Jump to content

Recommended Posts

Posted

e28a06676eb2f9fcf547542d10c06029.jpg

Στο $1 δισ. υπολογίζεται το ποσό που θα επενδύσει η IBM στην έρευνα, στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και τέλος στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας Flash σε servers και αποθηκευτικά συστήματα, μια επένδυση η οποία αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις αυξανόμενες απαιτήσεις των εταιρειών και του επαγγελματικού χώρου γενικότερα, στην διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων.

Επιπλέον η εταιρεία προέβη στην ανακοίνωση μιας νέα σειράς flash συσκευών, που είναι βασισμένες στην τεχνολογία της Texas Memory Systems. Η IBM ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες συσκευές μπορούν να τρέξουν 20 φορές ταχύτερα από τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους ενώ μπορούν να αποθηκεύσουν συνολικά 24TB δεδομένων.

 

Η επενδυτική κίνηση της εταιρείας δικαιολογείται, όπως προαναφέρθηκε, από την ανάγκη εύρεσης τρόπων διαχείρισης του μεγάλου όγκου δεδομένων, που είναι αποτέλεσμα της μεγάλης διείσδυσης των mobile εφαρμογών, του διαδικτύου, των βίντεο και των τρισεκατομμυρίων μηνυμάτων κειμένου (SMS). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την "συμφόρηση" των συστημάτων που καλύπτουν τις απαιτήσεις αποθήκευσής τους με συμβατικούς σκληρούς δίσκους. Κάποτε οι HDDs ανταποκρίνονταν ικανοποιητικά στις ανάγκες, αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά.

 

Η ιστορία της IBM στην αγορά των servers είναι μακρά και πλέον εστιάζει διαφορετικά στο θέμα των μέσων αποθήκευσης flash. Οι νέες τεχνολογίες υπολογίζεται να βρουν πρακτικές εφαρμογές σε data centers μεγάλων τραπεζών, εργοστασίων και επιχειρήσεων.

 

Πηγή : techcrunch.com

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock