Jump to content

Recommended Posts

Posted

Η Ελβετία παρουσίασε το πρώτο διώροφο...

κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο, που ξεκινά το εντυπωσιακό ταξίδι τους στις Άλπεις κοντά στην πόλη της Λουκέρνης. Το τελεφερίκ, που φέρει την ονομασία «The Cabrio», φτάνει μέχρι το βουνό Stanserhorn, μεταφέροντας 60 επιβάτες τη φορά, στο ιλιγγιώδες ύψος των 1,9 χιλιομέτρων!

 

Στο δεύτερο «όροφο» του τελεφερίκ 30 τυχεροί επιβάτες έχουν την ευκαιρία να «αναπνεύσουν» τον παγωμένο αέρα των Άλπεων και να αισθανθούν τις «ριπές» στο πρόσωπό τους απολαμβάνοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία επάνω στο ανοιχτό «κατάστρωμα».

 

Ο πρώτος «όροφος» του τελεφερίκ είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από γυαλί, προσφέροντας απρόσκοπτη και μαγευτική θέα στην κοιλάδα, κάτω από τα πόδια των επιβατών. Το «ταξίδι» ξεκινά από το χωριό Stans, περίπου 15 λεπτά από τη Λουκέρνη και διαρκεί 2,3 χιλιόμετρα, όσο δηλαδή είναι και το μήκος του τελεφερίκ, μέχρι να φτάσουν οι επιβάτες μετά από 6 περίπου λεπτά στην κορυφή του βουνού  Stanserhorn σε ύψος 1.850 μέτρων.

 

Ο Jurg Balsiger, Διευθυντής της Εταιρείας Σιδηροδρόμων Stanserhorn, δήλωσε για το τελεφερίκ: «Η διαδρομή αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια στο κοινό και -το σημαντικότερο- δίνοντας μια νέα διάσταση στο ταξίδι προς τις Άλπεις».

 

http://www.tsekouratoi.gr/2012/10/blog-post_7720.html

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock