Jump to content

[GR][Help] Σταθερός Η/Υ Από e-shop.gr


Medisept

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχει εδώ και καιρό, ενδιαφέρομαι να αγοράσω σταθερό υπολογιστή (μόνο κεντρική μονάδα). Σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει και με αυτά που έχω ψάξει θεωρώ ότι το e-shop.gr είναι το κατάλληλο. Μέχρι σήμερα είχα ως << στόχο >> τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Είμαι ικανός να δώσω από 450 - 550€. Σήμερα πήγα στο κατάστημα της περιοχής μου και ρώτησα για τον συγκεκριμένο Η/Υ. Μου είπαν ότι είναι καλό μηχάνημα για τις λειτουργίες που το χρειάζομαι. Γενικά αυτό που θα ήθελα να έχω είναι να μπορώ να εκτελέσω πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα χωρίς να με << βγάζει την πίστη >>. Για παράδειγμα να είμαι ικανός να τρέξω κανένα παιχνίδι (με αρκετές απαιτήσεις θα έλεγα) και ταυτόχρονα να έχω ανοιχτά τα πλέον << απαραίτητα >> που τρέχει κάθε υπολογιστής (π.χ skype, διαδικτυακοί browsers, κλπ.) χωρίς να κολλάω. Στο κατάστημα μου συμβούλευσαν να τον <<χτίσω>> μόνος μου επιλέγοντας το κάθε κομμάτι. Ο υπάλληλος του καταστήματος μου έκανε μια προβολή με τα εξαρτήματα που θα μπορούσε να έχει ένας καλός Η/Υ.

 

Αυτός αποτελούνταν από τα εξής εξαρτήματα:

 

Συνολική Αξία με Φ.Π.Α: 394,99€

 

Στο μεταξύ εγώ σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον επεξεργαστή που μου πρότεινε με αυτόν εδώ και την μητρική κάρτα με αυτήν εδώ.

 

Ζητώ τη γνώμη σας μιας και δεν έχω πολλή εμπειρία.

 

Υ.Γ: Σε περίπτωση που έχετε να προτείνετε κάτι άλλο καλύτερο, κάθε γνώμη είναι δεκτή.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μη πάρεις έτοιμο υπολογιστή, σου βάζουν μέσα (στα περισσότερα καταστήματα) κομμάτια που θέλουν να ξεφορτωθούν + θα είναι πολύ χειρότερος σε αποδόσεις απο εναν που θα έκανες κομμάτι-κομμάτι.Ο συγκεκριμένος είναι λίγο χάλια btw.

 

Ορίστε μια σύνθεση με τιμές visionstudio (Θεσσαλονίκη).Αν μένεις αλλού μπορείς να τα ψάξεις skroutz.gr και να τα αγοράσεις απο μαγαζιά που βολεύουν εσένα.Ίσως σου βγει και φθηνότερα.

 

Κουτί 53.49 € Αν θέλεις μπορείς να πάρεις κιάλλα κουτιά σε αυτό το εύρος τιμής απλά να κοιτάς reviews για το εσωτερικό τους, ποιότητα κλπ.

 

Μητρική 77.76 €

 

Επεξεργαστής 107.45 €

 

Μνήμη RAM 8gb αλλά στα 1600 mhz (αυτή που δείχνεις είναι στα 1333) 63.84 €

 

Κάρτα γραφικών 107.60 €

 

Σκληρός δίσκος 62.10 €

 

DVD-Drive 16.83 €

 

Τροφοδοτικό 46.40 €

 

Σύνολο: 535.47 € απο Vision Studio.

 

Το παραπάνω PC είναι πολύ καλύτερο απο αυτό που σου πρότειναν στο e-shop, δε θα κολλάς καθόλου στη χρήση που κάνεις και θα παίζει αξιοπρεπώς τα παιχνίδια.Μη περιμένεις κάτι extreme βέβαια γιατί το budget σου είναι μικρό.

 

Στο μέλλον ρίχνεις και εναν SSD μέσα και το σύστημα πετάει.

Link to comment
Share on other sites

Οκ για τον έτοιμο το καταλαβαίνω φίλε. Για τα κομμάτια εκείνα τι γνώμη έχεις? Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου να με βοηθήσεις, τα εξαρτήματα φαίνονται πολύ καλα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν τα πρόσεξα τα κομμάτια που έβαλες.

Ο επεξεργαστής είναι στα ίδια λεφτά με αυτόν που σου πρότεινα ο οποίος είναι καλύτερος.

Η μητρική είναι παλιά και έχει λιγότερα features.Ίσως να παίζει και ασυμβατότητα με κάποια υλικά.

Οι ram είναι στα 1333 mhz και No-name. (αν και δε παίζει τόσο μεγάλο ρόλο εδώ)

Τροφοδοτικό επίσης no name το οποίο μπορεί να σου 'τινάξει' το σύστημα στον αέρα οποιαδήποτε στιγμή.

Κάρτα γραφικών πολύ αδύναμη.

Κάρτα ήχου δε χρειάζεσαι γιατί έχει ενσωματωμένη η μητρική.

 

Ελπίζω να σε κάλυψα!

 

 

Έκανα και ενα edit στο τροφοδοτικό που είχα βάλει λάθος.Τώρα βγαίνει 15 ευρω φθηνότερα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου φίλε. Να σε ρωτήσω αν στη θέση του επεξεργαστή που <<έβαλες>> εσύ, αν πάρω εγώ αυτόν εδώ λες θα είναι καλύτερα? Και κάτι άλλο το μαγαζί είναι μέσα στην Θεσ/νίκη?

Link to comment
Share on other sites

Το μαγαζί είναι Θεσσαλονίκη και νομίζω πως κάνει και συναρμολόγηση δωρεάν.Όσο για τον επεξεργαστή, αν μπορείς οικονομικά πάνε σε 8πύρηνο αλλά οι επιδόσεις που θα έχεις με εναν απείραχτο (χωρίς υπερχρονισμό) 8350 μπορείς να τις φτάσεις κάνοντας ενα ελαφρύ overclock τον 8320 που κάνει 45 ευρω λιγότερα και να αγοράσεις μια ψύκτρα η οποία θα σου προσφέρει και χαμηλότερες θερμοκρασίες απο τη stock του AMD αλλά και αρκετά λιγότερο θόρυβο.

 

8320

 

Ψύκτρα

 

Επίσης για κάρτα γραφικών μπορείς να δεις αυτή η οποία είναι διαφορετικής υλοποίησης και να ζητήσεις το Never Settle Bundle που σου δίνουν κάποια παιχνίδια μαζί με την κάρτα (προσφορά της AMD).

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολα τα πράγματα αδελφέ, έχω μπερδευτεί για τα καλά. Παρεμπιπτόντως έχεις skype? Αν ναι και έχεις όρεξη να μιλήσουμε περί αυτού στείλε μου σε PM το προφιλ σου να σε κάνω προσθήκη στις επαφές μου.

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολα τα πράγματα αδελφέ, έχω μπερδευτεί για τα καλά. Παρεμπιπτόντως έχεις skype? Αν ναι και έχεις όρεξη να μιλήσουμε περί αυτού στείλε μου σε PM το προφιλ σου να σε κάνω προσθήκη στις επαφές μου.

Check pms!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...