Jump to content

Recommended Posts

Posted

1.png.17b37b2b2169d90f27931def2031fb9c.png

Ο υπολογιστής αποτελείται από τρία τμήματα, κατάλληλα σχεδιασμένα για να δίνουν την εντύπωση ότι σχηματίζεται μία «ενιαία» επιφάνεια, το άνω τμήμα με την οθόνη, το κάτω τμήμα της βάσης, και μεταξύ τους ένα τρίτο τμήμα το οποίο η Apple ονομάζει «τμήμα μετάβασης» που μεσολαβεί μεταξύ του άνω και του κάτω τμήματος.

Σε μία υποδοχή στο κέντρο του κάτω τμήματος του υπολογιστή (της βάσης), ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει ένα πληκτρολόγιο, ενώ η Apple οραματίζεται τη δυνατότητα ρύθμισης της καμπύλης που σχηματίζεται –με το τμήμα «μετάβασης» όπως το ονομάζει- ώστε ο χρήστης να μπορεί να ρυθμίσει την κλίση της οθόνης ή ακόμα και να «απενεργοποιεί» τον υπολογιστή διπλώνοντας τον. 

Το hardware του υπολογιστή (μητρική, επεξεργαστής, μνήμη κ.λπ) θα βρίσκεται εκτός θέας, πίσω από την οθόνη σε μία ειδική θήκη, υποστηρίζοντας το απέριττο design του υπολογιστή. Να αναφέρουμε ότι στην πατέντα, η Apple αναφέρεται και στην περίπτωση να απομακρυνθεί η θήκη με το hardware του υπολογιστή, και στην θέση της να προσαρμοστεί το κάτω τμήμα ενός MacBook με το πληκτρολόγιο.  

4.png.ebadc4ca79ceeeb0da19d9c8786dfc1d.png

Λογικά, δεν περιμένουμε να δούμε ένα τέτοιο design για τον Mac σύντομα –αν το δούμε κάποια μέρα- καθώς υπάρχουν ακόμα διάφοροι τεχνολογικοί περιορισμοί. Παρόλα αυτά, χάρη στην συγκεκριμένη αίτηση κατοχύρωσης διπλώματος ευρεσιτεχνίας, μπορούμε να έχουμε μία εικόνα για ορισμένες από τις λύσεις που σκέφτεται να υλοποιήσει η εταιρεία στους μελλοντικούς υπολογιστές της.

2.png.aa6bd881d6e0b56f0332f0ec1e53b262.png

Engadget

View the full article

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...