Jump to content

Recommended Posts

Posted

 

Το εργοστάσιο άνοιξε μετά από εννιά μήνες κινητοποιήσεων και ενάμιση μήνα μετά τη δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις. Το άνοιξαν τα ΜΑΤ και η δικαιοσύνη του μνημονίου και της τρικομματικής κυβέρνησης.

 

Από τις 5.30 π.μ. σε κόλαση έχουν μετατρέψει την περιοχή της Χαλυβουργίας για να σπάσει η απεργία. Χημικά, ξύλο, συλλήψεις από το πρωί. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν επίσης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και αλληλέγγυους στους αγωνιζόμενους εργάτες. Έχουν συλληφθεί πέντε άτομα και έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.

 

Το Σωματείο των Εργαζομένων και οι βουλευτές της Αριστεράς καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αυτή τη μεθόδευση και κάνουν έκκληση να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα επιτρέψει στους απεργούς να επιστρέψουν στη δουλειά τους με το κεφάλι ψηλά. Άλλωστε έχει κατατεθεί συμβιβαστική πρόταση από το σωματείο, την οποία και πρέπει ο υπουργός Εργασίας να λάβει υπ' όψιν και να αναλάβει πρωτοβουλία διαπραγμάτευσης.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών.

Καλούμε στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου.

Ο αγώνας των χαλυβουργών συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωσή του".

 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι διαβουλεύσεις -με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση- ανάμεσα στη διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος και της ηγεσίας τους σωματείου των εργαζομένων δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, αφού η εργοδοσία επέμενε σε εκβιασμούς.

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του πριν από μερικά 24ώρα ανέφερε πως "κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή συμφιλιωτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Χαλυβουργίας".

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η απεργία στη Χαλυβουργίας ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου του 2011 με αφορμή την απόλυση 34 εργαζομένων.

 

 

  • 2 weeks later...
Posted

G@miseta ekini tin mera etixe na pigeno sto pefko se mia douleia kai perasa apo tin xalivourgia 9-10 to vradi kai eixe mat kai polles kouves! (poulmat)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock