Jump to content

Δημιουργείστε ένα LAN ανάμεσα σε δύο απομακρυσμέν&


DarkSky

Recommended Posts

Η όλη διαδικασία, στηρίζεται σε ένα πρόγραμμα, το Hamachi το οποίο στην ουσία δημιουργεί μια εικονική κάρτα δικτύου και συνδέεται στο server της εταιρίας, δίνοντάς σας μια εικονική static IP. Μετά, δημιουργείτε εικονικά LAN (περίπου σαν τα SSID στο ασύρματο), όπου βλέπετε ποιά pc είναι συνδεδεμένα και ποιά όχι.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από την σελίδα www.hamachi.cc

 

Εγκαθιστώντας το πρόγραμμα

 

Αφού κατεβάσουμε το αρχείο και το τρέξουμε, κάνουμε την εγκατάσταση. Είναι προτιμότερο να πατήσετε να ανοίγει το πρόγραμμα όταν κάνετε login στα windows. Έτσι, θα συνδέεστε κατ' ευθείαν στο εικονικό LAN.

Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, θα πρέπει να πατήσετε κατ' αρχήν το κουμπί ενεργοποίησης κάτω αριστερά. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε μια IP. Θα σας βγάλει ένα παράθυρο όπου θα πρέπει να συμπληρώσετε το όνομα του PC σας που θα θέλετε να βλέπουν οι άλλοι στο εικονικό LAN. Αφού γίνει αυτή η διαδικάσία, θα δείτε πάνω πάνω την ΙΡ σας, και από κάτω, το όνομα που θα έχει το pc σας.

 

Δημιουργία του εικονικού LAN

 

Επόμενο βήμα, είναι να φτιάξετε ένα εικονικό LAN. To LAN αυτό, μπορεί να έχει όποιο όνομα θέλετε και προστατεύεται από κωδικό. Στην οθόνη του Hamachi, θα πατήσετε το δεύτερο κουμπί από δεξιά (στο κάτω μέρος) και μετά "Create New Network". Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, θα βάλετε το όνομα του εικονικού LAN, και τον κωδικό που θέλετε. Το LAN σας είναι έτοιμο!

 

Εισαγωγή άλλων PC στο εικονικό LAN

 

H παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να γίνει μόνο σε ένα pc. Στα υπόλοιπα pc που θα θέλετε να συνδέσετε, αφού επαναλάβετε το βήμα "εγκαθιστώντας το πρόγραμμα", πατάτε πάλι το δεύτερο κουμπί από δεξιά και αυτή τη φορά πατάτε το "Join Existing Network". Στο παράθυρο που θα ανοίξει, βάζετε το όνομα του εικονικού LAN, καθώς και τον κωδικό του. Αμέσως, θα συνδεθείτε και στην οθόνη σας θα βγεί και οποιο άλλο pc είναι στο ίδιο LAN, εμφανίζοντας την ΙΡ και το όνομά του. Μετά από αυτό το βήμα, αν πάτε στο My Network Places, πλέον τα δύο pc, έχουν γίνει ένα κανονικότατο δίκτυο. Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία, να κάνετε Mapping τους σκληρούς, ακόμα και να παίξετε παιχνίδια!

 

Γιατί δεν δουλευει?

 

Έχετε στο νου, ότι τα firewall τις περισσότερες φορές μπλοκάρουν αυτό το πρόγραμμα...

θα πρέπει να ορίσετε πλήρη επικοινωνία (inbound, outbound) στην IP 5.0.0.0 και subnet Mask 255.0.0.0

Ειδικά για το Norton Internet Security, μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον οδηγό του ίδιου του Hamachi στη σελίδα http://forums.hamachi.cc/viewtopic.php?t=422

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

elpizo na boi8isa:)

to post to ekana edo gt dn i3era po allou na to kano:P

 

 

to post ftiaxtike apo JIM : www.genesis-soft.tk

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασες να αναφέρεις οτι δεν χρειάζεται να ανοίξεις θύρες TCP/UDP εάν θέλεις να στήσεις έναν server(οτιδήποτε) σε ένα LAN με το Hamachi.

 

Και αν το έχεις πάρει απο κάποια άλλη ιστοσελίδα θα σε παρακαλούσα να το αναφέρεις στο πρώτο σου post.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now


×
×
  • Create New...