχουν την εντύπωση ότι είστε ένα άτομο, που ξεφεύγει και ελίσσεται, κάποιος που δεν είναι ειλικρινής. Σίγουρα όμως θα έχετε μια καλή εξήγησε γι' αυτό...

____________________________________________________________

 

Για να μεταβείτε στην επόμενη σελίδα με τεστάκια κάντε κλίκ εδώ

για να μεταβείτε στην προηγούμενη σελίδα με τεστάκια κάντε κλίκ εδώ

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Posts

    • rename the l2.bin into l2.exe
    • L2LIVE.PRO- Dynamic Mid-rates Essence Seven Signs GRAND OPENING - July 5, 20:00 GMT+3 (EEST) TEST SERVER IS OPEN - COME AND CHECK IT OUT TODAY! Join our community and be part of it at: https://www.l2live.pro https://discord.gg/k3NMgR4Dmu   Server description * EXP/SP: Dynamic (x1- x100 based on your level, *before* Sayha and EXP buffs * Adena: x50 / Item Drop: x10 / Fishing EXP increased / Attribute EXP increased * Simplified gameplay to stay in the loop while not spending hours and hours farming * Starter Pack containing very useful items for beginners * MP replenishing potions with auto-consumption * No overpowered donations L2LIVE shop * All spellbook coupons, pet spellbook coupons and master books are sold via Game Assistant * Additionally you can buy SP pouches, enchanted talismans, pet training guides and various other consumables for Adena and L-Coin * More items such as cloaks, more talismans, agathions, belts, pendants, enchantment scrolls of various grades, evolution stones, etc will be added! Shop server as a shortcut, and all retail-like ways of earning items are still here! L-Coins * Drops with small change and in random amounts from Lv60+ monsters  * All raidbosses drop random amount of L-Coin Pouches generating up to 420 Lcoin per unit. **Grand Olympiad and Events** * Grand Olympiad is held week day * Format is 1v1, unlimited weekly fights  * Heroes are declared weekly at Sunday * There are three automated events - TvT, CTF and Deathmatch, running at evenings * Orc Fortress, Battle with Balok, Keber Hunter, Archievements Box, Daily Gift Calendar provisional events are active too Custom user commands * .offlineplay command, your character will keep playing till death or server restart * .offlineshop command, keeps your shop sitting until all items are purchased * .apon / .apoff - enable/disable HP/MP autoconsume And lots of other small improvements are waiting for you!   Join our community and be part of it at: https://www.l2live.pro https://discord.gg/k3NMgR4Dmu
  • Topics

×
×
  • Create New...