Jump to content

[PAO]Ehmmm...


mg13gr

Recommended Posts

Xarikate alla k pali ap'o,ti fainetai... Tzampa i xara... 8elate, dn 8elate monoi sas dn menete...

 

PANATHINAIKOS vs SPARTA PRAHA

         3                      0

(k liga evale...)

 

Me tis ygeies sas...  :-* :-*

 

Ο "πρέσβης" φόρεσε το... κουστούμι του

63029.jpg

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την πρόκριση... Ο Παναθηναϊκός άφησε στην Πράγα τον κακό του εαυτό. Οι "πράσινοι" πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση επικράτησαν με 3-0 της Σπάρτα Πράγας και πήραν το εισιτήριο για την φάση των play off του Champions League. O Σαριέγκι άνοιξε το δρόμο της νίκης στο 45' ο Κατσουράνης στο 54' πέτυχε το "παρθενικό" του γκολ με την πράσινη φανέλα και ο Σαλπιγγίδης στο 89' "σφράγισε" την πρόκριση.

 

Ο Χενκ Τεν Κάτε παρέταξε τον Παναθηναϊκό όπως αναμενόταν, δηλαδή με 4-3-3. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μουν και Σπυρόπουλος στα άκρα της άμυνας και οι Βύντρα και Σαριέγκι αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε μόνος του το ρόλο του αμυντικού μέσου, με τους Κατσουράνη και Καραγκούνη να επωμίζονται το ρόλο της οργάνωσης του παιχνιδιού, μπροστά από τον Βραζιλιάνο. Λέτο (κυρίως από τα αριστερά), Σισέ (πότε δεξιά και πότε στην κορυφή) και Σαλπιγγίδης (έπαιζε στην κορυφή), αποτελούσαν την επιθετική τριπλέτα των "πρασίνων".

 

Από την άλλη η Σπάρτα παρατάχθηκε με 4-5-1, με τον Μπέργκερ να έχει ελεύθερο ρόλο και τον Γουίλφριντ μοναδικό προωθημένο. Ο Μπλάζεκ ήταν κάτω από την εστία, Χοχένεντερ και Χούμπνικ αποτελούσαν την κεντρική οπισθοφυλακή με τους Κούσνιρ και Πάμιτς στα άκρα. Ζόφτσακ και Ζέμαν ήταν στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ Βάτσεκ και Χούτσεκ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι.

 

Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή του Παναθηναϊκού ήταν καθολική. Οι "πράσινοι" πίεσαν ψηλά, υποχρέωσαν αρκετές φορές τους παίκτες της Σπάρτα να κάνουν λάθος, κέρδισαν εννιά κόρνερ (έναντι μόλις ενός των φιλοξενούμενων) και ανάγκασαν τον Μπλάζεκ να κάνει τη μία επέμβαση μετά την άλλη (με αποκορύφωμα τη φάση του 36', όπου στέρησε από τον Σισέ το 1-0).

 

Όλα αυτά όμως μέχρι το 45'. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Σαριέγκι, ο οποίος στην περσινή πορεία του Παναθηναϊκού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είχε σκοράρει στο "διπλό" μέσα στο Μιλάνο επί της Ίντερ, νίκησε τον τερματοφύλακα της Σπάρτα και έβαλε το "τριφύλλι" γερά στο "κόλπο" της πρόκρισης.

 

Στο β' σαρανταπεντάλεπτο ο Ολλανδός τεχνικός επέλεξε να "κατεβάσει" τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1, με τον Σισέ να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης, τον Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Κατσουράνη να αποτελεί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα το δίδυμο των αμυντικών μέσων και τον Καραγκούνη να αναλαμβάνει ρόλο επιτελικού χαφ. Το "τρικ" του Τεν Κάτε έπιασε και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Κατσουράνης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Σαλπιγγίδη και έδωσε στους "πράσινους" σκορ πρόκρισης.

 

Μετά το 2-0 οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να παίξουν προσεκτικά και να περιμένουν κάπως τη Σπάρτα να ανέβει ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε και πάλι το προβάδισμα. Ο χρόνος κυλούσε, ο Παναθηναϊκός κρατούσε το "χρυσό" 2-0 και ο Τεν Κάτε βλέποντας την αναμέτρηση να μπαίνει στο τελευταίο της τέταρτο αποφάισε να "κλειδώσει" ακόμα περισσότερο τη μεσαία του γραμμή χρησιμοποιώντας αρχικά τον Σιμάο στη θέση του Λέτο που έδειχνε σημάδια κόπωσης και στη συνέχεια περνώντας τον Γκάμπριελ στη θέση του Καραγκούνη.

 

Η τακτική αυτή απέδωσε εκ νέου "καρπούς" λίγο πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Κάλουντα που είχε πετύχει το τρίτο γκολ της Σπάρτα στον αγώνα στην Πράγα έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ. Ο Σαλπιγγίδης λίγο έλειψε να βάλει ένα ακόμα "κερασάκι" στην τούρτα της πρόκρισης στο 3' των καθυστερήσεων με σουτ από την περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

 

Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 3-0 πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την φάση των play off του Champions League και πλέον περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας για να μάθει πιό θα είναι το τελευταίο του εμπόδιο για να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Pigi: Novasports.gr

P.S Goustarw ayti ti stigmi na dw posts apo gayrakia...  ;D ;D

P.S2 O monos logos poy kana to topic einai epeidi eixe ginei ena antistoixo prin mia vdomada...

Link to comment
Share on other sites

P.S Goustarw ayti ti stigmi na dw posts apo gayrakia...  ;D ;D

 

dustuxws DEN 8a deis gt psaxneste gia opadilikia

 

topic locked

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...